Det uforudsigelige år der gik – og det der ligger klart…..

Så blev det år 2019 og vi gør alle sammen status over vores liv, på den ene eller den anden måde.

Nogle gør status, fordi året har bragt mange forandringer med sig.  Andre gør status over, hvad der er sket af nye ting i familien – der er måske kommet børn til eller man har mistet et nært familiemedlem. Andre igen gør status over hvor de er i livet, og nogle tager beslutninger om noget de vil gennemføre – det kan være alt fra et maratonløb til en rejse til fjerne lande eller til at lægge sin livsstil om, måske skifte job eller noget helt tiende. Og måske gør vi det ikke alle på same måde – men status, det tror jeg bestemt vi gør.

Når jeg ser tilbage på året der gik -er der sket rigtig mange ting: Den Charlotte, der gik ind i 2018, var slet ikke klar over, hvilken Charlotte der ville gå ind i 2019. Der blev nemlig åbnet rigtig mange døre i det Herrens år 2018. 

Noget af det, der var markant i 2018 var, at det var det år, hvor jeg fik rigtig gang i at være sammen med mine nye veninder, de såkaldte Bobler. Bobler, fordi jeg har mødt dem via platformen Boblberg, som er et mødested på nettet. En social platform som et par unge fyre har startet, og som efterhånden findes i hele landet, i rigtig mange kommuner. På Boblberg  opretter man en bruger, og så kan man “boble” efter alt – fra en hundepasser over en løbemakker, til nogen der vil være med til at lave en madklub eller agere bedsteforældre….det er kun fantasien der sætter grænser. Og det er alle aldre der bevæger sig rundt på Boblberg. 

Her fandt jeg i slutningen af 2017 nogle modne kvinder, der alle havde reageret på en kvindes ønske om at finde “voksne” veninder at lave noget sjovt med. Ikke fordi hun ikke havde veninder eller familie – nej, hun ville bare gerne udvide sin kreds af veninder.

Jeg skrev mig på til at være med – og hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det! Det har nemlig resulteret i tre helt vidunderlige nye veninder, som jeg føler, jeg altid har haft. Nærmest på årsdagen for at vi mødtes, var vi i “Go Morgen Danmark” og fortælle om vores venskab som er noget helt unikt. Vi har allerede så mange gode oplevelser, vi har haft sammen, i rygsækken – så hvad kan det ikke blive til i 2019! Jeg glæder mig til at tilbringe mange flere stunder med mine skønne Bobler.

Men det, som begyndte med Boblerne,  sluttede slet ikke der; 2018 blev nemlig året, hvor jeg kunne mærke livet banke på igen. For da jeg mistede Peter, gik det op for mig, at det kræver mod og handling at leve livet, mens man kan – men jeg skulle være klar, og det blev jeg i 2018. For… med det mod, det krævede, at tage ind på en restaurant for at møde fire helt fremmede kvinder, Boblerne, fulgte nemlig mere mod.

Mod til at sige ja til livet og til at turde ting jeg aldrig før havde tænkt på. Mod til at leve livet, som jeg ved, Peter ville have ønsket, at jeg gør.

Derfor blev 2018 også det år, hvor jeg satte gang i det skriveri, jeg altid har haft en passion for, og som resulterede i, at jeg kunne sige, at jeg har en blog! Måske det mest grænseoverskridende jeg nogensinde har gjort….og som jeg i dag slet ikke kan være foruden! Kvinderudenfilter bragte så også en masse vidunderlige nye venskaber med sig – Jeg føler en dyb taknemmlighed for det fællesskab, et fællesskab med kvinder, der hudløst ærligt tør dele stort og småt – i alle aldre, fra alle dele af landet og med alle mulige bevæggrunde til at skrive og reflektere over livet.

Det var også i 2018 jeg overvandt mig selv fuldstændigt og gik til optagelses prøve hos det rytmiske kor Noteable. Jeg har siden februar været en del af koret og det er min helt store vitamin indsprøjtning hver uge. Igen mødte jeg nogle fantastiske mennesker, som jeg har et helt særligt forhold til, fordi vi synger sammen.

Sidst men ikke mindst var det jo så også Boblerne, der satte skub i, at jeg turde gå på en dating side, og så kom hele eventyret med Jylland og det jeg troede, var en forelskelse. Men set i bakspejlet, var jeg nok mest forelsket i at blive forelsket i livet igen. 

Men da året gik på hæld, begyndte et helt andet eventyr, som jeg stadig er ved at skrive; Min gode veninde sendte mig en sms: Hun ville høre, om jeg ikke kunne tænke mig, at møde en ven hun havde. Hvor er jeg taknemmelig for, at jeg ikke havde mistet modet og håbet om at finde kærlighed igen, men derimod tænkte at; “Hm….hvis han er en god ven af den her veninde, så kan det ikke gå helt galt”. 

Det betyder, at jeg i dag kender en ganske fantastisk mand, som jeg ser, så ofte det kan lade sig gøre. Jeg har mødt en mand, som jeg savner i samme øjeblik, vi har sagt farvel og som jeg altid glæder mig til at se igen. Et menneske som lytter, som er utrolig omsorgsfuld og kærlig – som har en fantastisk humor og som det er trygt og aldeles dejligt at være sammen med. Jeg føler mig noget så privilegeret, at det kan overgå mig. Jeg er virkelig en heldig kvinde.

Så 2018 blev på mange måder et skelsættende år og 2019 ligger nu og venter med udfordringer, kærlighed og spændende projekter. Og jeg er klar over, at livet ikke altid er godt og fantastisk. Livet er alt fra mareridt til eventyr – det er grufuldt og smukt, det er opture og nedture –  og det er lige præcis modsætningerne og forandringerne der gør det til livet – Det uforudsigelige liv. 

Det liv vi lever, som vi kan eller som vi vil, alt efter hvad det byder os. Måske har jeg fået det bedste af livet nu, men jeg vælger at tro, og håbe på, at der ligger meget mere og venter på mig.

Så, her på tærsklen til et nyt år, ønsker jeg mig, at alle i løbet af 2019, får lov til at opleve livet fra den smukke side som jeg selv har været så heldig at opleve. At livet viser sig dér, hvor man som menneske tør gribe det og leve det.

Godt Nytår

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. john nielsen ost

  Så godt formuleret søde Charlotte. Altid spændende at læse om dine reflekteringer og vise ord. Du burde være præst eller andet beslægtet der vedrører omsorg for andre, men det er du jo også, når jeg læser dine ind & oplæg. Mange kærlige tanker & tanker. herfra!

  1. Charlotte Falmer

   Kære John
   Tusinde tak❤️❤️ Bliver helt rørt – tak❤️

 2. Rikke Ganer-Tolsøe

  Sikke et skønt indlæg Charlotte og hvor er jeg glad på dine vegne 😍🙌🏻😍 Tak for god læsning!

 3. Charlotte Falmer

  Mange tak søde Rikke. Så fandt vi begge to pludselig kærligheden❤️❤️❤️ Det er SÅ dejligt ❤️

Skriv et svar