Gode råd og sparetips

Som jeg lovede i mit forrige indlæg, hvor jeg efterlyste jeres gode råd og sparetips, så har jeg samlet alle jeres råd kombineret med mine egne idéer til, hvordan man kan spare og måske få en bedre økonomi.

MADPLAN: Rigtig mange af jer nævner, at I benytter jer af madplan fra uge til uge. Det tror jeg også kan være en rigtig god idé og jeg vil helt klart se om jeg ikke kan implementere det hjemme hos os. Det vil dog nok være noget med, at jeg nogle af dagene laver mad til mere end én dag, så vi ikke behøver at lave mad alle ugens syv dage. Det kan nemlig godt være lidt træls, at skulle stå og lave mad når sønnen først kommer hjem fra håndbold – især de dage, hvor jeg også står for transporten, da han én gang om ugen træner for langt væk til at kunne cykle til hallen.

I samme forbindelse nævner flere af jer, at I spiser rester og her tænker jeg måske, at I har en dag om ugen, hvor I samler resterne til og så spiser hvad der er tilbage? Det er i hvert fald én måde at gøre det på.

INDKØB: I forbindelse med planlægningen af madplanen går I efter tilbud. Det er jo også en rigtig god idé. Jeg ved nogen bruger en tilbudsapp og simpelthen undersøger, hvor de kan få de billigste varer. Når man handler, er det også vigtigt, at man her kun køber det nødvendige og ikke småshopper af andre unødvendigheder – som mange kan have for vane f.eks. når det gælder Netto’s spotvarer. Her nævner én, at hun kun handler én gang om ugen, men så er der også de mindre gange at blive fristet i butikkerne.

Her vil jeg lige tilføje, at man med fordel kan handle ind om aftenen, hvor datovarerne ofte kommer frem. Her kan du være ret heldig at finde varer du kan bruge nogen dage endnu, eller som kan fryses ned og tages op når de skal bruges.

ØKONOMI: Et par stykker nævner, at de har sat faste beløb af til mad- og dagligvareindkøb hver uge. En enkelt har delt det op i flere forskellige konti, så hun altid har styr på, hvor mange penge der er til hvad. F.eks. en til mad, gaver og øvrige udgifter. Heraf er så opstået en opsparing, hvor hun pludselig havde råd til at købe et par dyre, men meget nødvendige sko. Hvis der så ikke er penge nok på én af kontiene, skal hun aktivt foretage et valg før hun flytter pengene og kan måske tænke om det virkelig nu også er nødvendigt.  Én anden har også faste beløb til hver uge og tæller sammen hver søndag hvad hun har brugt og noterer ”ugens resultat” i en bog. Det tror jeg er med til at gøre +én meget bevidst om, hvad man egentlig render og bruger sine penge på.

SALG: Som jeg selv gør, er der også nogen af jer der nævner, at I sælger ud af de ting og det tøj som I ikke længere bruger. Så kan der blive et tilskud til når der er behov for noget nyt, om det er tøj, møbler eller andet.

GENBRUG: Køb f.eks. dit tøj eller dine møbler i genbrugsbutikker, i diverse salgsgrupper på nettet eller gå på loppemarked. Evt. hold byttedage med veninder, hvor I kan bytte tøj, tasker eller andet I ikke lige har brug for.

ANDRE TIPS:

Jeg tænder først for varmen 1. november og slukker igen 1. april – medmindre det er VIRKELIG koldt.

Jeg går to gange om ugen i bad på arbejdet i forbindelse med motion, så sparer jeg det bad derhjemme. Min søn går i bad i idrætshallen, når han er til idræt i skolen, til håndbold 3 – 4 gange om ugen samt efter fodboldkampene.

Jeg handler stort set kun i Fakta, Netto og Rema 1000. Jeg ville gerne kunne skrive Lidl på listen, men den ligger for langt væk og jeg ville skulle køre i bil for at komme dertil. Og så har jeg jo egentlig ikke sparet noget.

Jeg får Goodiebox (produkter til personlig pleje, makeup m.m.) en gang om måneden, og finder mine favoritter som jeg køber billigt i salgsgrupper på Facebook, så jeg slipper for at give fuld pris på sagerne. Nogen ting gemmer jeg til gaver eller forærer væk til udsatte familier til f.eks. jul.

Jeg er begyndt at sy noget tøj om, så det får nyt liv og kan bruge på andre måder. Jeg har ikke gjort det med så meget endnu, men det er bestemt noget jeg vil tænke over fremadrettet.

Jeg køber meget sjældent tøj eller sko til mig selv til fuld pris – stort set altid på udsalg. Og ofte på nettet. Desværre ikke så meget i butikker, men jeg magter ikke udsalg i butikkerne, da det ofte er rodede stativer eller borde man skal lede på. Jeg er desværre heller ikke så god til lagersalg.  

Jeg deltager i en hel del konkurrencer på både Facebook og instagram – og vinder indimellem også. På den måde har jeg fået en del nyt tøj, sko og tasker, samt produkter til personlig pleje. Jeg har også vundet billetter til diverse arrangementer og endda et lille hotelophold med middag og overnatning.

Jeg køber næsten kun genbrugsmøbler, men helst privat, hvor jeg synes de er billigere end i genbrugsbutikkerne. Indimellem maler jeg dem, så de fremstår som jeg vil have dem.

FERIE: Når vi tager på ferie, planlægger jeg altid selv og køber ikke via charterselskaber. Og vi tager kun til udlandet når vi har råd. Vi har f.eks. både været i Paris, Malaga og Madrid – to personer (min søn tæller som voksen, når vi rejser på den måde) for under 6500 kr. t/r og inkl. hotel.

Nogen år har vi været på Bornholm, hvor min far bor. Så har vi overnattet hos ham og købt orange togbilletter, så vi har haft minimalt af udgifter til transport og overnatning og faktisk kun har brugt penge på mad og oplevelser.

Vi har også holdt ferie i København, hvor vi har boet på hotel. Vi har boet på Wakeup Copenhagen og betalt max 600 kr. pr. overnatning og det er kun fordi vi insisterer på værelser oppe og ikke nede. Hotellerne er ret lækre og alt er pænt og rent. Hotellerne er forholdsvis nye og ligger centralt så man kan gå til mange ting. Det er ikke reklame, jeg kan bare godt li’ deres hoteller.

Når vi er på ferie, uanset om det er i Danmark eller i udlandet, så har jeg altid tjekket oplevelser hjemmefra ved at google. Og vi finder altid nogen gratis oplevelser imellem de som kræver entré. På den måde får vi altid vores ferie til gode priser og bruger minimalt af penge på selve opholdet.  

Jeg har altid ment, at det er vigtigt at opleve et eller andet i sommerferien, men for mig behøver det ikke være dyre luksusferier. Bare det at komme væk hjemmefra og se og opleve noget nyt og være fri for at tænke på hjemlige opgaver m.m. er så rart. Og om vi bor privat eller ude er for mig ligegyldigt. Vi har såmænd også været på ”ferie” hos venner/veninder og på den måde haft minimale udgifter idet overnatningen har været gratis. Man kan f.eks. også aftale at bytte hjem i en periode, så man på den måde sparer udgifter til overnatning.

DEALS: Hold øje med de deals du kan købe på nettet – der er ofte tilbud på oplevelser, restaurantbesøg, ferier m.m. F.eks. har jeg også købt frisør- og fodbehandling på den måde. Der er mange forskellige ting at vælge imellem.

Jeg tror det var hvad jeg havde at byde på med sparetips og gode råd – men det er helt sikkert noget jeg vil følge op på i senere.

I ét af mine kommende blogindlæg vil jeg fortælle, hvordan min søn og jeg holder ferie i år – det bliver i Danmark, så vi håber på at sommeren bliver mindst ligeså skøn som sidste år.

Kan du bruge ovenstående tips og råd til noget? Er du blevet inspireret? Jeg vil rigtig gerne høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor – og smid gerne et like, hvis du kunne li’ hvad du læste.

//Nette

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra This is Nette

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Gitte Larsen

    Tak for gode råd 🌹

Skriv et svar