25 år, mor og...

...iværksætter. Jeg kan simpelthen ikke forstå,

.. at folk ikke generelt involverer børn mere i arbejdslivet.


Min historie begynder i 1991, ikke fordi det var det år jeg blev født, men fordi min far stiftede sin første virksomhed det år. Det endte med at blive en typisk succeshistorie, der startede i en lade og blev til to succesfulde designerbrands, Tommy Larsen og Scandinavian Christmas.


Hele min barndom har været præget af en total idolisering af min far og hans evner, og jeg var ved at revne af stolthed hver gang han var i avisen eller i fjernsynet. Jeg klappede også i mine små hænder, når jeg stødte på hans design rundt om i landet. Mange børn tænker nok, at de gerne vil være som deres far, når de bliver voksne, og jeg var bestemt ikke en undtagelse.


Min mor er også en beundringsværdig kvinde med ben i næsen, der først var "advokado" (jurist) som jeg kaldte det dengang og senere blev ansat i det offentlige som kommunaldirektør. Det kræver også en del timer, så mine forældre har begge arbejdet rigtig meget.


Det er dog aldrig noget, jeg har opfattet som problematisk. Jeg tænker heller ikke tilbage på en barndom uden nærvær, tværtimod. Selv da de blev skilt og flyttede hver for sig, da jeg var 8, formåede de at arbejde som heste begge to, og stadig involvere min storesøster og jeg, så vi ikke følte, de manglede. Vi blev ind i mellem trukket med på arbejde, men det husker jeg som værende det fedeste! Jeg følte mig så stor, specielt når vi var ude i fars firma, og fik lov til at hjælpe til i produktionen.


“Jeg kan simpelthen ikke forstå, at folk ikke generelt involverer børn mere i arbejdslivet”


Den type familieliv har naturligvis sat sine spor i mig, og i dag kæder jeg iværksætteri og familieliv sammen. Jeg elskede at "designe" med far inde på hans kontor i stedet for at sidde og spille ludo, selvom vi selvfølgelig også har oplevet den type familieliv. Men jeg kan simpelthen ikke forstå, at folk ikke generelt involverer børn mere i arbejdslivet. Det er da det sejeste, at få lov til at opleve den rigtig verden med mor eller far i hånden.


Jeg var også god til at rumme både møder og arbejde i min fars firma, for jeg har altid været meget kreativ, og fandt bare på et eller andet at kreere eller tegne. Min faster er en meget spirituel kvinde, og hun sagde engang til mig, at jeg ikke skulle den boglige vej men følge kreativiteten. Det provokerede mig på en kærlig måde, så direkte efter STX i Fredericia, flyttede jeg til Odense for at læse International Virksomhedskommunikation med Engelsk og Medier. Den uddannelse afsluttede jeg i 2013, og havde på det tidspunkt mødt en flot fyr ved navn Ulrik, som jeg senere fik en lille dreng med. Vi er begge meget målorienterede mennesker, og har et stort behov for selvstændighed. Vi snakkede derfor ofte om at starte virksomhed, men manglede ligesom at finde 'den gode ide'. Da vi blev tilpas rastløse i tilværelsen, og i virkeligheden nok begge var godt skoletrætte, fyrede vi op for projekt-baby, der heldigvis forløb uden problemer. I 2014 fødte jeg vores søn, Alexander, og blev lynhurtigt skide træt af universitetet, og følte bare ikke, at jeg var på rette vej. Jeg ville ærlig talt også bare rigtig gerne være min egen chef. Faster havde sku nok haft en pointe.. Jeg klemte derfor bare ballerne, lige indtil den førnævnte 'gode ide' dukkede op!


Det kom sig af, at vi gerne ville have en trådløs højttaler, men var fattige studerende, der simpelthen ikke fattede hvorfor, de skulle være så dyre. Så drillede min far, der er udannet ingeniør, Ulrik en aften, og sagde, at han da bare kunne bygge en selv! Det gjorde han så, og vi synes det var ufattelig billigt, at købe tingene til at bygge højttaleren hjem. Det var her Ulrik faldt over en leverandør, og vi begyndte at fokusere meget på den trådløse forstærker, der var indbygget i højttaleren. En trådløs forstærker er en dims, der sørger for, at dine højttalere får strøm, så de kan spille, og samtidig giver dig en trådløs forbindelse (i vores produkt er det bluetooth), så du kan koble en smartphone, tablet osv. til forstærkeren, og afspille musikken derpå med dine højttalere, der er tilsluttet forstærkeren. Den erstatter altså et godt gammeldags musikanlæg.


"Jeg ville jo bare meget hellere skabe vækst i vores virksomhed!"


Da vi begyndte at undersøge priserne på trådløse forstærkere, var vi simpelthen ved at falde ned af stolen, for det mente vi, at vi kunne gøre Meget billigere. Vi valgte derfor at stifte virksomheden HALL AUDIO i foråret 2015, og fra den dag, var jeg mentalt færdig på universitetet. Alle fibre i min krop eksploderede, så snart jeg forsøgte at fokusere på studiet. Jeg ville jo bare meget hellere skabe vækst i vores virksomhed! Så det var en lidt hård periode, indtil jeg kom til 3. semester på min kandidat, hvor jeg kunne gå i praktik i egen virksomhed - hold nu op, der skete meget på det halve år! I mellemtiden fandt vi også på, at vi gerne ville have et hus, så det lykkedes os at overtale Spar Nord til at låne penge til det, og endte med en rigtig solid handel i den lille by Brylle. Her har vi 243kvm. hvor de 85 er en meget fin kælder, der nu er indrettet som kontor, produktionshal, lager og fotostudie - jeg fandt nemlig på, at jeg da godt lige kunne arbejde lidt som fotograf i weekenden, uden at være i nærheden af uddannet til det, så jeg stiftede Hobby Fotografen i juni sidste år. Det giver mig rigtig meget erfaring i photoshop, og jeg lærer meget af hele kundekontakten, at føre regnskab osv.


Da vi overtog huset i april 2014, kom der for alvor gang i vores lille startup, og jeg var for nylig på vej til at droppe ud af universitet for at passe virksomheden. Jeg er nemlig så forkælet en iværksætter, at jeg har Ulrik, der arbejder fuldtid som Logistikchef, og derfor har en god vane med at betale vores regninger! Til gengæld tillod mit ego ikke, at jeg dropper ud, når jeg mangler et eneste semester. Derfor fik jeg overtalt universitetet til, at skrive speciale om crowdfunding, da vi har planer om at prøve dette til efteråret.


Det er naturligvis mange bolde at have i luften, jeg har også lige haft en 3mdr konsulent stilling i Udvikling Assens, da jeg lige synes, jeg trængte til at opleve den rigtige verden for en stund, så det skaber nogle udfordringer ift. familielivet. Her er Ulrik og jeg heldigvis en solid fælles front, der er meget nærværende i Alexanders vågne timer, og så er gode til at arbejde i hans middagslure i weekenden og om aftenen. Vi trækker da også jævnligt sønnemand med ned i kælderen, og så sætter man sig gerne på gulvet og samler forstærkere, så han kan pille i alting og lave ballade på sidelinjen. Så vi har de helt almindelige familiestunder på værelset med bøger og tøjdyr, og tilføjer så lidt iværksætter-familietid alt efter hvor krævende en periode vi er inde i arbejdsmæssigt. Det trives vores familie rigtig godt med, og jeg gør jo egentlig bare som jeg har lært hjemmefra..


"Det er jo en sej kamp at være iværksætter."


Det er også ret morsomt, at jeg er landet med en iværksættervirksomhed, der producerer trådløse lydforstærkere til højttalere - jeg ved jo ikke en skid om elektronik! Jeg er begyndt at terpe lidt på de der højttaler-relaterede begreber, det er simpelthen pinligt ikke at vide, hvad mine kunder snakker om, men jeg er bare ikke videre teknisk anlagt. Derfor har Ulrik sat sig pænt ned og på en meget pædagogisk måde vist mig, hvordan man samler og tester sådan en bassemand. Vi kører monkey see, monkey do herhjemme, og det fungerer fremragende. Så nu samler jeg dagligt forstærkere, sidder ved loddemaskinen og forsøger at lyde klog, når nogen quizzer mig i det der med lyd. Vi er også kommet godt fra start, vores webshop blev lanceret i december 2015, og siden har vi fået testet vores produkt af Alt om Data og Lyd & Billede, der har givet produktet en rigtig pæn score. Vi har kunder i Danmark, Norge og Sverige, og har for nyligt fået vores første forhandler. Så det går fremad, men det er jo en sej kamp at være iværksætter. Vi har også endnu til gode, at tage så meget som 1 krone ud af virksomheden. Det bliver fandme fedt at få løn på et tidspunkt.. Men vi tror på det, og vi har fundet en niche i vores lille forsimplet udgave af en trådløs forstærker. Det irriterer mig dog helt vildt, at vi har et produkt, der på ingen måde tiltaler kvinder, når jeg kan se et kæmpe marked der. Jeg tror der er rigtig mange kvinder, der kan bruge vores forstærker, men simpelthen bare ikke har 'trådløs forstærker' i sin begrebsverden - det har jeg heller aldrig haft selv. Så jeg drømmer om at produktudvikle i den retning, og så få forklaret alle de dejlige damer derude, at man ikke skal være et teknisk vidunder for at have sådan et produkt i sit liv. Vi skal bare høre noget John Mayer, skal vi! :-)


Vi bor i Brylle, Tommerup og har Alexander på 2 år. Ulrik er 29 og udannet Pba. i International Handel og Markedsføring og arbejder til dagligt for Clayton Power. Jeg er 25, igang med speciale, styrer HALL AUDIO hvor jeg samler de trådløse forstærkere, og arbejder som fotograf i weekenden.

0 0
Feed