Idag er det 1 år siden, at 3 blev til 4 ❤

Der er nu gået 1 år, som en familie på 4. Den første fødselsdag er noget specielt! Oplevelsen og følelserne er i den grad ude på tøjet idag. Kl. 21:22 kom Mikkel til verden i 2017 😍

Igår havde min kæreste fødselsdag, og natten til den 10. Oktober 2017, vågnede jeg og havde en murren i maven. Jeg kunne ikke sove, hver gang jeg var tæt på – kom der en ve. Jeg gik rundt i vores lille lejlighed – satte mig i stolen, lagde mig på sofaen, ud i køkkenet, tilbage i stuen – på liste-tå – for jeg skulle ihvertfald ikke vække Christian.

Om morgenen d. 10. gjorde vi Christian klar til dagpleje, jeg sagde til Rasmus “jeg tror det sker idag”.. hans svar “kan du så ikke lige vente til jeg får fri fra arbejde, så kan jeg gøre min sag færdig, rydde op på mit bord og sådan”… 😏

Jeg havde planlagt at jeg skulle

 1. Gøre lejligheden rent
 2. Vaske gulv
 3. Støvsuge
 4. Handle stort ind
 5. Have besøg af en veninde
 6. Bage en pæretærte.

Og jeg gennemførte alle tingene, jeg måtte dog få lidt hjælp af en veninde til at komme ud og handle og hun var skrækslagen for at jeg ville føde i hendes bil, og jeg stod da også i Rema 1000 og havde veer. Men jeg fik handlet ind, så vi havde ting nok til at gå i hi, for et stykke tid..

Da min anden veninde kom omkring kl 13, var mine veer begyndte at være regelmæssige 1 minut, 3-4 minutters pause. Da hun tog hjem omkring kl 15, lavede jeg 3 opkald.

 1. Til min kendte jordmoder (var denne gang i team 2, den kendte jordmoder – pga fødslen med Christian skræmte mig for livet) hun sagde “Tanja jeg kan høre du godt kan være hjemme lidt tid endnu”, og ja det kunne jeg – klokken var jo kun 15. Og jeg måtte ikke føde før efter 16:30 i følge Rasmus.
 2. Ringede til Rasmus og gjorde ham opmærksom på; at når han kom hjem – skulle vi på sygehuset.
 3. Ringede til min mor, for at sige hun gerne måtte tage bussen 16:09, da jeg skulle føde idag.. hun gik helt i panik, det var så sødt. Hun skulle passe Christian i mens vi gav ham en lillebror.

Herefter lavede jeg aftensmad til min mor, Rasmus og Christian. Og gik i bad. Jeg stod under den varme bruser indtil drengene kom hjem kl 17.. vandet hjalp med smerterne, men veerne tog til.

Christian blev lagt i seng kl 18; og jeg ringede til min jordmoder og sagde “nu er det ikke sjovt mere”.. hun sagde vi ses på fødegangen.

Rasmus og jeg, gik hen på sygehuset (vi bor max 2 km derfra). Og det var den længste gå-tur i mit liv, vi stoppede ja Gud ved hvor mange gange, fordi jeg fik en ve. Denne tur tog 45 minutter, og plejer at tage 10 minutter.. men jeg var fast besluttet på at gå! hvorfor? Fordi jeg ikke ville tage en taxa – vi havde ingen bil, jeg ville gå. Og sådan blev det..

Jeg havde ønsket, at føde i et badekar, det var min store drøm, og den drøm gik heldigvis i opfyldelse denne gang. Vi ankom på fødestuen, og hun undersøgte mig – jeg var 7 cm åben 💪🏻 – og badekaret blev gjort klar 🙏🏻

Det var en lækker følelse, det gjorde pisse ondt, men en dejlig følelse. Jeg vidste hvad der skete, jeg havde prøvet det før. Min jordmoder var ikke fremmede for os; og snakkede med Rasmus om arbejde, og hun vidste præcis hvad hun skulle sige til mig – når veerne gjorde mest ondt.

sjove oplysninger:

 • Hun tabte sin telefon i badekaret. Det grinte MEGET vi af.😂
 • Jeg fik hovedet under vandet mindst 3 gange imens jeg pressede, fordi Rasmus ikke holdt ordentlig fast i mig – han fik dog påbud om dette.😘
 • Når man skal føde i vand, må man ikke rejse sig op når hovedet er kommet ud – så stopper baby med at trække vejret under vand. 😮
 • Jeg spurgte Rasmus “er det ikke underligt at se mig nøgen i et badekar, mens jeg føder?” “Mine bryster flyder jo”🙈😆
 • Jeg slog mig selv mange gange i hovedet, da Mikkel skulle forbi mit bækken, HOLD KÆFT det er den værste fase! Min jordmoder skældte mig ud…🤐

Jeg fødte på halvanden time, i vand, havde tid og overskud til jokes, ingen bedøvelse. det var verdensklasse. Og vildt en så stor forskel der er fra 1. Fødsel til 2. Fødsel. Og egentlig vildt, man glemmer hvor ondt det gør, 2 minutter efter 👏🏻

Mikkel min skat, stort tillykke med din 1 års fødselsdag. Du varmer mit hjerte – du fuldendte vores familie – du rev mig helt ude af fatning – men du samlede mig også igen.

Mor er rørt idag, det er en stor dag ❤️

Kram Kia

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar