Det er perfekt i dag, men er det perfekt imorgen?

Siden jeg gik i folkeskole. Har jeg altid fået af vide, at det med en uddannelse ikke var en mulighed. Jeg fik ganske ordret af vide, Jeanette du er for dum! Du staver som et barn i 2 klasse, der var ingen hjælp at hente mente de, da jeg gik ud af 9 klasse.

Jeg gik ud med en følelse af, at jeg ikke duede til noget, at jeg var dum og ubrugelig. Hver gang mine veninder havde været til eksamen, kom de ud med flotte karakter. Jeg var DYBT misundelig, for jeg var bare dum. Folk grinede af mig når jeg skulle skrive, særligt hvis jeg skulle læse op. Det værste var faktisk, at det også var voksne mennesker der behandlede mig sådan. Selvfølgelig var der også mennesker i mellem som gav mig en hjælpende hånd. Det skal hellere ikke lyde som om, jeg kun har mødt onde mennesker på min vej.

Min misundelse, samt en følelse af ikke, at være god nok, gjorde også at jeg startede med at lede efter mit perfekte jeg. Vi kan også forklare det sådan her: ” jeg ledte efter accept” Ikke fra andre, men fra mig selv. For jeg havde masser af mennesker omkring mig som sagde, at jeg var sød, dejlig og god nok. Jeg er vokset op i et hjem, fyldt med kærlighed. Det ændrede bare ikke, på det jeg gik rundt med inden i. Jeg ville bare ikke give op, for jeg havde bare så meget mere at byde på.

Jagten på det perfekte jeg gik ind, og på min rejse har jeg stødt på mange sejre men også bump. Det har gjort at jeg ofte har måtte stoppe op, og føle efter i mig selv: ”er det her nu rigtigt” sammentid har jeg hele tiden gået rundt med, frygten for at blive en fiasko.

Det har også lært mig, at jeg ikke er alene om, at have det på den måde. Så derfor vil jeg prøve at tag jer med i jagten på det perfekte. For selvom jeg er 31 i dag, er min jagten langt fra færdig.

Stopper den nogen sinde?? Nej det tror jeg faktisk ikke, for hvad der er perfekt i dag, er ikke sikker, at det er perfekt i morgen.

Vi kvinder kan godt købe en kjole, til weekendens fest i dag. Hvor vi tænker ” neej den er perfekt!” MEN når vi så tager den på om lørdagen, sidder den slet ikke perfekt. Vi prøver 20 af vores kjoler og ender dem ynglings kjolen IGEN. Så på den måde, mener jeg at der er så mange ting at tag fat i. store emner men også de helt små som måske ikke burde fylde noget for os.

Jeg håber at i vil tage med mig. på rejsen efter det perfekte jeg.

Kærligst Jeanette 

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Hej Jeanette
  Ingen bliver noglesinde perfekte nok , vi kæmper alle sammen om at blive hørt og set , vi er bare som vi nu er , du er på ingen måde dum el ubrugelig 😉

  Jeg kender dig ikke men hvor er det flot at stå frem for jeg ved at ordblinde mennesker er super intilligente , og det siger jeg fordi min egen søn er ordblind , rigtig mange kendte indenfor den verden jeg bevæger mig i er ordblinde , og de er kommet langt , så bare husk uanset hvad SÅ ER DU GOD NOK ❤️

  Det skal du ALTID huske på 😉

  Hvis vi SELV syntes vi er perfekte , SÅ ER VI PERFEKTE , glæder mig til at læse mere om dig 😉

  De kærligste hilsner
  Mette Moff

  1. Jeanette Juul

   Hej Mette
   Tak for dit svar. Det varmer på alle måder med så dejlige ord!<3
   Jeg ved heldigvis i dag, at jeg nok skal blive til noget. Sidste år tog jeg retorik, for at prøve mig selv af.
   Det er simpelhen det bedste, jeg har gjort for mig selv.
   Desværre vil følelsen nok aldrig gå helt væk, det er ihvertfald en kamp jeg er villig til at tag 😀

   Mange tak for din historie, det betyder så meget at høre om andre. Det giver et endnu større håb for mig.

   Kærligst Jeanette Juul

 2. Nette

  Hej Jeanette

  Jeg må nok tilslutte mig Mette på en måde. Jeg er én af dem der hellere bare vil være uperfekt og være ligeglad med hvad andre tænker. Jeg ved godt, at jeg tænker over, hvad andre tænker i nogle tilfælde, MEN jeg stræber efter at være ligeglad og ikke lade mig gå på af hvad andre mener og synes. Jeg tror aldrig nogen af os blir perfekte – men har holdningen, at vi er perfekte som vi er – helt så uperfekte som vi er. Hvis vi var så perfekte, hvordan skulle vi så blive bedre til noget og få lyst til mere? Ville livet så ikke bare være kedeligt og leverpostejsagtigt?

  Mht. at være ordblind – så er der mange der er det i dag, og der er masser af hjælpemidler til at kunne skrive. Jeg bevæger mig i universitetsverdenen til hverdag og møder masser af studerende som læser herude. Du kender måske allerede de hjælpeprogrammer der er – jeg synes det er vildt fedt – for det giver muligheder for ordblinde, som man helt sikkert ikke havde førhen.

  Jeg glæder mig til at følge med i din jagt på det perfekte – og håber at du finder ud af at du allerede er perfekt som du er <3 Og i øvrigt tillykke med det flotte vægttab. Super sejt.

  Kh Nette

  1. Jeanette Juul

   Hej Nette
   Mange tak for dit svar <3
   Jeg er helt enig! Det er netop følesen af at være perfekt, jeg tænker på.
   Jeg synes det er lidt spændende, at se hvad der får os til at føle os perfekte. Altså er det så at være uperfekt, eller noget helt andet.
   Perfekt kan nemlig være mange ting og følelser, og ik altid det samme for os alle. Jeg tror nemlig også, at vi aldrig bliver perfekte 😀

   Når jeg snakker om det perfekte, tænker jeg ikke på hvad andre mener er perfekt. Men hvad vi selv synes, for selvom jeg var flot med 31 kg mere på kroppen. Så gik jeg alligevel i gang med et vægtab, fordi jeg mente det kunne være mere "perfekt" Så på den måde ser jeg perfekthed som en førelse vi har inde i os. Sådan i min hverdag, er jeg nemlig lige som du også ligeglad med hvad andre tænker om mig. Allligvel vil jeg også bare gerne føle mig tilfreds omkring mig selv 😀
   Håber det er til at forstå hvad jeg mener <3

   Jeg er så heldig, at have alle hjælpe programmerne som bare er fanatiske! Udover det så har jeg ordblinde timer på hf, med en lærer som bare er super god. Jeg håber jo også på at komme på universitet og læse når jeg er færdig med min HF.

   Mange tak for de fine ord <3 jeg glæder mig til at lærer dig bedre at kende også.

   Kærligst Jeanette

Skriv et svar