Når ens hjem er ens hobby

Man kan vel godt sige at mit hjem er min hobby.


Mit navn er Cecilie, jeg er 30 år gammel og er uddannet pædagog. Jeg bor sammen med min kæreste og vores lille pige på knap 2 år, i en smuk gammel villa lejlighed på 150kvm fordelt på 1. og 2. Sal. Og det er ikke bare en hvilken som helst villa vi bor i, det er nemlig mit barndomshjem, som min familie og jeg flyttede ind i, da jeg var bare 6 år gammel. Nede i stueetagen, som er der jeg er vokset op, bor mine forældre og min lillebror. Dengang var det min mors veninde og hendes datter, der lejede sig ind ovenpå, og jeg har lige siden jeg var helt ung teenager, haft en drøm om, at jeg en dag skulle bo i denne lejlighed med mand og børn – og tænk engang at den drøm skulle gå i opfyldelse! Mange stillede spørgsmålstegn ved vores valg om at skulle bo her, men for os fungerer det fantastisk, og jeg ville ikke bytte det ud for noget!


Selvom det ikke er det jeg lever af, så har jeg, lige så længe jeg kan huske, haft en passion for indretning. I konfirmations gave ønskede jeg mig penge så jeg kunne købe maling og nye ting til mit værelse. Tror mine forældre var lidt pænt af mig i perioder :D Nu har jeg så taget min egen lille familie under armen og er flyttet tilbage, efter at have boet ude i nogle år - min kære far skulle jo nødig komme til at kede sig :D

Man kan vel godt sige at mit hjem er min hobby. For mig har det altid været vigtigt at mit hjem både er et hyggeligt, men også pænt sted at være. Det skal have personlighed og varme, men det skal også være lækkert, lyst og stilrent. For mange ting og for mange farver har jeg aldrig været god til – og det gælder egentlig alt (min datter får ikke et sæt tøj på hvis der ikke er et par rene strømper der passer til i farven – skørt, i know - og tro mig jeg bliver drillet med det) Det forstyrre mit øje, og jeg bliver helt vildt stresset af det! Noget af det der kan give mig allermest ro i sjælen er når mit hjem er pænt og rent og gerne fuld af friske blomster (som jeg primært får af mig selv, for så sød er jeg nemlig).
Jeg lægger vægt på hovedsageligt tre ting når jeg tænker indretning – det skal være hyggeligt, stilrent og praktisk. Jeg er ikke til overflødige ting som ingen funktion har udover at se pæne ud – for mig svarer det lidt til at have hue på om sommeren eller solbriller på indenfor – det giver bare ingen mening og så forsvinder det pæne ligesom lidt ved det!

Et smukt hus er i min optik en gammel muremester villa eller noget i stil med det. Et hus med en historie, sjæl og fine detaljer både inde og ude, som er med til at gøre netop det hus til noget helt unikt. Selv bor vi, som skrevet tidligere, i en smuk gammel villa som for, især mig, emmer af personlighed og minder lige så langt tilbage jeg kan huske. Vores lejlighed er fuld af detaljer, som gør den til noget helt unikt, og som har skabt de smukkeste rammer for vores indretning. Husets rammer og valget af indretning har nemlig stor betydning for hinanden – hvis du spørger mig. Havde vi boet i et helt nybygget hus, så havde vores indretning med sikkerhed også været anderledes – for mig handler det om at skabe en helhed gennem rummet, som både indebærer rammerne og det man putter ind i dem. Da vores lejlighed er gammel og fuld af detaljer, har vi lagt meget vægt på at indretningen skal være simpel og stilren, da lejligheden i sig selv har så meget udtryk, som fortjener at blive fremhævet. Vi har forsøgt at skabe en rød tråd gennem alle rummene, og på at blande både nyt, gammelt, DIY, design og arvestykker så det passer ind i lige netop vores smag – og vi synes da selv at vi er sluppet ganske godt fra det ;) Jeg har dog stadig et hav af drømme og idéer, der bare venter på at blive ført ud i livet, så vores hjem kan blive endnu mere hyggeligt, lækkert og unikt end (hvis du spørger mig) det er i forvejen  Men lad os bare være ærlige – mine idéer er ikke alle lige billige, så jeg må bare væbne mig med den tålmodighed jeg jo har så meget af, og tage tingene lidt ad gangen.

Min kæreste sagde en dag noget i stil med ”hvor er det dejligt vi endelig er ved at være helt på plads” – bare rolig, han bliver klogere :D//Cille Brusch
Instagram: @cille_ah

0 0
Feed