Nemme løsninger til indkøb og aftensmad?

Kender du følelsen af ikke, at have lyst til at handle ind eller lave aftensmad?

I det sidste lange stykke tid har jeg ikke haft det store overskud og for dem har fulgt med fra start, så ved I selvfølgelig hvorfor, og ellers er man meget velkommen til, at læse de to første indlæg fra mig her på bloggen, hvis man skulle blive lidt nysgerrig på det.

Det manglende overskud har betydet, at den har stået på rigtig meget take away, en del café- og restaurantbesøg igennem de sidste 8 måneders tid. Jeg har simpelthen ikke haft overskud til ret mange praktiske opgaver herhjemme, så det betyder, at lysten til at gøre rent eller til at købe ind til aftensmad eller for den sags skyld, at lave det, i høj grad har manglet og stadig mangler. Så når jeg HAR handlet, så har det bare været for, at vi har haft til morgenmad og til M’s madpakke til frokost i skolen.

Energien til nogen af disse ting, er endnu ikke helt vendt tilbage, dog er der kommet en lille snert af lyst til at lave mad, men det er nok mest fordi, at jeg er træt af take away og at det faktisk tærer ret meget på budgettet, når man enten henter mad eller spiser ude.

Men nu er jeg kommet til, at tænke på alle de der lidt nemmere løsninger indenfor indkøb og madlavning, som jeg så mange gange har læst om eller set reklame for. Og så begyndte jeg, at overveje om det måske var noget for os, selvom jeg faktisk ofte har tænkt, at jeg da godt kunne handle selv og lave vores egen aftensmad.

Jeg må dog nok indrømme, at jeg, her den sidste måneds tid, har tænkt mere og mere på om ikke vi skulle få kigget på nogle af de forskellige løsninger der er. Så jeg vil rigtig gerne høre fra jer, om det er noget I har erfaring med og hvilke løsninger I bruger?

Vi er jo kun min søn og jeg og vi er rigtig ofte ude til sport, da min søn er afsted til håndbold 3-4 gange om ugen. Så det skal være nemt og rigtig gerne også billigt. Som alenemor og med en helt almindelig indtægt, så skal det ikke være alt for dyre løsninger.

Så lad mig gerne høre, hvad I har af erfaring med løsninger til indkøb og hvem I bruger? Hvor I handler? Hvor ligger det prismæssigt?
Lige så, vil jeg rigtig gerne vide, hvad I bruger i forhold til de løsninger, der er til måltidskasser? Er der nogen der passer bedre til små familier og en økonomi derefter? Er der nogen af dem, hvor maden er så klargjort, at man næsten kun skal varme?
Jeg vil også gerne høre om nogen af dem har løsninger, hvor man både bestiller til aftensmad men også til frokost? Eller om der evt. er mulighed for, at få leveret frugt sammen med maden.

Jeg glæder mig til at høre, hvad I gør og hvad I har af erfaringer?

//Nette

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 10 kommentarer

 1. Nikoline

  Vi har en regel om rugbrød to gange om ugen. Så prøver vi at lave stor portion søndag så der er rester til mandag. Til rugbrød kan vi så varme nogen fiskefrikadeller, stege torskerogn eller lave røræg. Så har vi typisk en færdigret dag fx slagter lunds eller wooden spoon. De er lidt dyrere men det hænger sammen når vi gør det andet. Vi prioriterer lege på gulvet frem for meget tid til madlavning på hverdagene. Vores indkøb er altid via nemlig. Lidt dyrere end netto men når man fraregner impulskøb bliver det næsten samme beløb.

  1. Nette

   Tusind tak for input – rugbrød som aftensmad hjemme hos os sker meget sjældent fordi vi får rugbrød i madpakken.
   Min søn er så gammel at det ikke er leg vi bruger tid på, men sport – så vi er en del ude af huset.
   Jeg vil helt sikkert lige få kigget på muligheden for at handle ved nemlig.com… 🙂

 2. Helene Løvkvist Andersen

  Jeg har selv luret på de der måltidskasser, men jeg synes de er dyre. Rygterne siger dog, at der snildt kan være til flere dage end det de siger der er, især i de kasser til 1-2 personer. Men jeg ved ikke om det passer.
  Jeg har fundet denne side: https://findmaaltidskasse.dk/ her kan du faktisk se hvem der laver sådan nogle kasser, men også hvad du kan få indenfor bestemte emner, såsom “hurtig aftensmad”, “sense” “vegetar” og meget andet.
  Jeg ved at sundtakeaway.dk tilbyder både frokost, mellemmåltider og aften 🙂
  Hvis du kaster dig over det, så skriv endelig et indlæg om det, tror vi er flere der går i de mad-tanker 🙂

  1. Nette

   Tusind tak for link. Jeg glæder mig til at kigge nærmere… jeg synes nemlig også, at når jeg før har kigget den vej har det virket som en dyr løsning.
   Jeg skal nok følge op på hvad jeg finder ud af 🙂

 3. Lisbeth Anni Mortensen

  Vi bruger nemlig og med stor succes! Laver madplan til 5 dage (sådan nogenlunde) søndage og bestiller fra Nemlig bagefter. Varerne kommer mandag kl. 19-20 (koster kun 19kr i fragt), og så er den uge på plads. Og alle impulskøbene undgås! Weekenden står den på rugbrød eller hente-mad. Så nyder man det også mere. 🙂

  1. Nette

   Lyder som en super god løsning 🙂 Man kan jo altid lave madplanen sådan, at der laves til 2 dage f.eks. så man kun skal varme maden et par af dagene.

 4. ulla

  SUPPER! Jeg har lavet så mange supper igennem mine ungers (nu voksne) opvækst, at de ikke “magter” mere suppe 😀 Men jeg elsker det stadig, og det er den gode cremede slags med FLØDE!
  Grundopskrift: Inden du går i seng blander du en hurtig køleskabs-bolledej, og putter i køleskabet (dækkes med film el. lign.)
  Dagen efter, i ulvetimen: Tag ungerne med, de kan nemlig hjælpe med at skrælle (eller lad være) dine yndlingsgrøntsager, skær ud i lige store tern/ringe/ whatever, dæk kun lige nøjagtigt med vand, tilsæt krydderier, og kog, til ingredienserne er møre. Klask nu din bolledej ud på en bageplade, og lad dem efterhæve. Finthakkede løg steges gennemsigtige i olie, de kogte grøntsager + ca halvdelen af kogevandet tilsættes. Kog op, tilsæt fløde: Sæt bollerne i ovnen. Hele herligheden koges op igen og plutrer videre i ca. 20 min. eller til bollerne er færdige. Serveres evt. med skinke- eller bacontern.
  PLOT: Hvis du sætter en søndag af til projektet, koger du en helvedes stor portion (bager ligeså), og fryser ned portionsvis 😉

 5. ulla

  Hov, jeg glemte at suppen jo skal blendes, når du har tilsat fløden! Konsistens og mængde bestemmer du helt selv 😀

 6. ulla

  -Alfa og Omega er selvfølgelig, at du har en god stor fryser.
  -Tænk så altid STORT, så du kan fryse ned portionsvis, til den dag du ikke gider/ har tid til at kokkerere. Det samme gælder bagning.
  -Genbrug rester: Frys ned (husk at skrive indhold på), så har du til dejlig søndagsfrokost med den store tag-selv buffet!
  -Genbrug aftensmaden i madpakkerne. Et stykke steg med div. i en stor burgerbolle/ en skive omelet med agurke- og gulerodsstænger til.
  -Husk at kvalitetstid med sønnen din også kan foregår i køkkenet 😉

  Jeg ved godt, at dit blogindlæg efterlyser de nemme løsninger, men at lave mad selv, er ikke spor svært, og kan faktisk være både sjovt og udfordrende…..

  God fornøjelse fra en MadMor/ et Madøre <3

  1. nette

   Hej Ulla – Mange tak for dine svar.
   Jeg kan desværre ikke li’ suppe – kun den helt almindelige gammeldags, men som jeg ikke orker at lave. Dertil er jeg så oveni heller ikke til mad med fløde – så ja jeg er lidt besværlig. Men mon ikke der er andre der kan bruge dit super gode råd her? 🙂

   Grunden til jeg efterlyser de nemmere løsninger, er at tiden til at stå i køkkenet ikke er der. Vi er meget ude af huset på grund af min søns sport, så når vi endelig er hjemme, er det ikke ikke lige madlavning, der står på ønskelisten. Faktisk er der ingen af os der synes det er særlig sjovt at lave mad, så vi vil hellere bruge kvalitetstid sammen andre steder end i køkkenet. Han er i øvrigt snart 14, så vi har heldigvis ingen ulvetime (og har egentlig aldrig haft det) 🙂
   Og det er egentlig ikke fordi jeg synes det er svært at lave mad – det interesserer mig simpelthen ikke og jeg synes det er kedeligt. Til gengæld går jeg all in på maden når jeg holder lidt større sammenkomster og skal f.eks. stå for juleaften i år.

   Tak fordi du læser med og kom med gode ideer 🙂

   Kh Nette

Skriv et svar