Madrester! Lad dem..

ikke gå til spilde! Mange har for vane at smide madrester ud..

-oftest fordi der måske kun er et par kartofler tilbage og et par sølle skiver kød og måske lidt sparsomt salat.


Lad være med det, smid det hele på køl – også selv om at der kun er ”lidt”. Efter et par dage er køleskabet fyldt med rester – og næsten alt kan laves til det dejligste biks.

Min mand og jeg spiser mindst 2-3 gange om ugen ”rester”. Dels undgår man spild men man giver også traditionelle madvarer/retter en ny dimension, og en anderledes smagsoplevelse. Man skal heller ikke glemme, at disse ”rest-retter” kan laves på kort tid, da resterne jo som udgangspunkt er tilberedt, og blot skal bikses sammen – og den del falder i god jord hos os.

I går – lørdag aften – fik vi således et festmåltid lavet af de seneste dages rester.
Vi havde lidt svine steg, nogle kartofler, lidt fon og rå friske rosenkål. Når man kigger på de ingrienser ser mange en skrive steg eller to, lidt kartofler, brun sovs og kogte rosenkål – og det smager da også dejligt, men men.
Vi har altid alm. Løg, hvidløg i huset – kan vi ikke leve uden, så;



  1. Et par alm. Løg og nogle fed hvidløg hakkes i mellemstørrelser og smides på panden der er varmet op med olivenolie og en klat stegemargarine. Når det lige har hygget sig lidt, smides kødet – der er skåret i mindre firkanter - med på panden. Tilsæt de krydderier du brænder for – vi bruger flittigt, peber, chili og oregano.
  2. Når det har hygget sig lidt, hældes fon på panden så det hele er dækket til med væde og låg smides på, så vi lige får tid til endnu en pande der varmes op med olie og stegemargarine. På den smides et groft hakket løg, lidt hvidløg og så rosenkål, som er snittet i halve stykker. Der skal jævn varme til, og røres lidt i ny og næ.
  3. Alt imens den hygger sig, tilbage til panden med kød, fon mm – som nu skal jævnes lidt inden de snittede kartofler smides i – når de har fået et par minutter sammen med resten – så der serveret.

Fra start til slut, ca 20 min alt i alt, og på bordet står nu en dejlig ”grydebiks” med kød, kartofler mm og som tilbehør stegte rosenkål. Nu det var lørdag, blev der serveret hvidvin til ☺

Det giver en helt anden smagsoplevelse, at tilberede traditionelle råvarer på en anden måde, og vi slap for (og slipper tit for) at skulle ud og handle aftensmad og tænke”hvad skal vi have i dag?”, for indholdet i vores køleskab ”bestemmer” hvordan menuen kommer til at se ud, og så må man ikke glemme økonomien.
Der er rigtig mange penge at spare – Glemte helt at tage billeder af retterne, men jeg tror nu godt i kan se det for Jer…… ☺
0 0
Feed