Sunde muffins med blåbær og citron

12 styk – 118 Kcal – Ca. 45 min

Svampet muffins som kan bruges i madpakker til morgenmad eller som hygge. De kan nemt fryses ned og tages op når de skal bruges. Personligt synes jeg de kan tag den værste trang til noget sødt. Så er jeg bare vild med dem når de er lune, så kommer jeg lidt peanutbutter på Yummie!

Ingredienser:

200g Grov valsede havregryn

1 tsk. Bagepulver

150 ml skummetmælk

150g skyr (Jeg brugte vanilje skyr)

Revet citronskal (Jeg brugte kun en smule)

½ citron (Saften derfra)

20g Sükrin (Det kan også være anden sødemiddel)

150g Blåbær

40g Mandler

½ tsk. Salt

2 Æg

 

 

Anvisninger:

Havregryn, salt, Sukrin og bagepulver røres sammen. Æg, skyr, mælk og citron saft røres i lidt efter lidt. Vær opmærksom på at det bliver vendt godt, for havregrynene er større når de er grov valsede. Derfor skal der røres lidt mere end hvis det havde været fin valsede (hvilket man også kan bruge i opskriften, hvis man ikke lige har andet)

Citronskallen er revet på den fine side af rivejernet. Jeg brugte fra en halv citron ca. bare pas på der ikke noget med af det hvide fra skallen fordi, det bliver hurtigt, for bitter. Mandlerne hakkes groft, jeg kan godt lide, der er lidt bid i dem, det giver sådan lidt crunsh. Mandler, revet citron og blåbær vendes ned i massen.

Jeg brugte min muffins form af metal, smurte dem med en smule kokosolie. Så hænger de ikke fast i formen. Men man kan selvfølgelig også bruge alm papirs forme. De skal have 25 min ved 200grader varm ovn.

De var et kæmpe hit her hjemme til eftermiddags snack.

Velbekomme! 

Kærligst Jeanette 

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar