Mor-kroppen - skævt syn?

Ja jeg har STADIG en delle efter jeg har født!! HAR DU? 

Suser du med dit barn i fitness? Hvor hurtigt kan du få 6-pack efter fødslen? Skal vi træne med baby? Ej mit barn fatter ikke at jeg lige træner? Eller gør det? Det da okay? Ja det er? Jamen de andre mødre har 6-pack!? Ej -jo-nå.. 


Præcis for et år siden skrev jeg om den tendens der er kommet med gravide og mødre på de sociale medier. Nu har jeg valgt at spørge en anden Instagram-mor om hvad hendes syn er på denne sag.
Både Natascha og jeg vil prikke lidt til emnet igen.
Vi er del insta-mødre fra 2016 og der ryger mange forskellige holdninger ud omkring den perfekte morkrop.

Spørgsmålene lød således. – og her er Nataschas og mine svar.

Hvad tænker du om den tendens med fitness-mammi´s på instagram? Du ved 6-pack mens de er gravide, hård træning i hele graviditeten og ønsket om den "perfekte" krop aka "se-min-mave-5-timer-efter-jeg-har-født"

Natascha;
1. Jeg tænker ikke så meget over billederne, andet end at deres fokus har lagt et helt andet sted end mit under graviditeten og efter fødslen. Jeg fokuserer ofte mest på den tekst, der er til billedet og der bliver jeg ofte chokeret over hvor meget træning kan fylde i hovedet på en nybagt mor. Har set opslag hvor moderen er indlagt med sit nyfødte barn, men har brug for at løbe en tur. Jeg forstår det bare ikke og jeg tror at rigtig mange 'fitness-mødre' er i en evig kamp med sig selv fordi man godt ved, at hvis man ikke træner som inden man blev gravid, så mister man sin form eller muskelmasse.

Heidi;
1. Jeg er da død misundelig på de kvinder der kan hoppe i deres bukser efter 5 timer. Jeg er bare ikke en af dem desværre. Jeg er ingen superhelt og min rejse har og er LANG. Jeg tror måske at det er den frygt der ligger for at tage på, når vi kvinder bliver gravid! Jeg undskylder hvis nogle føler sig ramt men nu må sandheden på bordet fra min side. Nogle gravide begynder nærmest at panik-træne og glemmer at lytte til kroppen og efterfølgende tager deres 3 uger gamle baby med ned i træningscenteret, måske fordi deres baby er nem, tjaaa - men er kroppen klar ? Nogle lytter klart til deres hjerne og hvor mange likes de kan få, istedet for at mærke efter i kroppen. Men hallo hvem takker dig hvis du føder for tidligt, får enorme smerter eller du skader dit barn inden det kommer ud? INGEN!! Så mit råd er simpelt - lad vær med at lytte til hjernen og motiverende træningsbilleder - men lyt til din krop!

Bliver du provokeret af billederne?

Natascha
2. Jeg bliver ikke provokeret af billederne, men jeg forstår det ikke. Jeg forstår ikke, at man ikke vil nyde den første tid med ens lille baby. De bliver så hurtigt store. Tendensen på de sociale medier er lidt blevet 'se mig, jeg har en baby. Se min post-gravide-krop', se hvor hurtig jeg kan løbe 1 uge efter fødslen' og jeg synes det er synd at deres fokus er der. Jeg forstår godt at man gerne vil bevæge sig og træne. Men jeg forstår ikke behovet for at tage baby med i fitness, styrketræne x antal timer om dagen og jagte en bestemt type krop få uger efter en fødsel.

Heidi
2. Provokeret hmm.. det svært at sige. Det gør jo et eller andet ved mig. Jeg ville da gerne træne men ville aldrig få det optimale ud af min træning hvis jeg havde mit barn med. Min træning er mit frirum og der hvor verden bliver lukket ude. Men ja, jeg bliver nok lidt provokeret når der ligger en baby og prøver at få kontakt med dens mor uden moren ser det. Uden tvivl har det, at jeg er blevet mor gjort noget ved mit syn på træning. Ikke at jeg ikke gider, at træne - for jeg elsker det virkelig stadig. Men Mirah's tid er bare så prisværdig - jeg kan træne når hun er kommet i seng.

Tror du, at det psykisk kan have en negativ påvirkning på andre mødre i den VIRKELIGE verden?

Natascha
3. Ja. Det tror jeg. Eller det ved jeg. En nybagt mor sagde en dag til mig, at hvis hun havde vidst, at det at være mor ikke var ligeså rosenrødt, som at være insta-mor - så ville hun have fået et mindre chok over hvor pisse hårdt det er ikke at få sin søvn, træne, bage raw-cakes og træne igen (for man nåede kun cardio tidligere). Ingen kan jo bestemme hvordan den enkelte skal fremvise sig selv på Instagram, men hvor er det bare ærgeligt at det hele bliver 'se mit perfekte liv, jeg træner og min baby er nem'.

Heidi

1. JA FOR SØREN Uden tvivl! Jeg er selv blevet kaldt - "mortypen", "Pippi mor" osv. Jeg prøver aldeles ikke at gøre livet som mor lyserødt på de sociale medier - Men jeg er klar over at nogle tænker "SERIØST" om andre mødre. Jeg prøver ikke at male min instablog pastelfarvet dækket i Royalcopenhagen og Nike bukser, perfekt hjem, perfekt morkrop, perfekt baby petit! Det så nemt at gemme sig bag ved sin insta. Jeg syntes det pisse svært at jeg ikke har den "perfekte insta- mor- krop" men jeg har affundet mig med, at det kommer til at tage tid og jeg kan lige så godt vise mine mor-deller til resten af mine følgere og vise at sådan kan en morkrop også se ud på de sociale medier. Måske det gør det lidt mere humant for andre mødre, at ikke alle har 6-pack efter 5 mdr.

Til sidst vil jeg understrege at jeg/vi ikke lavet det her oplæg for at provokere men for at berøre et emne som har taget lidt overhånd.

Tag godt imod det derude.


XXX
BernerH

0 0
Feed