Der er to kvinder i mig…..

Efter jeg er blevet alene, har jeg opdaget, at jeg har to forskellige slags kvinder i mig. Og de to kvinder handler nok lidt om, hvordan jeg tror, at andre forventer jeg er, og hvordan jeg selv føler, jeg er. Jeg synes, min personlighed ændrede sig, da jeg blev enke – Jeg blev lidt opgivende, mindre udadvendt, jeg følte mig svag, på en måde jeg ikke havde lyst til at føle mig….men heldigvis er det svært, at undertrykke den natur vi har…….hold tungen lige i munden og prøv at følge med i mine to kvinder:

Den ene kvinde i mig er 56 år. Hun er enke, hun er ”heldig” for da hun blev enke, kunne hun blive i huset og hun har et arbejde som hun elsker. Hun har også sin lille hund, og hun har en god omgangskreds, børn og børnebørn, så på trods af sit tab og sin sorg, har hun en hverdag der fungerer fint.

 Hun skriver lidt, og hun er faktisk blevet fast blogger på en side, der hedder kvinderudenfilter – men hun er temmelig usikker på, om hun overhovedet kan bidrage med noget, der er interessant. Hun kan ikke lige helt forestille sig, at andre mennesker skulle synes, det var spændende at læse, hvad hun skriver om.  

              

Hun er jo heller ikke helt ung mere; om fire år fylder hun tres……de andre bloggere er yngre….det er egentlig noget pjat, at tro man kan være blogger i sådan en alder. Hun er heller ikke heeeelt skarp på det der med instagram og snapchat…..FB går faktisk rimeligt godt….. det er mere alt det dér med # hun ikke helt tør kaste sig ud i….hvis nu hun ikke bruger det rigtigt….så synes man måske hun er tåbelig…..og gammel……

 

Hun er begyndt at synge i et rytmisk kor, hvilket hun egentlig er glad for, men hun slås med tanken om, hvorvidt hun er for gammel til at synge i et rytmisk kor, og om hun mon egentlig er god nok. Hun kender heller ikke altid alle de nye sange….men det gør de andre heller ikke….

Hun forsøger at dyrke noget motion. Hun har været meldt  til noget udendørs træning, men har været lidt uheldig og haft lidt småskader, så det blev ikke rigtig gennemført. Cyklen står for ofte stille, for hun transporterer sig rundt i bil, med den lille hund. Hun er glad for søde sager……og det er som om, at de dér farmor former træder tydeligere frem hele tiden…….hun stopper altid med de søde sager  ”i morgen…..” Hun vil nemlig gerne se godt ud igen…..på et tidspunkt…..

Hun har følt, siden hun blev alene, at hun er blevet ”gammel”. Der er sket en markant ændring med hende, efter at hun mistede den elskede. Det var ham der gjorde hende til den sprudlende person hun var. Ham, der gav hende de skøre ideer og fik hende til at tro, at hun kunne alt, som en tyveårig kan. Han gjorde hende til Pippi, han fik hende til at gøre de sjoveste ting, fordi det gjorde hende glad at se glæden i hans øjne og hun elskede, at spejle sig i hans beundring over den måde hun var på – nu er hun en halvgammel dame, der mistede pusten da hun blev enke. Sorg gør meget ved et menneske.

Så er der den anden kvinde. Hun er også 56 men det er på papiret, for hun føler sig som en, der er væsentligt yngre. Hun mener, alder er en sindstilstand og et stykke papir. Hun har arbejdet med sin sorg, for hun prøver af al magt, at lade livet og glæden være i fokus. 

Hun har brugt skrivningen som terapi, og har en hemmelig drøm om at udgive en bog på et tidspunkt. Hun er meget glad for at skrive, og synes egentlig selv, det går ret godt med det. Hun er mega stolt over, at hun har taget springet og sagt ja til, at være fast blogger på en super fed side, der hedder kvinderudefilter – for her kan hun skrive om alt det, der interesserer hende. Og hun kan dele det med andre kvinder – og mænd. Hun har lært, at livet er skrøbeligt. At hun skal gøre det hun vil – ikke om to eller ti år, men nu,sige ja til livet.

Hun ved, at man ikke skal være bange for at springe ud i noget nyt, at mennesker er fantastiske og at kærlighed er nøgleordet til alt her i livet. og hun har stadig så meget kærlighed i sig, at hun er nødt til at få lov at dele ud af den. Hun har fået nye venskaber hun elsker og så håber hun –  i al hemmelighed – at hun finder en ny kærlighed igen….hvordan det så end skal ske.  

Hun er begyndt at synge i et rytmisk kor og er vild med det. Hun får energi af det. Hun er hurtig til at lære sangene, og hun elsker at synge flerstemmigt, fordi det er udfordrende. Hun stortrives i koret og er fuld af energi hver tirsdag når hun skal afsted og endnu mere når hun kører hjem.

Hun har besluttet at få lagt et personligt træningsprogram, og begynde at danse igen. Dansen gør hende glad, og træningen er nødvendig for hun er nødt til at være i nogenlunde form, så hun kan lave tusinde ting med sine vidunderlige børnebørn. Hun tør oven i købet se i øjnene, at hun netop fordi hun nu er alene, har nogle muligheder hun ikke havde før. det gør ikke sorgen mindre – men det er sandheden.

De to kvinder er forskellige; Den første er, sådan som jeg tror, andre ser mig og så har jeg sat mig selv i den rolle og hæftet alderen grundigt op på den. Den anden er den, jeg føler, jeg er, men som jeg er bange for, kan virke stødende på andre. Når nu man er enke, kan man ikke bare ville leve livet og ha sjov og ballade! Og det er jo i virkeligheden mig selv, der har en absurd idé om, hvad jeg forventer andre tror om mig…… alligevel hænger jeg fast i de tanker, som måske er noget man tænkte, for 50 år siden….Men fordi jeg har sat en forventning til mig selv om, hvordan man er, som enke….og 56-årig….er jeg bange for, at jeg aldrig bliver ægte glad igen! Aldrig tør være fjollet og skør igen!!og det går jo slet ikke!!! Det ved jeg, Peter ville være enig med mig i. 

For livet, og jeg, skal jo ikke straffes, bare fordi døden er så grum. Livet vil altid være stærkere end døden og kærligheden kan vende sorgen til glæde. Kærligheden til livet og mine børn og børnebørn er jo ægte nok. Uanset hvor ondt mit hjerte gør når jeg tænker på Peter, og lige meget hvor stort mit savn er, så kan jeg ikke leve livet uden glæde, latter og masser af kærlighed. Min sorg bliver ikke mindre, fordi jeg også er glad, men når jeg er glad, bliver sorgen derimod lettere at håndtere. Jeg kan ikke kvæle den jeg er, måske jeg nu bare igen skal være den jeg er…..#dengladekvinde#jegtørgodt#liveterfantastisk#størstafalterkærligheden.

Kærligst Charlotte

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 8 kommentarer

 1. Vibe

  Charlotte, jeg kender dig. Og din og Peters kærlighed, som var noget skønt og helt unikt. Og jeg har altid håbet og vidst og set og glædet mig over, at du er kvinde nr. 2. Og vidst, at kærligheden stadig er der.

 2. Cornelia

  ❤❤❤

 3. Anette

  Du skal vælge kvinde nr. 2 ♥️
  Det vil glæde dine børn og børnebørn og selvom jeg ikke kender dig/jer, så ville det det helt sikkert være din mands ønske.
  De bedste ønsker for fremtiden sendes til dig.

 4. Mia-Maria Lie Adelina

  Pipi er der stadig, blogger det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg helt sikkert <3 bliv ved med at holde hende tæt. dit hjerte skinner så dejligt igennem i dette indlæg. masser af kærlighed til dig.

 5. Tina

  Hej Charlotte.
  Jeg Kender dig ikke, men dine ord rører mig.
  Har selv været hende der ikke turde vise hvem jeg egentlig er, kender det med at være splittet mellem forskellige dele af mig selv, men tænker osse det er det der gør en unik.
  Spring ud og vær den du er, og tænk ikke på andres meninger, dem kan vi alligevel kun bruge til spejle os i hvilket er dumt da der kun er en version af os selv.
  Du er dig og kun dig, ingen skal være som dig.
  Selvfølgelig er det kvinde nr 2,der præsenterer den du er, men vær ikke bange for hvad andre tænker om dig.
  Du har fået dette liv foræret så selvfølgelig skal du leve det som netop den du er, om andre kan lide det eller ej.
  Det er deres problem ikke dit 🙂
  Sender masser af mod, og kærlighed fra en kvinde til en anden om at være den DU er <3

 6. Charlotte Falmer

  Kære Tina.
  Tak for dine varme ord. Ja, men det er jo så også det jeg er i færd med, og det vil du kunne læse i det indlæg jeg lige nu sidder og arbejder på. Det handler om mod til at tage skridtet ind i livet igen. Life is good.
  Kh Charlotte

 7. Charlotte Frølund

  Skønne Charlotte <3 Hold du fast i hende kvinde på 56 hvor alder kun er noget der står på papiret og forbliv den glade, levende og fantastiske kvinde du er 🙂
  Grin, dans, skriv, syng, LEV og spring ud i livet, for jeg tror på at Peter ikke har lyst til at se dig, synke hen og bliv en trist enke. <3 Livet er til for at leves og hvis nogen kan, så kan du <3 Du er et fantastisk menneske, som rummer så meget kærlighed og din latter er så dejlig smittende (også på mine dansehold <3, kan man ikke lade være med at lade sig rive med, når du griner lidt af dig selv midt i undervisningen)
  Hold fast i dig og lev livet – og op i r..en med den alder der og hvad andre MÅSKE tænker om dig.. Det kan du ikke bruge til noget.. Du skal bare være dig <3

  1. Charlotte Falmer

   Åh kære Charlotte….tak. Det varmer, og noget af det, der er med til at give mig min latter og mit gode humør, er at være en delaf det danse fællesskab der findes på dit hold. Det bringer nemlig livsmod og kærlligheden op i én, når der står en instruktør, der ikke bare viser trin, men får det til at handle om, at være de skønne kvinder vi er – på hver sin måde. Styrken til at være den, man gerne vil være, tror jeg kommer fra de mennesker, der omgiver én. Du er et af de mennesker, der er med til at gøre mig til den jeg er.
   Tak for dine ord.

Skriv et svar