​Ljubljana - en ukendt perle

I sidste uge var Mikkel og jeg i Slovenien for at forsvare..

..vores titel fra sidste år. Jeg er glad for at fortælle, at det skete - vi vandt turneringen igen i år. Hurra! 


Turneringen afholdes i Ljubljana, som er Sloveniens hovedstad. Vi ankom torsdag morgen, og jeg og mine to veninder fra klubben skulle først spille fredag eftermiddag. Det betød naturligvis, at vi tog ind til Ljubljana by. Og hold nu fest, for en hyggelig by!

Der var ikke mange mennesker. Vejret var overskyet men lunt og rart, så der var ikke nogen grund til, at de hyggelige gader ikke var fyldte. Vi spurgte vores chauffør, som kørte os til og fra hallen og hotellet om, hvorfor der ikke var så mange turister i byen? Foråret er kommet til Slovenien og jeg lover jer, at Slovenien er et smukt land!

Lidt overraskende fortalte chaufføren os, at Slovenien og Ljubljana ikke er meget besøgt. Folk ved simpelthen ikke, hvad landet har at byde på. Du kan tage til Slovenien nærmest uanset hvilken form for ferie du søger. Du kan stå på ski, du kan ligge på en strand, du kan se den smukkeste natur, kravle i bjerge, tage på storbyferie… Men folk kender det simpelthen ikke.

Vi var i inde i Ljubljana by i et par timer og havde en fantastisk oplevelse. Vi kom forbi Preseren-pladsen, som er en åben plads i byen, der virkede til at være et samlingspunkt for både unge og ældre. Utrolig hyggelig stemning. Folk sad og hyggesnakkede og fik en øl rundt omkring på pladsen. Pladsen ligger ved Tromostovje, som er tre broer der ligger over den smukke River Ljubljanica Kanal. Vi var godt nok ikke på kanalrundfart, men hold fast hvor er der dekoreret smukt med træer og grønne planter langs kanalen.

På begge sider af kanalen finder du hyggelige restauranter og barer. Du kan sidde helt ud til kanalen og virkelig nyde den smukke udsigt.

Vi nåede desværre ikke at besøge Ljubljana Slot, men de lokale fortæller, at det er et must, hvis man besøger byen. Slottet ligger på en klippetop, så man kan se udover hele byen.

Til gengæld gik vi en tur i den smukke Tivoli Park. Det er en meget stor park med trægrupper, store plæner, springvand og damme samt rekreativt område med sportsarena, musik hus, legepladser m.m. Utrolig afslappende oplevelse med en hyggelig stemning :-) I parken fik man lukket resten af byen ude, og kunne nyde det selskab man var i.

Vi oplevede alt på gå-ben og følte, at det hele lå tæt på hinanden. Vi var kun i byen i et par timer, men jeg vil klart besøge Slovenien og Ljubljana igen! Jeg ville bo i Ljubljana by og opleve stemningen samt tage ud og vandre i bjergene - det er lige noget for mig. Og jeg ville bestemt medbringe et kamera :-)

Idag, tirsdag d. 23. maj rejser jeg til San Diego med min kæreste. Jeg glæder mig helt vildt. Det er min første tur til USA, og jeg har hørt, at Californien er det perfekte sted at starte! Vi skal besøge min veninde, som bor i San Diego, og så går det ellers løs med oplevelser.

Jeg håber i nyder det gode vejr, der ligger over Danmark pt. :-)

- Mai

0 0
Feed