​Opstart af blog

Gode råd fra Charlotte Caroline som selv er succesfuld blogger.


Find først dit "why" - hvorfor vil du starte en blog, og hvad skal netop din niche være? (Hvad har du på hjerte, hvad er du passioneret omkring, hvilket budskab ønsker du at sende).

Vær tålmodig og husk på dit why: det kan tage flere år at få mange følgere og trofaste læsere, og din begrundelse for at opstarte en blog skal derfor være for din egen skyld- af ren interesse og lyst.

Find den rigtige platform for dig: Der findes efterhånden forskellige bloggerplatforme, så lav lidt research og vælg ud fra det layout, du finder mest tiltalende (generer reklamer dig, eller er du ligeglad - skal det være en du kender til, eller har dette ikke betydning for dig).
Anbefaling: det er en god ide at starte op på en platform, hvor du automatisk opnår større synlighed fremfor at købe sin helt egen hjemmeside (ihvertfald som start).

Domæne: Køb hurtigst muligt det navn, du ønsker din blog skal hedde (husk ikke at gøre dette alt for begrænset, hvis du en dag ønsker at køre bloggen i en anden retning) - når man opsætter sin blog, hjælper de fleste platforme ligeledes med at opsætte dit domæne navn.

Udstyr: Anskaf dig et ordenligt kamera, så kvaliteten af dine billeder er i høj opløsning, og personligt er jeg glad for kameraer med wifi funktion, da du med denne funktion kan sende billederne med det samme til din telefon og dermed poste direkte på instagram.

Indhold: Hvad skal din blog omhandle? - Hvad er den røde tråd på din instagram, som skaber blikfang og får "seeren" til at trykke følg. Benyt dig at storytelling og kobl ved hjælp af dette dine platforme sammen, fx: instagram, snapchat, facebook, bloggen og youtube (husk ikke at ville alt på én gang, start op i et tempo du kan overskue).

Samarbejde og løn: Før man kan tilbyde virksomheder en brugbar reach, skal man have lavet alt benarbejdet, altså er det de færreste, der efter ganske kort tid kan stable lønnet samarbejde på benene - så husk altid, hvad du kan tilbyde virksomhederne, når du ønsker samarbejde.

Synlighed: Gør dig selv synlig! Tag brands for muligvis at blive repostet på deres officielle instagram. Kommenter på andre influencers billeder, svar på dine kommentarer med en venlig tone, som viser du er jordnær (eller hvad der virker for dig). Duk op til diverse events, så du bliver et genkendeligt ansigt og husk at networke og præsenter dig selv.

Værdi og troværdighed: Når du får dit gennembrud, hvilket for alle er individuelt, lad os sige det er at kunne gøre passionen for din blog til din levevej: husk da altid den værdi du kan tilbyde og bevar troværdigheden, så din blog ikke bliver en reklamesøjle. Eksempel: Er du normalt meget privat og får tilbudt X antal kroner for at skrive om en datingapp, da er det et godt råd at mærke efter, om du også ville have gjort det, hvis ikke jobbet var lønnet, eller om det udelukkende var for pengenes skyld - det mener jeg aldrig det må være, for da mistes troværdigheden for den begejstring, man gerne naturligt bør have for et evt. produkt.

Professionalisme: Der kan forekomme smuttere her og der, men det er altid godt at læse korrektur og bruge 10 minutter ekstra på et indlæg, således niveauet af dit indhold højnes.


Charlotte Caroline

http://charlottecaroline.com/

Instagram

0 0
Feed