At hjælpe andre…

Noget af det jeg bruger min fritid på, er at hjælpe udsatte familier. Familier der, af den ene eller anden grund, er presset på økonomien og som måske p.g.a. sygdom eller arbejdsløshed, ikke har ret meget at gøre godt med.

Nu hvor julen nærmer sig, er der nogle familier, der så småt begynder, at gå lidt i panik over, at de ikke har økonomien til den dyre juletid. Jeg forstår dem godt, for julen er i de sidste mange år, blevet skruet mere og mere op på gavefronten i mange familier. Det kan jo være super hårdt, når man ikke har råd til at give børnene den samme jul, som de efter ferien kan høre klassekammeraterne fortælle om.

Det er vigtigt for mig, at hjælpe der, hvor jeg kan og det gør jeg på forskellige måder. Blandt andet ved, at bruge mit netværk og samle ting ind som andre har i overskud og ikke længere skal bruge. Jeg donerer selvfølgelig også af mine egne ting, hvis der er noget, som jeg alligevel ikke kommer til at bruge.

Jeg har i nogle år været medlem af nogle hjælpegrupper på Facebook, hvor man hjælper og støtter udsatte familier, som ikke har så meget, at gøre godt med. Og for mig startede det for omkring 4-5 år siden, hvor jeg så et opslag, hvor en enlig mor desperat søgte hjælp i forbindelse med hendes datters konfirmation, hvor hun ikke anede sine levende råd, og ikke vidste, hvordan hun skulle klare sig igennem, så datteren kunne få en konfirmation på nogenlunde niveau.
Og  jeg kan godt forstå hun var desperat, for konfirmationer er i mange sammenhænge noget, der i mine øjne, har taget fuldstændig overhånd, og det er jo også noget jeg selv tænker meget på, eftersom jeg jo selv står overfor min søns konfirmation om 6½ måned.

Anyway, så søgte denne mor hjælp! Og det gjaldt blandt andet hjælp til hendes datters tøj til Blå mandag og jeg valgte selv, at donere min egen denimjakke og en taske til hende, da jeg synes hun skulle have noget godt og ordentligt. Og derfra gik det slag i slag med, at donere til forskellige familier og før jeg fik set mig om, var jeg dybt involveret i at hjælpe, hvor jeg kunne. Både med ting og mad.

Siden dengang har jeg især omkring sommerferier, skolestart og i julemåneden forsøgt at hjælpe, hvor jeg kunne og én af måderne jeg hjælper på til jul er, at lave pakkekalendere, adventspakker og julegaver til udsatte børn og unge, samt f.eks. enlige mødre, som ikke har en jordisk chance for selv, at få en julegave eller noget forkælelse i julemåneden.

Som medlem af Goodiebox, hvor man hver måned modtager en æske med lækre produkter med makeup og ting til personlig pleje, har jeg i løbet af året samlet de produkter sammen, som jeg ikke selv kan bruge, eller får brug for, og bruger dem til ovennævnte pakker.

Derudover er jeg medlem af en gruppe på Facebook, hvor man kan bytte, sælge og købe produkter fra diverse goodieboxe, så der har jeg de sidste par år lavet et par opslag, hvor jeg har spurgt medlemmerne om de havde lyst til, at donere de produkter de havde i overskud til formålet? Og sidste år var jeg så heldig, at omkring 15 kvinder sendte mig pakker med de beautyprodukter, som de havde i overskud. Jeg har selvfølgelig gjort det samme i år og indtil videre, ser det også ud til, at det samme antal donerer deres overskud af produkter igen. De første pakker er allerede modtaget og jeg er også allerede i gang med, at forberede og pakke de første pakkekalendere,  adventspakker og julegaver.

Jeg har også tidligere været heldig, at modtage både tøj, accessories og fribilletter, som jeg kunne  hjælpe de udsatte familier med. Det var super fedt og rart, at kunne hjælpe på den måde.

Udover det ovenstående, har jeg flere gange også doneret madvarer til hjælp til julemåneden. F.eks. en julekurv med ting til juleaften og sidste år lavede jeg en pakkekalender til en enlig mor med forskellige madvarer. Der havde jeg pakket 24 forskellige holdbare ting til brug i december – den bragte stor lykke. Jeg har også haft købt et gavekort i et supermarked, som jeg forærede en familie, som jeg vidste havde hårdt brug for det. Indimellem har jeg også købt nogen gaver, hvor jeg følte et ekstra behov for at hjælpe.

Men som jeg også skrev længere oppe, så bruger jeg også mit netværk, hvor jeg hører om der er nogen, der kan hjælpe i tilfælde, hvor der er behov for hjælp, og så er der ofte flere der byder ind f.eks. med hjælp til julegaver, juletræer og julekurve med madvarer. Det er fantastisk, at mærke den varme og omsorg der er overfor andre. Det er ikke kun i julen, men der kan også være nogle, der donerer en aflagt skoletaske eller penalhuse omkring skolestart.

Udover at hjælpe med fysiske ting, så synes jeg også, at det er sjovt, at hjælpe med, at finde alternative måder at klare julemåneden på. F.eks. kan man jo finde en masse julepynt i naturen, så dekorationerne behøver ikke at være dyre. Derudover kan man hvert år efter nytår, købe både julepynt, servietter og julelys til billige penge i de forskellige supermarkeder, når de sælger alt det, som de ikke har fået solgt. Det er også råd, som jeg selv gør brug af, da jeg selvfølgelig synes det er dejligt, at spare de penge selv.

For mig er det, at kunne hjælpe andre meget givende og jeg håber, at jeg igen i år, både selv og via netværk, får mulighed for at være med til, at hjælpe så mange som muligt, så vi kan mindske antallet af børn, som må undvære julemaden eller julegaven i år. Der skulle helst ikke sidde nogen børn juleaften, som må undvære julegaven.

Er der nogen af jer, der gør lignende eller har gode ideer til, hvordan man kan hjælpe i den kommende tid, så lad mig endelig høre? Øs endelig ud af erfaring…. og har I gode råd til, hvordan man kan spare penge og gøre julen lidt billigere, så vil jeg også rigtig gerne have, at I deler dem herunder.

Hvem ved, måske kan vi alle hjælpe hinanden til en lidt billigere jul på den måde 

//Nette

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Charlotte Frølund

  Kæreste Nette.

  Jeg har så kæmpe respekt for andre mennesker der rækker hånden ud og hjælper andre. Især fordi du ikke får andet for det end tak og god karma <3
  Du er et menneske med et kæmpe hjerte som rummer overskud og varme – tak for dig <3

  Jeg gør ikke det som du gør, men jeg afholder velgørenhedsdanseevent, hvor jeg og mine andre instruktører underviser gratis, alle der bidrager i eventet gør det gratis, og alle billetindtægter og salg ved vores kaffe/kagebord, går ubeskåret til de projekter vi vælger at støtte. Det har været alt fra Angstforeningen, Scleroseforeningen, Parkinson, hjemløse på Amager/Christianshavn og mange flere.

  Jeg donerer altid når der kommer nogen og banker på min dør.

  Pt. er jeg ved at samle ind til KnækCancer på TV2, ved at have sat hatten frem til donationer fra mine dansedeltagere på mine dansehold i denne uge – og selv donerer jeg 5 kr. med deltager på mine hold fra mandag til lørdag. Det har allerede givet næsten 900 kr i går 🙂

  Jeg vil meget gerne hjælpe dig med tøj, legetøj, makeup m.m., hvis du har brug for hjælp til kalendergaver, julegaver til dine mange fantastiske projekter du har gang i <3

  Endnu engang tak for en ildsjæl som dig <3

  Kærligst Charlotte

 2. Nette

  Tusind tak for de søde ord <3
  Det lyder jo til du også selv er godt involveret i at hjælpe og støtte, hvor der er mulighed for det.
  Jeg synes det er en super indsamling du har gang i til KnækCancer. Rigtig flot tiltag.
  Lyder skønt, at du har lyst til at hjælpe til mine projekter også, jeg siger til. 😉
  Kh Jeannette

Skriv et svar