Ikke helt gak alligevel?

Jeg følte mig reddet på målstregen ….. 

…… Pyha så var jeg alligevel ikke helt gak gak??


Det mislykkes selvmordforsøg som 14-årig var helt klart et råb om hjælp, men der kom desværre ingen hjælp!!

Jeg ved ikke om tiden dengang - start 80´erne, ikke var gearet til at give unge hjælp, eller om de mennesker som var omkring mig var stære blinde. Jeg skal da love for at der blev gået med blindestok, såvel i privaten som i skolen ….

Nå men, jeg kunne jo ikke vente på at nogen tog sig af mig - åbenbart, og jeg tjente ingen penge. Så en psykolog var udelukket, og jeg kontaktede derfor selv en psykiater. Ligeså hurtigt som jeg var kommet, ligeså hurtigt var jeg ude igen. Glemmer aldrig det spørgsmål som psykiateren stillede: Om min mor var lesbisk ….Det kunne jeg simpelthen ikke tage seriøst og jeg gik grinende derfra.

2. gang jeg havde en samtale med en psykiater var en form for udredning. Hvilken form for angst var det, og hvor slem var min depression. Hun kunne så fortælle mig at jeg led af panikangst og havde en mild depression og ingen af delene skulle jeg have medicin for.

Jeg følte mig reddet på målstregen ….. Pyha, så var jeg alligevel ikke helt gak gak, min hjerne var bare småforstuvet ….

Jeg gik i et 6 ugers forløb, hvor jeg stiftede bekendtskab med andre som havde det tusinde gange værre. Min gruppe var ikke en af de hårdest ramte. I lokalerne ved siden af os, sad kendte mennesker, direktører og fine fruer, samt helt almindelige mennesker. De var bare faldet så dybt at der var uendelig langt op.

På dette kursus fik jeg viden om: stresshåndtering, kognitivterapi, eksponering, mindfulness, F-ACT modellen og lærte alt muligt andet spændende om hjernen.

Jeg lærte også hvor stor betydning vores tanker har på vores følelser, og at alle mennesker kan udvikle angst. Faktisk har hver 5. dansker en form for angst - det er alligevel en sjat!

I dag sidder al lærdommen på rygraden, deraf kommer interessen for at fortælle min historie. Jeg kan jo se at det hjælper, og at man kan blive rask igen.

Pssssst ….helt ”rask” bliver jeg nok aldrig, da jeg har nogle lidt hyggelige, men småskøre sider - livet skal mærkes og jeg skal satmer ikke gå i graven uden at have levet et par stykker ud .

….. Næste gang jeg er på bloggen, kan du læse om fordomme

Kærligst Pernille

0 0
Feed