Definationen af skønhed.

Hvordan definerer vi skønhed? Dette indlæg er inspireret..

…af min dejlige niece Mathilde! Hun er snart 11 år gammel og er en virkelig vidunderlig pige med stort P. 

Hun elsker sin moster (mig) og fortæller mig det tit på Snapchat. Hun sender de sødeste beskeder og fortæller mig at jeg er god nok som jeg er når hun læser med på Instagram om mit liv. Hun har et hjerte af guld som sidder på det helt rigtige sted. Hun rører mig rigtig meget med hendes beskeder og at hun er så videbegærlig på livet. 
Jeg spurgte hende om hun havde nogle gode idéer til blog indlæg og hun synes jeg skulle skrive om det at være pige/kvinde og det at skønhed kommer indefra, men medierne har fået os til at vurdere skønhed på det ydre. 

Mathilde går op i makeup og har mere end jeg har! Og hun ser youtube hvor hun følger en masse der giver tips om makeup osv. Hun ved mere end jeg nærmest. Er meget imponeret og synes faktisk det er fint hun går op i det. Tiden er en anden og pigerne er bare unge i dag mht. at interessere sig for udseendet. Hun kan godt li’ at ha’ makeup på og får lov når de skal noget vist og sådan. Bare lige en lille smule og jeg synes det helt okay. Min datter synes os det er spændende og får nogle gange lov at få på hvis vi skal besøge familien bare. Hjemme får hun lov at hygge sig med det. Hende og Mathilde hygger os med det når de er sammen. 

Da jeg var elleve sad jeg vist bare mest på værelset derhjemme, sang foran spejlet eller hørte bånd på anlægget… haha… det var tider! 

Men hvad er skønhed egentlig? Hvordan definerer vi den? 

Jeg er lige som de fleste, blevet hjernevasket af medierne. Aviser, modeblade, film, musikvideoer, reklamer osv., som fylder vores hoveder med billeder/film af kvinder der er stylet og photoshoppet til noget de slet ikke er! Ikke at de ikke er smukke fra naturens side, men de er stylet med masser af makeup og fået det helt rigtige tøj på. Mange har sikkert fået lavet en masse plastikoperationer (og det er der ikke noget galt med). Når billederne eller filmen er færdige, så får de liiiiige den helt store tur i Photoshop hvor de bliver gjort endnu mere “perfekte”. 
Det perfekte har så længe jeg kan huske, været lange stylter, store bryster, langt lyst hår, en talje så lille at man er bange for de ikke kan trække vejret og en numse der er lille og helt rigtigt rund. Jeg har ALDRIG haft noget af dette. Jeg har altid haft et elendigt selvværd og syn på mig selv og meget af det var påvirket af medierne og hvordan vi piger tror fyre gerne vil have vi ser ud! Og der er samtidig konkurrence mellem pigerne. Det noget mærkeligt noget. 
Mange piger sidder med følelsen af at være den grimme i gruppen og det er bare så synd for vi er fandme alle gode nok som vi er! Jeg sad selv med følelsen. Jeg var ikke buttet, men var heller ikke helt slank som de andre piger. De havde også lyst hår og blå øjne. Det var jeg sikker på var det perfekte. Jeg havde leverpostejsfarvet hår og grå/grønne øjne. Jeg havde ingen tålmodighed til at gro langt hår og var blevet klippet ret kort, så jeg lignede en dreng i flere år!! Jeg hadede mig selv og bandede mig selv langt væk. Det er en tid i mit liv jeg prøver at glemme. 

Piger kan være så stride ved hinanden. Ofte også uden de mener det. Piger er nogle følsomme små pus, men nogle har også en rigtig djævel i sig og kan behandle andre så modbydeligt. 
De er allerede startet i første klasse. Min datter er flere gange brudt sammen fordi pigerne har været efter hende. Det gør SÅ inderligt ondt helt inde i mit moderhjerte! Man vil gerne beskytte sine børn mod sådan noget, men det kan vi bare ikke. I stedet snakker vi om det og jeg slipper hende ikke før hun har tørt øjnene og sagt højt at hun er GOD nok!! Jeg håber jeg kan være med til at give hende en god portion selvværd med på vejen og at hun lærer at elske den hun er. 
Jeg har altid skjult mig bag en masse makeup, men idag er det nok kun 2-3 dage ud af ugens 7 dage jeg har makeup på. Jeg bruger kun mascara lidt transparent pudder og lidt på kinderne. Og selvfølgelig de obligatoriske øjenbryn. Tegner jeg dem ikke op, er de slet ikke til at se og et ansigt uden øjenbryn, ser bare spøjst ud. 

I dag er medierne faktisk begyndt at vise et andet billede af skønhed. Der er pigerne med de store numser og en lille talje. Der er fitness pigerne. Både dem der bare er fit, men også de muskuløse. 
Der er hipsterne. Ikke trusserne, men tøj/livsstilen! Og mange andre typer/stile. Og jeg synes faktisk der er skønhed i det hele. På hver sin måde. Der er intet smukkere end et menneske der hviler i sig selv og føler sig hjemme der hvor det er i livet. Selv har valgt det tøj vedkommende har på og ikke været påvirket af trenden. Et menneske der kun tager hensyn til sine egne behov/lyster når det kommer til at designe sig selv. 

Det er SÅ vigtigt at elske sig selv. Gør du det ikke, så lær det! Husk og sig til dig selv du er god nok – FOR DET ER DU!!! 
Lige så vigtigt er det at respektere dig selv, mærke efter og tilgive dig selv for alt det der holder dig tilbage for at leve det liv du gerne vil! For højst sandsynligt er du “selv skyld” i meget af det der gør du sidder fast. Find grunden og så find vejen frem! Vi har kun det her ene liv, så pas på det mens du lever det! 

Sidder du ikke fast i dit liv, men elsker det liv du lever, så husk at sæt pris på det! Tag det aldrig for givet at være i live! 

Det blev egentlig nok lidt rodet det her indlæg, men det blev skrevet som jeg tænkte det. Håber det er forståeligt og giver mening.

Ha en dejlig dag smukke mennesker!

Skriv et svar