Kampen imod barnløshed

Igennem mit arbejde som psykoterapeut, møder jeg mange kvinder der kæmper en hård kamp mod ønskebarnet. Efter flere års erfaring med disse kvinder kan jeg nu se at der er et mønster og det er virkelig tankevækkende.

For er det rigtigt, at nogle kvinder bliver hårdere ramt end andre, når ønskebarnet lader vente på sig?

Denne tanke kommer mere og mere til mig, da jeg ofte møder sammenhænge og ligheder hos disse kvinder og mig selv i min personlige kamp mod barnløsheden.
Udadtil er vi kvinder med en udadvendt personlighed, stærke, god karriere, husker andre før os selv – den “søde” pige. Kvinder, der via vores former har fået ting til at lykkes og udadtil virker vi som kvinder, der har styr på det hele og er “perfekte”.

Men hvad er det den ydre form af perfekt-hed skjuler, og hvad kompenserer den for? Via terapi sessionerne bliver de fleste af kvinderne ofte konfronteret med en underliggende følelse af utilstrækkelighed. De virker måske udadtil som “perfekte”, for jo mere perfekte de er – Jo mindre ser de andre ens utilstrækkelighed!?

Så måske bliver os kvinder der har mistet noget af vores utilstrækkelighed mere ramt, når vi ikke kan styre eller påvirke kampen mod barnløshed?

En følelse af ikke, at føle at du slår til? Ikke at føle, at du er god nok og altid lige mangler det sidste der skal til for at blive accepteret? Måske bruger du oceaner af energi og tid på at undertrykke dine “forkerte” følelser og på at skjule eller overkompensere for din dybtfølte tro på, at du ikke har det, der skal til for at være okay som dig?

Det er tid til at være dig, hele dig!
Vi skal lære at sige ja til os selv og vælge os selv med alt, hvad vi indeholder. Stoppe det hamsterhjul, der er drevet af frygt, skam, stress og uro.
Vi skal lære at leve livet mere autentisk og give lov og plads til os selv!

Tina Teglgaard – Integral Psykoterapeut

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

avatar_kvinde

Indlægget er indsendt af

Tina Teglgaard

Andre indlæg i denne kategori

er du forårstræt? Forårstræt, træthed, træthed symptomer, trættere end normalt, jeg er mere træt end jeg plejer

Er du forårstræt?

Jeg stødte på udtrykket ‘forårstræt’ her forleden, og tænkte ’Hvad pokker er det?’Vinterdepression. Den kender man. Det bliver

Læs indlægget »

Skriv et svar