Show yourself some love, ladies

I sidste måned blev jeg ansat som salgsmedarbejder i den smukkeste brudekjolebutik, der hedder Copenhagen Bridal.

Mit job er overraskende nok at sælge brudekjoler til brides to be – og lige så sjovt og interessant det kan være, lige så ærgerlig kan jeg blive over, hvor selvkritiske kvinder er! Det var ikke news for mig – som hunkøn ved jeg jo hvordan man finder små ”fejl” på sig selv, ingen andre ser. Men jeg har nok aldrig oplevet så kraftigt som nu, præcist hvor meget de selvsamme små fejl egentlig begrænser kvinder. I denne situation også i valget af sin brudekjole. Her er en top 3 over de ting, jeg i butikken hører kvinder er mest utilfredse med ved sig selv:

  • Hofterne
    de er ALTID for brede, på trods af at alle der har nævnt det issue, har haft en velbalanceret timeglas-form
  • Skuldrene
    der også altid er for brede, udstikkende og/eller knoglede
  • ”Mormor armene”
    der i virkeligheden bare er hud og afslappet muskel

Så to sum up skal man være en pind i luften uden skuldre og hofter, og musklerne skal være spændstige. Uh, men ikke for meget, for man vil jo ikke ligne en mand… Det er ifølge mange kvinder åbenbart den eneste rigtige måde at se ud på. Det er sgu sørgeligt. Vi kunne blive ved med at skyde skylden på de sociale medier, reklame- og modelverdenen – hvilket jeg helt og holdent mener er ophav til vores forvrængede syn på, hvordan vi skal se ud. MEN. Hvis vi skal ændre på vores påvirkning af det, men ikke sådan lige fra den ene dag til den anden kan ændre på, hvordan industrien fungerer – er det så ikke på tide vi tager afstand fra det statement det sender? Hanker op i os selv. Tager ansvar. Behandler os selv bedre. Lærer os selv bevidst at tænke nogle tanker, der er gode for os og løfter os.

Næste gang I kigger jer selv i spejlet, så prøv at fortæl jer selv (højlydt) at I er smukke, dejlige, tilstrækkelige – eller hvilket ord I finder passende. Gør det hver morgen og aften, og jeg LOVER jer (af erfaring) at de bitte små skridt det kan føles som, til sidst faktisk vil gøre en forskel for kærligheden og accepten af sig selv. Det er en lang og pisse hård kamp at nå dertil, hvor man kan være i ro med den krop man har – for vi kvinder formår bare altid at finde et eller andet, der ikke er godt nok ved den.. Men den er god nok. DU er god nok <3

Kærlig hilsen,

Aura

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Aura Haurholm

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar