Sommer i Odense – hvad skal du se?

Sommeren er over os – i hvert fald når vi kigger på kalenderen – jeg synes personligt ikke, at der er meget sommer over vejret, som vi har i øjeblikket. Godt nok skinner solen lidt her i Odense i dag, men varmegraderne mangler i den grad.

Jeg har ikke selv ferie endnu, først fra på torsdag når jeg går hjem om eftermiddagen. Og hold nu op, hvor jeg glæder mig. Som nævnt i et tidligere opslag holder vi ferie i Danmark i år og det har inspirereret mig til at lave en lille guide til oplevelser i Odense – måske er der nogen af jer der har planlagt sommerferie på Fyn eller tager en enkelt dag her. 

Jeg har nu slået mine folder i Odense i 15 år nu. (Faktisk nu længere tid end på mit ellers elskede Amager) Men Odense er så småt ved at gro på mig, så mon ikke det ender med, at jeg bliver hængende her i et godt stykke tid endnu.

Vægterrunde i Odense

Det er ikke alle oplevelser jeg selv har fået prøvet endnu, faktisk er den første jeg vil nævne én jeg ikke selv har prøvet, men som jeg helt sikkert skal opleve denne sommer. Her i Odense er der om aftenen byvandring med vægterne. Vægterrunderne løber fra 1. juli – 31. august 2019, mandag – lørdag kl. 21
hvor man mødes foran Den Gamle Kro, Overgade 23. Det tager ca. fem kvarter, hvor vægterne tager de fremmødte med rundt i historiens kringelkroge. De fortæller om vægternes og byens historie fra tidlig middelalder op til år 1900 med punktnedslag, vægter-sang og et gevaldigt glimt i øjet, og det er GRATIS at gå med. Til dem, der aldrig før har været med på nattevægterens rundesiges det, at det på en måde er som ”Danmarkshistorien” på DR – bare uden et tv-hold, et symfoniorkester og kratluskeren Mikkelsen; men til gengæld er humørbarometret noget højere… måske fordi vægteren får sig en dram eller to. Jeg skal helt sikkert selv prøve det… måske allerede i aften.

Sommerdans i Odense

Traditionen tro inviterer Odense Kommune og byens danseforeninger til Sommerdans i Eventyrhaven ved Café Siesta i juni, juli og august.
I år kan du kigge på eller danse med hver torsdag og fredag kl. 18-21 i perioden fra 6. juni – 30. august 2019. En række af byens danseforeninger underviser nybegyndere og øvede i forskellige dansegenrer. Det er helt gratis, og man bestemmer selv, om man vil danse med eller kigge på. Hos Café Siesta kan man købe forfriskninger.

Torsdagskoncerter i Kongens have

Er du til havefest og hygge er Kongens Have midt i Odense et besøg værd i juli. Torsdagskoncerterne i Kongens Have er en god tilbagevendende tradition, hvor Odense Kommune sammen med en række sponsorer og samarbejdspartnere arrangerer koncerter under åben himmel.  

Programmet byder hver torsdag på en blanding af danske kunstnere og lokale upcoming bands. Du kan se programmet for torsdagskoncerterne her: https://www.odense.dk/brug%20byen/oplevodense/festivaler-og-events/torsdagskoncerter#Program

H.C. Andersen paraden i Eventyrhaven

Det er en elsket tradition når den lille forestilling med alle H.C. Andersens kendte eventyrfigurer på Eventyrslottet, som nu står i parken bag domkirken, vises.

Hele sommerferien viser de forestilling alle dage undtagen søndag kl. 11 og kl. 13. Det er virkelig hyggeligt og er både for de små og store.

 Den fynske landsby

Snyd ikke dig selv og børnene for oplevelserne i den gamle landsby. Hver dag i juli og august er der historie og sommersysler i frilandsmuseet for børnene. Det er som at træde ind i den gamle historie og komme ud på landet, selvom du ikke er ret langt fra bymidten. Her er fortiden nærværende og oplevelserne er for alle, både store og små. Der er plads til nysgerrighed og leg, og du møder både faglighed og engagement. Når du har været i Den fynske landsby ligger Skovsøen ikke langt derfra. Et populært mål for byens borgere, da der ligger et skønt ishus og dejlige grønne områder med legeplads i nærheden. Du kan også gå en tur langs åen, hvis du skulle have lyst til det. Turen kan f.eks. gå forbi ZOO, hvor du på vejen kan møde lidt af dyrene.

Jeg elsker området langs åen og turen omkring Skovsøen, hvor der også er mange gode løberuter. Og man skal ikke glemme, at her ligger også det berømte Carlslund, som serverer lækker æggekage med flæsk og bacon. Den smukke restaurant gemmer sig bag Fruens Bøge og blev for få år siden genopbygget efter en brand havde raseret denne, samt spejderhuset ved siden af.
Skulle man mere være til en bøf ligger Jensens Bøfhus på den anden side af Skovsøen. Og jeg vil selv påstå, at det helt sikkert er landets bedste Jensens bøfhus.

Besøg de flotte og historiske kirker i Odense

Der er flere forskellige kirker i Odense centrum, der hver især har sin helt egen karakter. Her er top 3 af de flotte kirker: Den imponerende, historiske Sankt Knuds Kirke, Odense Domkirke, hvor du bl.a. finder Knud den Helliges knogler. Den arkitektonisk særprægede Sankt Albani Kirke, Odenses katolske kirke tæt på den historiske bydel. Skt. Hans Kirke, kendt for at være en af få tilbageværende kirker med udvendig prædikestol.

Mere af Odense

Gå endelig også en tur i den gamle del af Odense – der er simpelthen så smukt og så så emmer det af gammel tid.  

De sidste mange år er der virkelig sket en masse i Odense. Og der er masser at se og opleve. F.eks. er der også Stige Ø, som byder på frisk luft og natur og fuglekiggeri, en mountainbikebane, shelters, bålsteder og meget mere for ikke at tale om Odense havn, som har gennemgået en kæmpe udvikling de seneste år, og er i dag en del af det gode bymiljø vi har i Odense. Der er mulighed for at tage en dukkert i det lækre havnebad, dase i solen på havnestranden ved Fodboldfabrikken eller benyt de gratis sportsfaciliteter på Byens Ø – der er både volleyballbane, parkour og udendørs fitnessudstyr.

Udover de ovenfor nævnte oplevelser er der meget mere at opleve – du kan finde en masse info her: https://www.visitodense.dk/fyn/oplev-odense-billige-og-gratis-aktiviteter og her https://www.odense.dk/brug-byen/oplevodense/sommer

Og sidst men ikke mindst, så har vi virkelig fået en masse gode caféer og restauranter i Odense, så du går helt sikkert ikke ned på mad. Der er noget for enhver smag og ikke mindst pengepung.

Så kig endelig forbi Vores Odense – det er et besøg værd.

P.S. Det er IKKE reklame – bare lidt af min egen begejstring for de mange ting der er at se og opleve i byen.

//Nette

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra This is Nette

Skriv et svar