Hvorfor skal vi altid undskylde?

Kender I det at i skal ha besøg af en veninde. I ved hun kommer. Hun ved hun kommer. Hun kender dig. Hun ved præcis hvordan der ser ud hos dig. Altid! Hun ved også at du altid skal undskylde for at der liiiiige roder. Du har ik støvsuget eller ordnet vasketøj. Det samme gør hun når du besøger hende. Hvorfor???!!

Hvorfor skal vi udsætte os selv for det her pres og det stress det giver til hverdagen? Kan det da ikke være røv lige meget hvordan der ser ud? Dine gæster kommer for at besøge DIG og ikke dine nullermænd!

En anden ting, som jeg ved jeg selv gør. Det er at jeg undskylder for hvordan jeg ser ud. Det kan være samme scenarie som veninde besøg. Man skriver en lille advarsel i en sms. “Du må undskylde jeg ligner lort, men mit barn har holdt mig vågen hele natten”!
Og hvad så?? Vi er da pisse lige glade… Er vi ik??
Jeg ved i hvert fald at jeg synes alle mine veninder er røv lækre som de altid er!

De her to ting er stensikre mellem alle veninder. Sørgeligt, med sandt!

En ting jeg har undskyldt for, især overfor mænd, det er at jeg gør opmærksom på at jeg engang har været slankere og nu har jeg altså taget på igen, men jeg er ved at tabe mig igen agtigt!! STOP Nanna !!

Man skal ALDRIG undskylde sin krop over for nogen som helst. Aldrig! Man ser ud som man ser ud. Nogen er slanke, andre tynde, nogle er buttede og andre tykke. Og hvad så? Hvis man hviler i sig selv, så kommer skønheden frem uanset hvad. I hvert fald i mine øjne.

Jeg har sågar undskyldt for mit grin, min personlighed, at jeg har store hænder, tykke tæer og jeg kunne blive ved.

Jeg har taget mig selv i at undskylde over for en læge der skulle se mig uden tøj og han kiggede på mig som om jeg var åndssvag. Han synes jeg skulle revurdere mit selv billede. Det gjorde jeg så. Og nu har jeg efterhånden vejet så meget forskelligt at jeg ikke kan tælle det på to hænder mere. 16-18 kg er der røget på siden jeg var indlagt med bulimien for små 3 år siden, og jeg har faktisk aldrig været gladere for mig selv og min krop.

Jeg undskylder også tit for at min bil ligner et bombet lokum. Det gør den ganske enkelt for jeg bor i den stort set. Jeg kører så meget bil pga arbejde og fordi at jeg bor så langt fra alt og alle. Jeg spiser i min bil, drikker kaffe og har nogle gange bilen pakket til randen hvis jeg skal overnatte et sted. Børnene får lov at spise på bagsædet osv osv. Men hvorfor har vi behov for at undskylde ? Nej jeg vasker ikke bil hver uge. Jeg har andet at bruge min tid på. Det fair at andre gør det, jeg gider bare ikke. Vil hellere putte med børnene eller tage et langt bad selv.

Læs også: Det der med selvrespekt!

1. Vi undskylder også tit “bare fordi”. Fordi vi ikke har lyst/tid at ses fx. Jeg er inde i en periode hvor jeg på ingen måde er interesseret i det modsatte køn. Jeg har ikke det mindste lyst til at se nogen, møde en ny, lære nogle at kende, gå på date, skrive med en fyr eller faktisk bare være i nærheden af dem. Jeg har endda slettet den famøse Tinder app. Jeg magter det ikke og har opdaget at jeg er meget gladere efter at have droppet den del. Jeg har det bedst alene. Så behøver jeg heller ikke undskylde for alt det ovenstående

Vi gør det desværre også overfor andre i vores liv. Jeg kan få det så dårligt hvis ikke jeg siger ja til alle de sociale arrangementer jeg bliver inviteret til. Det gælder også her hos Kvinderudenfilter, men jeg har lært mig selv (lige som med fyrene) at kun vælge dét jeg ved jeg vil få noget ud af personligt. Tit har jeg gjort ting eller taget til arrangementer for at gøre andre glade, men det resulterede som regel i jeg selv fik en dårlig oplevelse og andre opfattede måske mig anderledes den dag fordi jeg ikke havde lyst til at være der. Så hvorfor gøre ting vi ikke har lyst til?

Hvis du har lyst til at ligge på din sofa hele den weekend du er børnefri (til dem der er enlige som mig selv) hvorfor filan så undskylde over for dem der gerne vil se dig? Det jo ikke fordi jeg ikke vil se mine veninder, men nogle gange har jeg bare ikke lyst til at være social. Det samme ved jeg mine veninder gør. Vi stikker en lille hvid løgn, fordi man kan jo ikke bare tillade sig at sige vi bare vil være hjemme og slappe af. JO VI KAN!!

Jeg kunne sikkert blive ved med at komme med en masse andre ting vi undskylder for, men måske i kan skrive nogle på?

Tak fordi du læste med!

Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 6 kommentarer

 1. Mia-Maria

  Hørt !!!! Jeg er så enig smukke og jeg gør også alle de ting. Vi skal bare lærer at være ligeglade og ærlige. Fedt indlæg ❤❤😘

 2. Tatjana Kristensen

  Du har så ret og det er super svært 🙈

  Har det selv så svært med ikke at deltage i alt og hjemmet ligner lort. Det er jo for pokker lige meget, som du skriver.

  Fedt indlæg ❤️👏

 3. Kære Verden

  Dejligt indlæg, der rusker lidt ved os alle sammen..Fedt fedt… 🙂

 4. Kære Nanna
  Sikke et godt indlæg , ja man er tilbøjelig til at sige ja til alt for at pleace andre , jeg kan til tider godt sige ja til noget ,trods jeg bare ikke magter det, jeg arbejder meget med mig selv pt ,fordi jeg selv har haft utrolig svært ved at lytte til hvad jeg egenlig selv vil og ikke vil ,og jeg må engang imellem tage mig selv i at fyre en røver af , Istedet for bare at være ÆRLIG overfor mine nærmeste og mig selv og sige det gider jeg ikke ,så nu mærker jeg efter og siger jeg vil godt lige tænke over det , for jeg ved ikke rigtig om jeg har lyst til det du spørg mig om 😌

  Knus fra Mette ❤️

 5. Line Jacobsen

  Hørt! Meget fint indlæg – der får mig til at tænke på hvor meget jeg undskylder hver gang jeg gør noget som kun er godt for mig; ligge på sofaen, se dårligt tv, drikke en ekstra kop kaffe (eller spise mere slik… :-)), jeg undskylder hele tiden for at jeg ikke gør noget produktivt, noget slankende, noget værdifuldt etc, men egentlig så er det jo godt og værdifuldt for mig at ligge på sofaen og spise slik el/og se dårligt tv. Hvorfor er det så svært at give sig selv lov??

  Tak for en god blog. Jeg har først lige opdaget den 🙂 jeg har lige læst dit indlæg om dine børns far, så fint!

 6. Birgitte

  Tak fordi du tager emnet op 🙏 Jeg er heldigvis blevet bedre til at være ærlig. “Jeg vil smader gerne se dig, dog har jeg lige nu brug for hjemme tid” + holdt op med at undskylde for hus/vægt/bil osv.
  Kan dog stadigvæk blive bedre, så tak for remindere 🙏

Skriv et svar