Lade sig påvirke af andre

Kender I det at blive påvirket af andre menneskers negative vibes? Sådan har jeg nemlig haft det i dag.

Det var faktisk meningen at dette indlæg, skulle have haft et helt andet emne, men i dag har jeg bare mødt mennesker som udsendte negative signaler og det har faktisk gjort mig lidt nedtrykt 🙁

Dagen i dag

Først skulle jeg ned i kælderen for at hente min cykel, så jeg kunne køre ud og handle. Dernede mødte jeg en dame, som jeg hilste på da hun kom ind gennem kælderdøren. Da jeg er på vej ud af døren siger hun vredt: “Ja, nu skal jeg låse døren efter dig!”. Jeg svarede at det var bare i orden og fik også sagt tak. Tænkte ikke mere over det, da jeg cyklede ind og handlede.

Da jeg kom ind i supermarkedet, mødte jeg en ældre herre henne ved kurvene. Jeg smilte til ham og lod ham tage en kurv først. Han valgte at gengælde mit smil ved at se surt på mig. Jeg handlede hvad jeg skulle have, gik op til kassen og blev mødt af en lettere travl medarbejder hvis fokus var på at få kaldt en anden medarbejder til flaskeautomaten. Mit betalingskort drillede lidt og vil ikke bruge sin trådløse funktion. Da jeg så måtte bruge chippen, kunne jeg mærke en irritation fra ham. Specielt hans: “Okay!?” da jeg sagde nej tak til at få bonen med.

Senere på dagen var jeg forbi fitness, for at træne kroppen godt igennem. Der lagde jeg ikke mærke til andre omkring mig, for jeg havde brug for at fokusere indad og komme i bedre humør.

Efter træningen var mit humør heldigvis blevet langt bedre 😀

Jeg har fundet ud af, at jeg har en evne til at mærke hvordan andre har det – nogle gange endda før de selv er klar over det. Desværre har det den bagside, at jeg ofte lader mig påvirke andres følelser og steminger.

Heldigvis kan jeg ryste det af mig ved at gøre ting jeg godt kan lide – i dag blev det træning. Men hvad gør I når og hvis det sker for jer?

Skriv et svar