5 måder at bevare forbindelsen til din elskede, efter forældreskabet er blevet samlet

Det er svært at skrive om de her ting uden at virke som en kliché. Derfor har jeg valgt at omfavne min egen klichéhed (ja det er et ord jeg lige fandt på), for jeg vil vildt gerne dele de ting, der virker for os. Det kan nemlig være, ud over alle grænser, udfordrende at bibeholde den forbindelse, der er imellem din partner og dig, når der pludselig er en lille størrelse i huset.

Her taler jeg ikke kun om sex. Det er selvfølgelig en stor del af det, men for mit vedkommende er det så forbundet med den generelle følelse af samhørighed med min partner, at hvis energien og samhørigheden er off, så er sex ikke eksisterende.

Hvad mener jeg, når jeg skriver samhørighed? 

Det er den energi, der er imellem din partner og dig, når i har det godt. De jokes i fortæller, de interne bemærkninger og den ekstra tid i holder øjenkontakten for at bekræfte hinanden i, at i er der og i elsker hinanden. Den energi, der omgiver jer og som er grunden til, at i ikke blev et one night stand eller et par dates, der røg ud i sandet. 

Når vi sætter børn i verden skifter vores fokuspunkt gevaldigt og det er okay! Det er min oplevelse, at mange forældre (specielt kvinder)  føler sig forkerte for ikke at have nok fokus på deres partner. Slap du bare helt af! Du gør præcis det du skal og du gør det super godt!

 

Det er min erfaring, at man på 5 små, enkle og kraftfulde måder, kan finde et fælles ståsted, hvor intimiteten finder plads og støtter én igennem de første intense år med børn. 

 

1. Find dit eget og din partners kærlighedssprog. Til dig, der ikke ved hvad jeg taler om er her en kort forklaring. 

Der er 5 måder at udtrykke kærlighed på. 

Ord

Berøring

Gaver

Tjenester

Tid

 

Ved at finde jeres primære kærlighedssprog, kan i vise jeres kærlighed til hinanden på den måde, der er bedst for modparten. Så hvis din kæreste føler sig allermest elsket når du køber små betænksomme gaver, og du hele tiden går og kysser og krammer, fordi det er sådan du mærker kærlighed, ja så kan det skabe afstand, hvor det slet ikke er nødvendigt. 

Når i kender til hinandens kærlighedssprog kan i bedre tale sammen <3 

 

2. Lav en kærlighedskollage og hæng den den det sted i huset i befinder jer mest. I skal hvertfald gå forbi den/kigge på den minimum 10 gange om dagen. Det kan sagtens være ubevidst, men bare det, at jeres hjerner bliver udsat for billeder hvor i kysser, krammer, griner og generelt har det dejligt gør, at den producerer lykkehormoner. Jeg får mine billeder fremkaldt hos Pixum. De har også en app, så du bare kan bestille billederne direkte fra din telefon. Nemt, billigt og hurtigt. 

 3. Lyt til musik, der gør jer glade. I behøver ikke nødvendigvis at have børnemusik kørende 24/7. Børn kan sagtens sætte pris på andet end lille Peter edderkop. Lav en afspilningsliste med musik fra da i lærte hinanden at kende, musik i gik i byen til, musik i havde sex til, musik der giver jer lyst til at kysse og danse. Så skal i bare sætte den på og have det dejligt. Igen. Nemt! 

4. Sænk barren for hvad i skal og bør. Hav istedet fokus på det, der gør jer glade. Hvis i ikke har lyst til at spise det samme til aftensmad, så lad vær. Hos os spiser vi det samme ca 3 ud af ugens 7 dage, ellers spiser vi det vi hver især har lyst til. Det, der gør os glade og giver os energi. Kroppe har sjældent brug for det samme, så hvorfor ikke lytte efter?

5. Drøm sammen! Snak om alle de ting i brænder for, drømmer om og ønsker for jer selv, hinanden og jeres familie. FUCK om det er urealistisk, bare det er sandt for jer! Jo mere i giver plads til det, der får jeres sjæl til at synge, jo mere føler i jer set, accepteret og elsket. I er på samme side. I spiller for det samme hold. Det her er jeres liv og ingen andres. Støt hinanden i de tossede idéer. Måske det bliver til noget, måske det ikke gør. Det er ikke vigtigt. Det der er vigtigt er, at i skaber plads. Hjemme hos os lige nu drømmer René om at bo på en trimaran i Caribien og jeg drømmer om nye spisebordsstole i velour. 

Alt har ret til plads. 

Stort som småt <3 

 

Theresa

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar