Er du ensom? Jeg håber du IKKE er ensom

Er man selv skyld i hvis man føler ensomhed – det mener nogle. Nogle vil måske også sige “ Er det så forfærdeligt at føle sig ensom og være alene” eller “du kan da bare ringe” .

Tror de fleste mennesker vil få en følelse af ensomhed eller at de er alene på et eller andet tidspunkt i deres liv. Men ville de turde sige det højt?🤷🏼‍♀️ Jeg tør godt! Så hej – jeg hedder Carina, jeg har følt ensomhed, den ensomhed der gør ondt i maven og tager pusten fra mig! Det er også selvom jeg har nogle dejlige venner, familie og netværk.

Jeg ønsker ikke for nogen de skal føle sig ensom. Det gør jeg virkelig ikke, ikke en gang for min værste fjende. Men jeg føler virkelig, vi skal kunne turde sige højt hvis vi føler os ensomme og alene, uden det skal blive et tabuemne.

Jeg føler mig faktisk magtesløs hvis nogle står mig nært/bekendte sidder med den følelse. Det er det nemmeste i verden og sige til sin veninde “ Du er ikke er alene, jeg er her”. Men ved i hvad, de ord kan hun jo ikke bruge til meget. Hun ved jeg vil støtte hende og være der, men følelsen hun har, er vel i virkeligheden noget hun selv skal arbejde med, og turde være åben omkring.

Hvis man sidder og er ensom siger man det ikke højt. Det er et tabu, det er at være alene, og måske ikke have en masse venner. Desværre sidder der alt for mange derude og måske ikke har nogle venner, men er flove over sige det højt. Måske føler de sig ikke elsket . Måske deres selvværd helt i bund. Måske har man mistet sin kæreste. Blevet fyret. Der kan være så mange grunde.

Desværre kan ensomheden ramme alle, både de små – unge – ældre. Det bliver en større og større grundfølelse fordi man ikke tør sige det højt og føler skam og måske også svag.

Nu er ikke særlig ung længere og har en skøn datter på 10år – men jeg kender til ensomhed. Den slags ensomhed, hvor jeg har ligget og grædt, mens jeg har kigget på billeder af min familie på de sociale medier, også efter jeg er blevet mor. Jeg har en relativ stor familie, desværre har jeg bare ikke kontakt en god del af dem. Det kan jeg faktisk til tider føle ensomt, da vi før i tiden havde en tæt kontakt.

Vi er nødt til at tage fat i hinanden , istedet for at tage for givet, at dem som i forvejen har det svært, kan samle kræfter nok til at tage kontakt. Bliv bedre til at kontakte dem i din omgangskreds, det kan være, at de har brug for det. Bliver du spurgt om hvordan det går, så i stedet for sige “det går fint” – vær ærlig og sig hvordan det går. Det er okay føle sig ensom og alene. Du kan nemlig sagtens sidde og være ensom, selvom du er selskab med andre, men er du åben omkring, tror jeg din ensomhed vil forsvinde hurtige.

Med det her blogindlæg vil jeg bare sige, til alle jer der kender ensomhedsfølelsen og følelsen af at være alene derude – I er ikke alene!

 


Mange kærlig hilsner

Carina

Like & Share

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Sådan – dejligt indlæg ❤️ Og ja det er en meget stor tabu at tale om 😔

  Og godt enme (har selv haft i tankerne at skrive om det) føler mig tit ensom og har det præcis på den måde du skriver om Carina ❤️ men jeg tør godt sige det højt nu, og det gjorde en dag i mit insta feed og det brugte mig så til Herning – fordi Mia-Maria så mit opslag omkring at jeg følte mig ensom og alene og fluks lå der en invitation til tøsehygge i Herning ❤️

  Tak for at tage hul på tabuet ❤️ lad os gøre noget sammen for at hjælpe dem, der er eller føler sig ensomme ❤️

  1. Det er så stort af dig du tør sige det højt. Du er dælme sej skønne kvinde. Lad os hjælpe andre til også turde sige det højt, og lære dem det ikke er et tabu og føle sig ensom.

 2. ❤️❤️
  Jeg tør godt stå ved, at jeg er en af dem der til tider er ensom. Det er som om alle omkring én har nogen, og alle har så travlt med dem selv og deres liv og hverdag, at man nærmest føler at man trænger sig på, hvis man spørger om de har lyst til at lave noget sammen.
  For mig bunder det i høj grad i lavt selvværd 😕

  Jeg smiler også lidt over dit indlæg, fordi det kommer på en dag, hvor jeg selv har siddet og tænkt på alt det her med ensomhed, og hvordan jeg skal gribe det an i mit liv.
  Så tak for at du deler dine tanker ❤️

  Kram fra Helene

 3. Super godt indlæg og emne Carina – og rigtig fin måde, som du har valgt at åbne op omkring det på. Super sejt – og elsker din afslutning! Man er faktisk sjældent alene ❤️❤️❤️

Skriv et svar

Luk Menuen