De forbandede fordomme

..... Det smager ikke godt det ord - fordomme!!!


Nu skulle man tro, at jeg kva mine erfaringer, rummelighed, empatiske mindset, anerkendende tilgang og bla bla bla ikke mærker nogen fordomme overhovedet. Men det gør jeg da …. nøjagtig ligesom dig! ……

Jeg blev tidligere meget berørt og ked af det, når jeg kunne mærke folks fordomme, jeg anede ikke at det handlede om folk selv og deres verden.
I dag kan jeg ikke se mig fri for, at jeg ind imellem kan få en mindre mavepuster, når jeg mærker folk har fordomme, men jeg er hurtigt videre. Jeg har nemlig lært at når man er udadvendt og udad reagerende i sine handlinger, så giver det folk tanker.
Faktisk er jeg SÅ led når jeg mærker fordomme, at jeg tænker ….”Se lige på dig selv og dit eget liv. Hvad kan DU byde ind med. Er du misundelig eller blot et ondt menneske” ….?? Og vupti, er jeg videre..

Det er simpelthen så trist, at vi dømmer andre uden at kende deres historie. Små ting som en sætning, en måde at gøre ting på, at se ud på, at spise på, hvor meget/lidt nogen træner eller måden man gebærder sig på de sociale medier - STOP DET!!! …..Bare prøv for en enkelt dag. Så tror jeg at vores verden ville se meget anderledes ud.
I min fantasi-verden er vi åbne over for forskellighed og vi tager ved lære …
I stedet for at dømme, kunne man jo spørge folk hvad grunden er til, at de gør som de gør - altså være åbne i stedet for lukkede.

Når jeg en sjælden gang imellem selv dømmer, går jeg et par minutter ind i mig selv og prøver at reflektere. Er jeg misundelig, hvad går mig på og hvorfor? Det er faktisk en rar fornemmelse, ikke at føle sig som det onde menneske som fordømmer.

…..Og tænk så på næste gang du dømmer. Peger du ud, peger 3 fingre tilbage på dig - det handler nemlig om dig selv og ikke personen du dømmer. Det handler om de følelser som andres handlinger giver dig, altså …..det handler om dig.

Mon at det bare er mig som synes at verdenen er blevet lidt hård og som ville ønske at vi blev lidt mere rummelige?

Kærligst Pernille

0 0
Feed