25 ting jeg vil nå inden jeg fylder 25

Monique Westermann

Monique Westermann

Jeg fylder 24 år om en måned og i den anledning har jeg lavet en liste over 25 ting jeg har opnået, eller gerne vil nå, før jeg fylder 25 år. Måske det kan inspirere dig som læser, til at lave din egen bucket-list eller få nogle flere ting på den liste, du måske har i forvejen.

1. At bo for mig selv
Jeg flyttede hjemmefra kort efter jeg var fyldt 20. Det var befriende, men også angstprovokerende for mig, at være helt alene. Halvandet år efter jeg var flyttet ud for mig selv, flyttede min kæreste ind hos mig og vi har boet sammen siden.

2. Tage på en drømme rejse
Jeg har altid haft en stor drøm om at rejse til alle verdens lande. Mine drømmerejsemål er til Inden, Thailand, Australien, New Zealand, Afrika eller USA. Jeg satser på at nå at komme ét af stederne hen, før jeg fylder 25.

3. Tage på roadtrip
Synes det kunne være super spændende at tage på roadtrip i Europa.

4. Afslutte min terapi
.. og forhåbentlig have lært at kontrollere min angst og impulser så meget, at jeg kan starte på en uddannelse.

5. Have et kæledyr
Jeg har haft kæledyr lige så længe jeg kan huske. Alt fra hunde, katte, mus, rotter, hamster, slanger, kaniner og jordegern. Lige nu har jeg dog kun en lille hund.

6. Tilbringe tid med familien
Familien er for mig det vigtigste i verden. Dog vil jeg gerne blive bedre til at se dem noget oftere.

7. Gå på dates og finde ud af hvilken type jeg er til
Den bliver lidt svær. Jeg har kun været på én date i mit liv og det var med min nuværende kæreste.

8. Udforske min seksualitet
Det er en stor lyst jeg har, men som også bliver meget begrænset af, at være i et længerevarende forhold.

9. Tage på meditation/yoga camp
.. det kunne da bare være fantastisk! 🙂

10. Læse bøger der er med til at ændre mit liv
Jeg elsker den viden bøger kan give os. Jeg har læst en del bøger, der har hjulpet mig videre på min vej. Man kan altid lære noget nyt, så jeg fortsætter lystigt med at læse og håber på at læse +50 bøger mere, inden jeg fylder 25.

11. Frivilligt arbejde og/eller donere
Jeg elsker at være med til at gøre en forskel, og har derfor også deltaget i en del frivilligt arbejde, indsamlinger og donationer. Det er jeg sikker på, at der kommer meget mere af i fremtiden.

12. Eksperimentere med mit udseende
Jeg har altid eksperimenteret med mit udseende. Som helt ung teen var jeg meget alternativt/sort klædt, med tyk eyeliner omkring øjnene, piercinger og forskellige hårfarver. Jeg er endnu ikke færdig med at eksperimentere og synes stadig det er fedt at kunne udtrykke sig igennem hår, tøj og accessories.

13. Lære at lave mad
Som helt ung kunne jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at jeg nogensinde ville blive typen, der kunne lave mad. Dengang satte jeg stor pris på nemme løsninger, som tomatsuppe fra dåse og pasta med ketchup. Madlavning sagde mig absolut intet.
Det var først da jeg (ret tilfældigt) endte i et køkken på en produktionsskole, at interessen voksede. Den dag i dag elsker jeg at lave mad.

14. Deltage i et løb
Jeg ville gerne skrive marathon, men vil også være realistisk. Jeg har indtil for nylig, altid hadet at løbe, men har nu fundet glæden ved det og prøver nu at træne mig op, til at kunne deltage i et løb.

15. Have en plan for fremtiden
Ikke en nøjagtig plan, som fortæller hvor mange børn jeg vil have og hvor jeg skal bo, men en plan med mål jeg vil opnå. Foreksempel mål for måneden, året, eller de næste 5 år. På den måde føler jeg, at jeg rykker mig mere.

16. Lære at spille et instrument
Dette har jeg villet siden.. altid faktisk. Jeg har før prøvet at lære mig selv at spille både guitar og klaver, men er altid endt med at opgive, når frustrationerne blev for store. Men jeg VIL lære det! Målet er i hvert fald at gå igang med at øve igen, før jeg fylder 25.

17. Lære et andet sprog
Kunne godt tænke mig at lære spansk og kan indtil videre kun få sætninger og ord.

18. Have en hobby der kan få mig til at falde helt ned
Jeg har altid værdsat mine kreative sider, da det har hjulpet mig til at falde ind i min egen lille verden af fordybelse. Jeg vil helt klart øve mig i, at bruge mere tid på mine hobbyer.

19. Lære at have styr på økonomien
Dette har jeg heldigvis altid haft rimelig godt styr på og elsker at lave budgetter, skemaer og opsparinger.

20. Deltage i festivaler
Jeg har efterhånden været på lidt forskellige og har desuden været til over 200 koncerter. Dog vil jeg gerne prøve en ny form for festival.

21. Lære at være mere social
Som introvert er det i forvejen ikke nemt at være social og få nye venner, men med angst oveni, har det stort set været umuligt for mig, at have et socialliv. Jeg arbejder på at det skal blive bedre i fremtiden, men har også erkendt, at jeg bare ikke er typen, der har det helt store behov for selskab med andre.

22. Få en ny hobby
.. hvad det præcis skal være, ved jeg ikke endnu.

23. Have et godt selvværd
Jeg døjede med ekstremt lavt selvværd, indtil for bare et år siden. Jeg har lært mig selv bedre at kende, har arbejdet med min tankegang og har læst mig frem til en masse gode råd, øvelser og viden i bøger og på nettet.

24. At lade ting gå
Alt det negative fra fortiden, som alligevel ikke kan ændres, har jeg lært at slippe. Jeg glemmer aldrig og tillid er noget man skal gøre sig fortjent til, men jeg slår mig ikke længere i hovedet over ting, jeg ikke kan gøre noget ved og prøver at se fremad.

25. Skære de mennesker fra, der påvirker mig negativt
Dette er nok noget af det sværeste for mig. Jeg giver generelt for mange chancer og lader folk trække mig ned. Jeg er dog opmærksom på det nu og arbejder på at lære at sige fra og skære folk ud af mit liv, som ikke længere fortjener at være i det.

Monique Westermann

Del gerne denne artikel
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Monique Westermann

Monique Westermann

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Mit vægttab

Fra trøstespisning og vægtøgning pga medicin til livsstilsændring, og hvordan jeg gik fra 88 til 69kg på fire

Læs indlægget »