Sommerferie-puslespillet

Sommerferiepuslespillet – Når ferien skal deles mellem mor og far…

Den bedste tid på året – hvis du spørger min ældste datter på 12 år. SOMMERFERIE! Hele 6 uger uden vækkeure og lektier. Får helt kuldegysninger, når jeg hører hundredvis af skolebørn synge Feriesangen. Og ja, vi skal da slappe af og synge en glad melodi. Men. Før vi når dertil, er der altså lige årets logistikdisciplin, der skal udøves som deleforældre og sammenbragt familie.

For hvem har børnene hvornår og hvor meget kan man egentlig tillade sig at proppe ind i børnenes ferie, så de ikke helt ender med at få stress af det. For både mor og far vil jo gerne opleve en masse med de skønne unger.

Det udvidede familiestamtræ…

For mit vedkommende er der så lige den ekstra krølle, at jeg har 2 eks’er at koordinere sommerferien med. Og de har jo så deres familier at koordinere med. Og så har jeg jo ham den søde, jeg også skal koordinere med, som så skal koordinere med sin eks. Og samtidig er der en masse søde bedsteforældre, der også sidder tålmodigt og venter på, at de kan komme i audiens hos de kære børnebørn. Og så er der også lige børnenes veninder, der også gerne vil have lidt tid. Kan I se puslespillet?

Jeg begynder at lægge puslespillet i god tid, for det tager altså lige lidt tid at få alle brikkerne til at falde på plads. Det første skridt er at få fordelt ugerne mellem mor og far. Og her kommer så rent faktisk én af fordelene ved at være deleforældre. For vi har nemlig mulighed for at dække næsten alle 6 uger af. Når ugerne er på plads ift. diverse eks’er, kan selve det hyggelige i at planlægge ferien begynde. Måske er det en god idé at tage hensyn, så man ikke lægger 2 eventuelle udlandsrejser op ad hinanden. Hvis man kan undgå det. Børnene skulle gerne lige kunne nå at trække vejret og fordøje indtryk og omstille sig fra ferie med mor til ferie med far – eller omvendt. Måske burde man koordinere så børnene kun rejser hvert andet år med mor og hvert andet år med far, så de ”kun” får en udlandsrejse i sommeren? Ligesom jeg egentlig synes, de kun skal have én juleaften. Men den har jeg selv lidt svært ved at praktisere. Og det er af helt egoistiske grunde, for jeg vil jo også gerne rejse hver sommer og fejre jul med mine børn.

At overleve ferieugerne uden de der børn…

Og hvordan vænner man sig så til at undvære sine børn 2-3 uger i sommeren?! Jeg tror, det er meget forskelligt, hvordan vi håndterer dette. Dagene og sågar ugerne op til, at jeg skal undvære mine, stritter min krop imod med en portion uro i kroppen. Den kan ikke lide det. Jeg har jo ikke fået mine børn for at undvære dem. Men når de så er sendt afsted med hver sin far, hvilket er sværest for min ældste datter, så er vi ligesom i gang. Så går det bedre. For jeg ved jo, at de har det godt, og at deres fædre passer på dem – næsten ligeså godt som jeg 😊. Og så er mit råd bare derfra at fylde en masse skønne ting i de uger, børnene er afsted. Hvis man er bagud på arbejdet, så dedikér nogle ekstra lange dage på at komme bunkerne til livs. Og ellers så nyd sommerstemningen sammen med mennesker, du holder af. Lav en masse sjove, skøre, hyggelige og afslappende ting alene og med dine kæreste. Læs en bog, gå en tur, sov ekstra længe, gå til frisør, gå i byen med veninderne. Disse dage er DINE dage. Udfyld dem med lige præcis det, du har lyst til. Uden dårlig samvittighed over ikke at sidde hjemme og savne børnene. Det kan man sagtens gøre imens 😊. Og hvis børnene også synes, det er hyggeligt, så send en snap i ny og næ, så I kan følge lidt med i, hvad I hver især laver af skønne ting. Og hvis det vækker savn i de små, så lad være.

Og lige pludselig, så er de uger gået og glæden ualmindelig stor, når man igen har de kære små i sin favn. Lige om lidt er mine 2 uger uden mine piger gået. Jeg frygtede dem som altid. Men jeg overlevede 😊. Jeg har udfyldt mine dage med masser solskin og kærlighed og nå ja, en ond bihulebetændelse – og om ganske få dage er det min tur til at tage imod mine piger med åbne arme og bruge en hel dag – mindst! – på at høre dem fortælle begejstret om deres dejlige ferieoplevelser med deres fædre (jeg har jo piger – drenge fortæller nok ikke helt ligeså meget 😊). Og så skal vi ellers bruge resten af ferien på at skabe flere skønne ferieminder i min egen lille familie – og jeg glæder mig.

Rigtig god sommer!

KH Katrine

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar