​Brev fra en telesælger

Dingelingeliiing.. Hej du taler med... Duut dut dut..


Jeg er ikke dum. Jeg er ikke uintelligent. Jeg er et menneske med følelser ligesom dig.
Jeg er glad for mit arbejde, jeg kan godt lide mit job. Kan du? 


Jeg sidder og ringer ud dagen lang, til virksomheder, virksomheder som repræsenteres af folk som dig.
Tænker du nogensinde over, at jeg ligeså godt kunne blive din kunde også? Jeg er jo ikke kun en irriterende telesælger. Måske jeg godt kunne bruge netop dét, som du tilbyder? Eller måske jeg ved at min søster og hendes mand, søger efter en som dig til at udføre en opgave? Men det bliver ikke dig nu.

Hvorfor talte du grimt til mig? Hvorfor talte du som om at du er vigtigere end mig? Jeg har ti fingre ligesom dig, et hjerte på rette plads, og begge fødder placeret her på jorden foran mig.

Efter min samtale med dig, skal jeg ringe en ny op igen. Jeg skal smile, være sød, tale pænt, være lydhør, samt rådgive og jeg skal være den bedste udgave af mig. Det skal jeg overfor alle dem jeg taler med i løbet af en dag, uanset hvor tarvelige de er, dem som jeg ringer til.
Det skal jo ikke gå ud over den næste - ligesom at det ikke skulle gå ud over dig, da jeg ringede dig op.

Men du mente ikke at høflighed var en nødvendighed, da vi to talte sammen. Du mente at mit job var utaknemmeligt og det er rigtigt, at det nogle gange kan være det - men det er pga. folk som dig.

Jeg ringede omkring din virksomhed, omkring jeres markedsføring. Det gjorde jeg fordi at jeg ved rigtig meget om det og fordi at jeg måske kunne være dig behjælpelig. Også selvom at jeg bare sidder bag en telefon. Er det uinteressant for dig? Er din virksomhed og virksomhedens muligheder uinteressante? Det håber jeg ikke. Det koster ikke noget at lytte - måske du kunne blive klogere?
Jeg har siddet med markedsføring i over 10 år nu.

Du startede med at sige, at du ikke var interesseret. Interesseret i hvad?
Jeg har jo slet ikke tilbudt dig noget?

Jeg synes faktisk ikke at jeg har lyst til at anbefale dig til nogen.
Og ja, jeg skrev anbefale - for jeg er jo også en 'borger', med et netværk - og du virkede ikke særlig professionel og du var langt fra venlig.

Nu vil jeg ryste dig af mig - ligesom jeg ryster de andre uprofessionelle erhvervsdrivende af mig, dagen lang.
Held og lykke med din forretning.

0 0
Feed