Quinoasalat med rejer og avocado

Denne salat kan serveres året rundt enten som frokostret, forret eller hovedret. En kold tør hvidvin gør ingen skade. Jeg lærte at lave den i meet-up gruppen: Cooking in Stockholm. Denne salat er altid et hit – men det er vigtigt med friske rejer!

Opskrift

Quinoasalat med rejer og avocado

Antal portioner: 4-6 stks
Forberedelsestid: 15 min.           Tilberedningstid: 45 min.

Det her skal du bruge

  • 3 DL QUINOA
  • 1 LØG
  • 1 HØNSEBOUILLON TERNING
  • 2 FED HVIDLØG
  • 6 DL VAND
  • 2 LIMEFRUGTER
  • 1/2KG FRISKE REJER EVT MED SKAL
  • 2 MODNE AVOCADO
  • 1 FENNIKEL
  • 1 RØD PAPRIKA
  • 1 SKALLOTTELØG
  • 1 BUNDT ÆRTESKUD TIL PYNT
  • SALT OG PEBER

Sådan her gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint. Steg dem ved moderat varme i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
  2. Tilføj quinoa, vand og hønsebouillon og lad det simre ved svag varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  3. Still quinoa blending til afkøling.
  4. Skær avocado, fennikel, paprika og skalotteløg fint.
  5. Hvis du har købt skal rejer, så pil disse.
  6. Riv skallen fra de to limefrugter og pres saften af disse.
  7. Hæld den afkølede quinoa blanding ud på et stor fad. Tilsæt avocado, paprika, skalotteløg samt fennikel og bland det helt forsigtigt.
  8. Tilsæt rejer samt limeskallen sammen med limesaften.
  9. Inden servering pynt med med friske ærteskud.

Velbekomme, fra Have til bord

Følg os gerne på Instagram

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge os her:

Seneste indlæg

Skriv et svar