Vores skønne sommer

Det er blevet efterår og koldt udenfor og jeg kan slet ikke lade være med, at tænke tilbage på den dejlige og varme sommer, som vi har haft her i Danmark.

Jeg må jo nok indrømme, at jeg havde frygtet sommerferien lidt, for hvordan skulle jeg, kunne fylde seks ugers ferie ud for min søn, når han ikke længere skulle være nogle uger hos sin far og når det samtidig skyldtes, at det var fordi han død???

Heldigvis havde jeg allerede i december booket en uges ferie i Malaga, så den uge var på plads, men hvad skulle der så ske i de resterende uger? For mig var det bare vigtigt, at Mathias ikke skulle sidde hjemme og kede sig alene, da jeg ikke selv havde mulighed for, at holde seks ugers ferie. Jeg havde i foråret skiftet retur til mit tidligere job, som jeg forlod sidste efterår, så det betød jo, at ferien var uden løn og skulle dækkes af feriepenge (hvilket jeg aldrig synes går helt godt – ved ikke helt hvorfor ha ha)..

Men anyway – jeg gik i gang med, at planlægge og først bookede jeg en håndboldcamp i uge 32 her i Odense, og senere bookede jeg også én i Ringsted, hvor én af Mathias’ holdkammerater også tog med. Så var der tre uger på plads… Og med lidt feriedage ved mormor og morfar og nogen dage, hvor han også skulle have lov at slappe af, tænkte jeg det nok skulle gå alt sammen…. Og det gjorde det – jeg kan klart konkludere, at vores sommerferie har været så skøn…

Det har helt sikkert været en sommer på min søns præmisser – ingen tvivl om det, men jeg har også husket mig selv, når han så har været på håndboldcamp eller ved mormor og morfar. Men han startede nu den første weekend af ferien med, at være hos en kammerat fra hans håndboldhold, så der brugte jeg weekenden hjemme på, at lade op og hygge mig. Og så tog han jo som sagt på camp i Ringsted… så i den uge fik jeg set veninder og én af aftenerne, endte jeg da også i byen med en veninde, hvor vi fik indtaget en masse rosé og andre sjove drinks.. mødte nogen spændende mennesker, herunder nogle skønne kvinder, som vi også kom i snak med. Det var SÅÅÅ hyggeligt… men hold nu op, det var svært, at komme op på job næste dag. Så kan man altså godt mærke, at man ikke er i 20’erne mere.

Da min søn kom hjem fra camp, var han stort set kun lige hjemme og vende… så tog han nogle dage nede på Lolland hos mormor og morfar. Her hyggede han og var bl.a. i Knuthenborg Park for, at se den nye dinosaurpark, samt ude at køre gokart med morfar.

Da han kom hjem derfra, var det også blevet tid til, at jeg skulle begynde ferie og vi havde været så heldige, at blive inviteret et par dage til Skagen, hvor en veninde havde lejet et sommerhus og var afsted med to af sine drenge…

Jeg havde aldrig tidligere været i Skagen, så jeg glædede mig meget til at se det… og hoooold nu op – jeg var simpelthen solgt. Og ærgerlig over, at det ikke var flere dage, for jeg nåede desværre ikke at se så meget. Men vi var på stranden, ude at spille minigolf og så var min veninde og jeg en tur i byen, hvor hendes den ældste blev hjemme hos de to teens… Super skøn bytur havde vi… og jeg må nok tilstå, at det i hvert fald ikke er sidste gang, vi var i Skagen.

Hjemme igen skulle vi lige have vasket og pakket til vores ferie i Malaga. Vi startede turen allerede tirsdag, hvor vi tog toget til København, hvor jeg havde booket en overnatning på et hotel inde i city. Det var super hyggeligt og vi fik gået nogle ture og var ude, at spise en god middag om aftenen. Det er altså så skønt, at Mathias er blevet så stor, at han nu synes det er hyggeligt, at gå med ud at spise og nyde noget god mad.

Næste dag stod den på afgang til Malaga, hvor vi skulle være i en uges tid. Det var en superdejlig uge med masser af afslapning, sol, mad, gåture og kultur og vi nød det virkelig. Malaga er en skøn by med mulighed for både strand, sol og shopping, men der er bestemt også mulighed for at være kulturel.

Glade og mætte af solen, vendte vi hjem ugen efter og allerede om fredagen skulle Mathias til Grøn koncert med sin kammerat. Jeg droppede det, da jeg ikke orkede det i varmen… (og jeg ELSKER ellers sol og varme) men jeg havde simpelthen fået nok lige i de dage. Og så kunne Mathias jo også prøve på egen hånd (sådan da, for kammeratens forældre var derude også, så HELT alene, var de alligevel ikke).

Snart var det tid til, at jeg skulle på arbejde igen, så Mathias fik lige en uges tid, hvor han selv kunne planlægge hvad han skulle, så det blev til familiebesøg her i Odense og endnu en gokarttur samt et spil lasergame sammen med dem… en del hygge med venner og veninder inden det blev weekend igen og vi skulle på familietur med min søster, hendes drenge og vores morbror på Bakken. Det var også en skøn tur og vi var jo heldige, at vejret stadig strålede.

Den sidste uge af skolernes sommerferie skulle Mathias jo så igen på håndboldcamp fra mandag til torsdag… og lur mig, om ikke han var har hygget sig for vildt. Det blev udover en masse håndboldtræning til kanotur, cykeltur, trampolinfitness og en masse hygge med både trænere og andre spillere. Aldrig har jeg hørt ham fortælle SÅ meget fra en tur… det var SÅ dejligt.

Sidste weekend af skoleferien blev brugt hjemme, kun os to, hygge og oprydning, rengøring og dejlig mad imens regnen silede ned udenfor og temperaturen faldt drastigt.

Men hold op en skøn skøn sommer… dét havde jeg ikke turdet drømme om inden den gik i gang. Det har været super skønt og vi har nydt hvert et sekund. Ikke mindst det fantastiske dejlige sommervejr, som vi for en gang skyld, har haft i Danmark.

Nu hvor det er blevet efterår, glæder jeg mig allerede til næste sommer… og jeg er allerede begyndt, så småt at overveje, hvad vi mon skal finde på. 

Vi når højst sandsynlig ikke nogen ferier inden, da jeg jo lige har en konfirmation om syv måneder. Så der er nok at bruge penge på der, selvom det ikke ville være dårligt, at komme udenlands til varmen i løbet af vinteren. 

Er der stemning for, at jeg fortæller mere om, hvad vi lavede i Malaga? 

//Nette

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar