Mobning!​ Det er..

..en klassiker og det findes stadig. Der er så mange som omtaler emnet..

..men alligevel, er det en daglig kost for mange... Jeg hentyder til mobning. Mobning i alle former.Jeg var selv som barn offer for en god omgang mobning fordi jeg var den tykke i klassen. Det var ikke kun de andre i klassen som mobbede mig men også forældrene til børnene. Jeg kan huske nogle gange når jeg var til børnefødselsdag hos nogle fra klassen, så kunne nogle af forældre finde på at fjerne slikket fra mig eller spørge, om jeg ikke havde fået nok. Problemet er bare at et barn (mig) på 6-7 år ikke forstår, at det er for at hjælpe. Kan huske især én gang, at jeg sad og græd ude på wc’et fordi en forældre havde sagt at jeg var tyk. Min mor har kæmpet min kamp og ALTID stået ved min side.
Nu er jeg selv blevet mor og jeg håber inderligt ikke at Mirah bliver udsat for mobning, velvidende at chancen er der. Ville ønske at jeg kunne bekæmpe mobning men helt ærlig så tror jeg aldrig det stopper.
Kan ikke komme med en smart konklusion på hvordan jeg ville stoppe det- men jeg kan gøre opmærksom på det når jeg er ude og holde foredrag.

Jeg har været ude et par gange nu og snakke med forskellige 7. klasser omkring hvad mobning kan føre til. Når jeg har afholdt mit oplæg siger jeg altid, at de unge er velkommen til at komme op og stille mig spørgsmål bagefter. Jeg beder timed de ansatte SSPér om at være obs på de unge efterfølgende da der altid kommer en reaktion.
Mobning gør ondt og det gør det også mange år efter. Når jeg ser nogle af dem som virkelig var nogle "røvhuller" over for mig, vender det sig helt inde i kroppen. Selv om at det er 20 år siden det skete, så kan jeg stadig blive helt vred inden i, selvom de sikkert overhovedet ikke mener det den dag i dag.
Jeg kan ikke stoppe mobning, men jeg kan fortælle Mirah omkring hvad mobning er og hvad det gør ved folk. Også kan jeg bare håbe på at hun ikke bliver mobbet eller bliver en mobber. Vi ønsker alle sammen vores børn det bedste og vi gør alle sammen vores bedste.

Men lov mig én ting..
Hvis du er forældre og dit barn tager en lege-ven med hjem, så lad dem lege, lad dem være børn og undgå at "blande" dig i barnets madindtag, og såfremt du har lyst så ret kontakt til forældrene og ikke barnet.


XXX

Heidi B

0 0
Feed