En ny regel er trådt i kraft!

Overskriften behøver ikke nogen længere introduktion, men vi har vedtaget en ny regel herhjemme: INGEN TELEFONER NÅR BØRNENE ER TIL STEDE!

Min telefon består bl.a. af Facebook, Instagram, nyheder, netbank, diverse spil og sågar babyalarmen, der er tilknyttet på en app… Hvad skal det ikke blive til? Vi herhjemme kan desværre tage os selv i at tjekke telefonen, fremfor Frederiks tegning eller Karla der sidder og smiler til os…. og for pokker hvor er det bare helt forkert!!!

Vi fik øjnene op for vores ”misbrug” da vi sammen så TV 2-programmet ”Når skærmene styrer familien”, der omhandler familier med et ekstremt forbrug af spil og skærmtid. Og især de klip af forældre, der sidder med telefonen klistret til ansigtet og dårligt kan svare deres børn, gjorde, at vi lavede en aftale herhjemme. For det må bare ikke ske!

Aftalen indebærer, at når børnene er vågne eller træder ind ad døren fra institution, lægger vi vores telefoner på en plads LANGT væk fra stuen. Det tænker vi ville besværliggøre lysten til at kigge på skærmen – netop fordi vi så skal rejse os, for at hente den ind i stuen igen. Det er alt for let at hive telefonen frem fra lommen, fordi der hurtigt kan opstå en kedsomhed, i stedet for at tage min søn i hånden, sætte os ned og tegne en tegning sammen. Hvad mister jeg egentlig på at lave det samme som ham? NEMLIG INGETING!

Nu har vi prøvet vores aftale af i en lille uges tid – og vi kan allerede se en stor forandring i dynamikken herhjemme. Stemningen mellem os alle, er blevet meget bedre, og vi føler os mindre stressede. Presset over at føle, at vi gik glip af noget, er faktisk forsvundet.

Vi har indset, at hverken Instagram eller Facebook forsvinder i de timer, vores børn er vågne, og vi skal nok få svaret på de opkald og SMS’ er der er tikket ind… Det bliver bare nødvendigvis ikke så hurtigt, som vi før ville have gjort det. Vi nyder tiden sammen med vores børn, og hinanden, meget mere end før. Og så nyder vi da i grunden mere at kigge på vores dejlige børns smilende ansigter, end på andre ligegyldige ting på de sociale medier…

Jeg opfordrer alle til at prøve at give sig selv den selvsamme udfordring! Det er svært de første dage, men nu hvor det faktisk er blevet en ”vane” at lægge telefonen mere væk, er det bare så rart at føle, at vi har fået meget mere ud af vores dage sammen. Vaskeægte kvalitetstid!

(Jeg fik endda en opdatering på min telefon, her søndag, hvor der stod, at jeg allerede havde mindsket mit forbrug med næsten 25 %… Og det er stort for en ”Mobil-narkoman” som mig)

Skriv et svar