Sex uden lyst

Tabuer:

Unge kvinder har da altid lyst til sex eller?

Har kvinder ret til at sige nej til sex med kæresten/manden?

Ok, så har vi sex, for husfredens skyld… Er det ok?

Hvad gør det ved lysten, at have sex uden at have lyst?

 

Kan du kende dig selv?

Situationen er denne:

Nu har han igen lyst til sex og det har du ikke…. Du er nået til enden af listen med ondt i hovedet, menstruation, ondt i maven, træt osv. ….

Hvad gør du? Har sex med ham selvfølgelig, som så mange gange før, du elsker ham jo, du har bare ikke lyst…og det er jo også synd for ham…

Men hov! Det er jo ikke bare synd for ham… det er faktisk også synd for dig…

For du udsætter din krop for noget, som ikke er godt for den.  Mange gange opstår lysten når I først er kommet i gang, men de gange hvor den ikke kommer og hvor du bare ligger og håber, at det er hurtigt overstået, udsætter du faktisk dig selv for overgreb mod din krop. Og kroppen husker… så jo flere gange du udsætter dig selv for dette, jo bedre husker kroppen denne følelse af at være med til noget, den ikke ønsker.

Mange unge piger ligger under for det stigma, at de altid har lyst til sex, og hvis de ikke har det, er de nogle ”narrefisser”. Medierne er så fyldt med sex; masser af unge mennesker som har sex for åben skærm. Det giver et indtryk af, at hvis du ikke har lyst til sex, så er du uden for, så er du ikke med på noget sjovt. Så har du lav status og er ikke attråværdig. Derfor har mange unge piger sex, som de egentlig ikke har lyst til. Det er min påstand. Det paradoksale er, at de godt ved at de har ret til at sige nej, men de tør ikke. Derfor vil de heller ikke indrømme, at de har sex uden at have lyst til det.

Lad os tage en anden situation:

Du har mødt en fyr i byen og I har haft det sjovt, er blevet lidt fulde og I er gået hjem til ham. Der er amoriner i luften og lagt op til sex. Men pludselig synes du ikke det er sjovt længere og han er ikke så sød som du først syntes og du vil hellere hjem.

Så hvad gør du?

Går i seng med ham, for nu har du jo sagt A… så må du også hellere sige B? For tænk hvis han bliver sur.!

Hvis du gør det, vil din krop stritte i mod, for den ville hellere hjem i din egen rare seng alene… Hvis du bare ligger som en søstjerne og ønsker dig et andet sted hen og venter på, at han bliver færdig, vil du lære din krop at tage afstand, lære din hjerne at flygte væk fra kroppen. Den vil opleve et overgreb, for den vil mest sandsynligt ikke blive blød og ophidset og våd og så er sex bare ikke dejligt.

Læg vel mærke til, at det ikke er voldtægtsmænd, jeg taler om her. Det er helt almindelige mænd som bare ikke fornemmer så meget, hvor kvinden er, eller er klar over vigtigheden af, at kvinden er ophidset og klar til sex. Der er masser af mænd, som ikke har en dyt forstand på kvindens forskellige niveauer af ophidselse og hvad de betyder for god sex, både for hende, men da også for dem selv. For hvis kvinden nåede at være med i ophidselsesfasen og hun blev varmet godt op, ville hun jo nyde sex og have det igen og igen. Så ville det være en win-win situation.

Nu lyder det måske som om jeg synes mænd er de store syndere, men det er faktisk ikke mit formål med dette indlæg.

Jeg vil gerne have begge parter på banen, begge skal byde ind, manden kan interessere sig for hvad der tænder kvinden, og bruge mere tid på opvarmningsfasen, ikke bare et hurtigt ”forspil” i form af en spytklat.

Og at kvinderne skal tage ansvar for deres egen krop og egen seksualitet. Sig fra og sig hvad du i stedet har lyst til, find ud af hvad der tænder dig og fortæl manden det. Brug tid på at lære din krop at kende og find ud af hvad du virkelig godt kan lide og ikke lide. Tænk at jeg har ret til at nyde, virkelig nyde. Find ud af hvad nydelse er for dig, ikke kun seksuelt, men på alle områder.

Eller fyren fra byen…Sig nej tak makker, jeg har ikke lyst og så gå hjem eller send ham hjem, hvis det er hos dig. Sig nej til sex som du ikke har lyst til.

Jeg ved godt, at det kan være rigtig svært at få sagt til manden, som man har været sammen med i årevis, at jeg har altså ikke lyst til sex på den måde vi plejer, kan vi prøve noget andet?

For hvad tænker han så? tror han, at jeg har været ham utro eller at han ikke er god nok? Og nogle mænd vil nok reagere med lignende spørgsmål, men det vil de komme sig over, når de opdager at de har en glad og ophidset kone, som tager ansvar for hvad hun har lyst til. Det er i virkeligheden det de fleste mænd ønsker, en kvinde som vil have dem, tænder på dem, begærer dem og ved hvordan hun vil have sex.

For lige at vende tilbage til hvad der sker med kroppen, når vi har sex vi ikke har lyst til…

Vores kroppe er fantastiske til at huske. De kan huske og gemme oplevelser, vi var ude for som børn og det kan præge vores måde at opleve vores krop som voksne. Men også oplevelser vi bliver udsat for eller udsætter os selv for som voksne kan ødelægge vores positive oplevelser og gøre vores liv til et helvede.

Disse oplevelser kan skabe spændinger i vores kroppe og de kan være svære at komme af med igen. De kan gøre at hver gang vi gerne vil have sex med vores partner, som er en sød og god partner, kan kroppen huske, at en gang skete der noget som var ubehageligt i forbindelse med sex og så tror kroppen, at nu sker det samme igen og spænder op for at passe på sig selv.

Den kan ikke skelne mellem nutid og fortid, en kærlig forbindelse og noget dårligt fra tidligere. Ud fra disse spændinger og traumer kan opstå sygdomme som vulvodyni og vaginisme, samt mange andre underlivsgener, hvor man ikke umiddelbart kan finde en forklaring på sygdommens opståen.

Kroppen kan aflære disse gamle mønstre og indlære nye, men det er noget som kræver tid og tillid samt en god terapeut. Der findes vaginal-terapeuter og fysioterapeuter som arbejder med disse ting, og ofte skal der også en sexolog eller psykolog med i denne proces. Ved at arbejde med disse ting kan du igen få mere ud af dit liv og sexliv, for denne slags problemer har indflydelse på alle aspekter af livet. Det vil påvirke dit syn på livet og gå ud over dit samliv med en partner.

Min mission er at få enhver ung kvinde som står i starten af sin seksuelle udvikling til, at vide at hun har et ansvar og en ret til at passe på sin krop og ikke udsætte den for sex hun ikke har lyst til, som kun fører noget dårligt med sig. Mit håb er, at de unge kvinder får så højt et selvværd, at de formår at sætte sig ud over pres fra medierne og gruppen, at de mærker efter inde i sig selv, hvad de virkelig har lyst til og ikke lyst til og siger NEJ TAK, når de ikke har lyst.

Jeg har lige hørt, at der arbejdes på at indføre undervisning i de små klasser i folkeskolen som har overskriften; Det er min krop! Hvor børn skal lære, at de har ret til at bestemme over deres egen krop og sige fra overfor overgreb og mærke hvad der føles rigtigt for dem. Det er jo et stort skridt i den rigtige retning.

Det samme gælder selvfølgelig for voksne kvinder, som allerede har gjort sig erfaringer og måske har glemt at de har ret til at sige nej. Det kan jo være svært hvis man lever i et voldeligt og uligeværdigt forhold, men så er der endnu mere grund til at blive bevidst om sin ret til et godt liv og sexliv. Og tage sit ansvar for sit eget og eventuelle børns liv alvorligt.

Men også dig, voksne kvinde som har levet for mange år med et kedeligt sexliv, som du ikke har lyst til. Mit håb, er at du vil finde lysten frem inde i dig selv og fortælle din mand om den, så I sammen kan finde nye glæder. Det kan godt være han får et chok, men fortæl ham at du har lyst til ham, så skal han nok komme sig over det.

Hvis din manglende lyst handler om noget inde i dig som er et problem, så få hjælp, gå til sexolog eller psykolog. Hellere i dag end i morgen, for det kan præge resten af dit liv, hvis du ikke får gjort noget ved det.

Sig nej til sex du ikke har lyst til og JA til den sex, du har lyst til.

Kimi Sand

Sexolog og fysioterapeut

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar