Akne, hvad er du?

Akne, hvad er du?

 

Det går lige op for mig hvor sjældent jeg faktisk tager fejl. Det lyder måske lidt kæphøjt, men det er rigtig nok. Ikke fordi jeg er påståelig – jeg har bare en god mavefornemmelse. Derfor er jeg meget overrasket over, at jeg var forkert på den denne gang.

 

Som jeg skrev i mit sidste indlæg om akne, er jeg for 2. gang på den skrappe Isotretinoin/A-vitamin kur. Eftersom hele 80% af folk i behandling bliver helt kureret i første omgang, er der en risiko for at jeg har tilbagevende akne. Altså at denne kur virker perfekt for mig – men kun midlertidigt. Før eller siden ”blomstrer” jeg igen. (Når man prøver at få noget utrolig grimt og ubehageligt til at lyde bedre…) Jeg måtte fortsat tænke i andre baner, og var af flere grunde sikker på, at det var et hormonelt problem. Derfor har jeg været til lægen for at få undersøgt, om jeg evt. har en hormonel ubalance.

 

Jeg var helt sikker, men tog altså fejl. Tilsyneladende står jeg præcist i midten af feltet på alle hormoner, så de kunne faktisk ikke være mere i balance. Nogle ville mene at det er en god ting. Det betyder jo at jeg ikke skal fylde mig med hormon-tilskud resten af mit liv. Ærligt talt ville jeg glædeligt gøre det, for at slippe for min situation. Nu står jeg jo ikke kun på bar bund igen igen; jeg er faktisk ved at løbe tør for løsninger. Og hvis jeg gør det, betyder det at jeg skal leve med cystisk akne indtil den en dag, den beslutter sig for, at den ikke gider plage mit gamle, arrede ansigt længere. Suk.

 

Min læge forsøgte at være fortrøstningsfuld og sagde, at ALLE der har akne, oplever en bedring i 30’erne – i højere eller mindre grad. Aknen forsvinder desuden ofte under graviditet og amning, så det kan jeg også glæde mig til, selvom den desværre kommer tilbage efterfølgende. Så hvad så indtil da?

 

Planen er at færdiggøre mit nuværende Isotretinoin forløb, som jeg har 2 måneder tilbage af. Da man ikke kan være gravid/amme, tåle solen og man generelt føler sig gammel, svag og begrænset på Isotretinoin kuren, er det ikke noget jeg har lyst til at tage, hvis jeg kan undgå det. I løbet af de næste par måneder vil jeg derfor undersøge kinesiologi og homøopati, og håbe at det måske kan være min løsning fremadrettet. Måske 92. gang er lykkens gang.

 

Jeg vil lige nævne kort at behandling udefra ikke kan kurere akne (urenheder, ja – ikke en decideret akne-tilstand). Det vil sige cremer, masker, spot treatment, dybderens, frugtsyrebehandling, laser osv osv. Det kan forbedre tilstanden, i modsætning til hvis man intet gør. Men lad endelig være med at investere i en masse forskellig hudpleje, der lover mirakler – og særligt af den slags, der udtørrer. Det eneste der er bevist kan bedre urenheder (igen, ikke svær/cystisk akne) er produkter med A-vitamin i. Det må man dog ikke tage, når man er på A-vitamin kur, da man allerede bliver fyldt med det indefra.

 

Personligt sværger jeg til få milde, men plejende produkter, der beroliger og fugter min hud. Gå efter super ingredienserne: E vitamin, antioxidanter, hyaluronsyre og kollagen. Og så er der begyndt at komme fokus på luftforureningens påvirkning, som også forværrer hudens fugtniveau og tendens til urenheder. Det giver rigtig god mening i mine ører, og jeg har for nyligt købt min første creme mhp. at beskytte mod det. Sig til hvis I har lyst til at høre mere om, hvilke produkter jeg bruger og elsker.

 

Kærligst,

Aura

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Aura Haurholm

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 8 kommentarer

 1. Mia-Maria Lie Adelina

  Måske du bare skulle bo i et land med mere varme, det kunne være det hjalp. det er synd for dig at du skal kæmpe så meget med det.<3 håber det bedste for dig smukke musse

  1. Aura Haurholm

   Det lyder som en fantastisk idé af flere grunde 😍😆😎 Tak, skønling – håber også snart det får en ende 💗

 2. Mette Dalum

  Hej søde Aura. Du har sikkert prøvet amt muligt alternativt… men jeg vil alligevel nævne at vi kender den skønneste gamle dame som har hjulpet vores to piger med de særeste ting bare ved at spørge deres kroppe og behandle med nogle dråber. Totalt hokus pokus men utroligt virkningsfuldt. Knus herfra. Hilsen Mette Dalum

  1. Hej kære, søde Mette! Jeg er da i hvert fald åben for at høre noget mere om den skønne, gamle dame og hendes hokus pokus – og hvilke erfaringer I har med det. Vi skrives lige ved. Krammer til dig, og tak!

 3. Gitte Larsen

  Øv, da. Håber for dig, at du på et tidspunkt slipper af med det 💕💕🌹
  Har du overvejet at prøve hampolie/cbdolie??
  Det kunne være et forsøg værd og det skader ikke din krop på nogen måder 🙏😘
  Krydser fingre for, at det lykkes for dig🤞🤞

  1. Tak søde Gitte 💗 Som skrevet kan diverse produkter til huden ude fra godt hjælpe en smule – altså give færre udbrud eller speede helingsprocessen op – men det er ikke muligt at kurere min type akne udefra. Og hvis der er en ting der virkelig er deprimerende som akneramt, er det at blive ved med at prøve diverse produkter og behandlinger, der bare ikke virker 😞 Så tusind tak for tanken – det kan godt være jeg alligevel køber en hampolie på et tidspunkt for at se om det kan afhjælpe bare en smule, hvis min tilstand bliver rigtig slem igen 🙏🏼

 4. Kæreste Aura
  Jeg har kontakt med en meget sød pige /dame som har med alle mulige lækre produkter at gøre , har sendt hende videre hertil bloggen for at læse dit indlæg, håber virkelig vi kan hjælpe dig , jeg er ikke så meget inde i det men så er det godt jeg har nogle bag mig <3

  Når jeg høre fra hende skal jeg nok vende tilbage til dig her el også sender jeg en mail 🙂

  Hvor jeg bare føler med dig det er ikke rart for dig<3
  De bedste hilsner
  Mette Moff

  1. Tusind tak for den søde tanke og tilbud, Mette 🙏🏼💗 Det kan måske være relevant i forbindelse med produkter, der er super effektive til at hele ar og gøre hudstrukturen fin igen. Men til selve akne-bekæmpelsen, vil jeg som sagt ikke springe ud i en masse produkter, da det simpelthen ikke kan klare jobbet alene.. Men du må meget gerne sige til eller give mig hendes informationer, hvis hun er interesseret i samarbejde med henblik på ar-heling 💗

Skriv et svar