Hvad skal du i din sommerferie…. ?

Hold op hvor har jeg fået det spørgsmål mange gange de sidste par måneder.

Jeg ved godt, at det meget velment og ren og skær interesse for mig, og for mine ferieplaner, og selvfølgelig også fordi andre gerne vil dele deres ferieplaner med mig.

Men da jeg ikke har nogen ferieplaner, både pga coronatiden og fordi  jeg er alene og ikke har lige har nogen at lave de store ferieplaner med, så er det ikke altid sjovt at få dette spørgsmål.

Jeg ville for alt i verden godt fortælle, at jeg skulle med en flyver og være 14 dage på en solseng på Kreta, eller på et krydstogt som går rundt om Italien.
Men ingen af delene kommer på tale i denne sommerferie, da jeg ikke er tryg ved at rejse ud endnu, pga. corona, fordi jeg ikke synes det er super nemt at læse om de forskellige coronaregler i de enkelte lande, frygten for ikke at kunne komme hjem, hvis landet pludselig lukker ned, alle de mange mundbindsregler, der er gør mig heller ikke glad, for jeg bliver  hurtig dårlig tilpas, hvis jeg skal have mundbind på for længe af gangen.

Jeg ser mange, der tager til udlandet lige nu, og jeg medsunder dem det.
Ja jeg skrev MEDSUNDER… for det er et positivtit ord, som fortæller, at jeg under dem det bigtime, også selv om jeg ville ønske jeg også turde tage af sted.

Men igen i år bliver jeg hjemme i fine Danmark, men til forskel fra sidste år, så har jeg ikke lagt nogle planer, om at besøge dele af Danmark, fordi jeg oprigtig havde håbet på, at denne virus var slået ihjel og at verden var helt sikker at rejse i, så jeg kunne tage til sydens sol i 14 dage, som jeg plejer, og trække stikket helt og fordybe mig i mine feriebøger, slappe helt af, uden at tænke på mit job, min virksomhed og andre ting, der fylder i mit hoved.

Så jeg holder nu 14 dages ferie hjemme, og ved med mig selv at det bliver noget svære at komme ordentlig ned i gear, for her kan jeg ikke helt flytte mig, her kan jeg ikke sove igennem på et hotelværelse, og her kan jeg ikke bare tage langt væk fra min sædvanlige base.
For når man ikke har bil, og ikke lige ejer et sommerhus, en kolonihave eller kender nogen man kan tage af sted med, som evt .har en bil, så man kan komme ud i sommerlandet, så er det noget mere besværligt og tidskrævende at komme rundt i Danmark.

Jeg gjorde det sidste år… Tog til både Århus og Odense og en smuttur til Snekkersten (Wellness-ophold), og så nogle dage i min mors kolonihavehus.
Det var super hyggeligt, men også noget af en nomadeferie, for sådan en som mig, som normalt er på farten 24-7 og bruger mine 14 dages sommerferie, på at være på et sted og et sted hvor jeg kan slappe max af, og lade andre sørge for alle mine måltider, rede min seng, og ja lad mig være ærlig – opvarte mig bare lidt. Hvilket kan være meget rart, når man altid er den der skal gøre det hele selv. 

Så i år har jeg INGEN ferieplaner, udover at tage 4 dage til Odense med min søn og svigerdatter og en overnatningstur til Malmø med min mor.

Så igen i år en ferie, uden de store planer, og jeg skal være meget ærlig og sige, at jeg er lidt trist og deprimeret over ikke at have muligheden for at tage en uge til Bornholm, eller være i et sommerhus i Nordjylland i en uge, sammen med et par venner, eller en kæreste, eller ja hele familien for den sags-skyld.
Bare mærke glæden, varmen og hyggen ved at være væk sammen med andre.

Så når jeg bliver spurgt indtil hvad jeg skal i min ferie, så er det med en klump i halsen, at jeg siger….
”Jeg har ikke de store ferieplaner…. Hvad med dig ?”
Ja jeg stiller et spørgsmål tilbage, velvidende om, at jeg sikkert får af vide om alt det hyggelige de skal med deres familie, eller deres venner, og velvidende om, at jeg ved at det gør ondt indeni mig, fordi jeg lige her er en anelse misundelig, men også medsundelig, men ville ønske at det var mig, der skulle alt det hyggelige, som de skal.

Jeg ved, at jeg nok skal få nogle hyggelige feriedage, for jeg har jo selv taget tyren ved hornene og inviteret både min søn og svigerdatter og min mor med på lidt ferie, og det skal nok blive rigtig hyggeligt.

Jeg er ikke som sådan ensom, men her i ferietiden, bliver jeg bare noget mere opmærksom på, at jeg ikke har en kæreste at holde ferie med, at jeg ikke har en ”røvfuld” gode veninder, som har tiden og lysten til at rejse rundt med mig.
Jeg bliver lige lidt ekstra opmærksom på, at jeg ikke har det i mit liv, som jeg savner rigtig meget, men som jeg kan gemme lidt væk i en travl hverdag, men som kommer noget mere op til overfladen, når jeg selv skal holde ferie og kan følge med på SOME om alle mine venner og familie, som holder hyggelige ferier sammen med deres familie og deres venner.

Jeg ved udmærket godt, at jeg på ingen måde er den eneste, som har det sådan her,
og at der er nogen der har det 1000 gange værre end mig, som ikke kan komme ud at holde ferie overhovedet, og at nogle af jer måske tænker… så slap dog af, så er det heller ikke værre.
Men nu er det her jo min blog, og mine tanker, og mine følelser, som jeg deler med jer, og ja jeg er velvidende om at det nok ikke er slemt, men lige nu er det hårdt for mig, at få spørgsmålet…
”Hvad skal du i din ferie….” For svaret er, ikke noget særligt…
Men jeg ville ønske jeg kunne svare, jeg skal til Kreta og få slappet af, sovet igennem, lade energierne op, forkæle mig selv og hygge mig, for så kommer jeg nemlig hjem igen og kan tage fat på min travle hverdag med mit 8-16 job og en selvstændig virksomhed, som tager mange af mine aften og weekend-timer.

Jeg ved, at jeg nok skal komme afsted på den der ferie igen, og jeg ved også, at det er i nuet jeg synes det er lidt svært pt. Og jeg ved også, at jeg det hele nok skal blive godt og hyggeligt.
Men lige nu kæmper jeg lige med at finde det positive frem og jeg ved, at når jeg om 3 uger tager afsted mod Odense med min søn og svigerdatter under armen, så er det med et smil på læben og glæden om en hyggelig tur sammen.
Og ugen efter snupper jeg så en overnatning i Malmø med min mor., som helt sikkert også bliver max hyggeligt.
Begge ture noget man kan tage toget til, og som ikke tager for lang tid at komme fra A til B.

Og indtil da må jeg scrolle lidt hurtigt over mine vennernes skønne feriebilleder, ikke fordi jeg ikke vil se dem, men fordi at lige nu gør det bare lige lidt ekstra ondt i min sjæl og hjerte at se på dem.
Er det min venner og families skyld… NEJ overhovedet ikke… Det er udelukkende på min egen banehalvdel og også derfor jeg passer lige lidt ekstra godt på mig selv.
Jeg kommer stærkt igen… For jeg er sådan en tumling, der altid rejser mig, når livet skubber lidt hårdt til mig.

Rigtig skøn sommer til jer alle <3
Pas godt på jer selv og hinanden <3

Kærlighed herfra til jer alle <3

Kærligst Charlotte

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Gitte Larsen

    Ønsker dig en god ferie🌹 og ved du hvad, vi har heller ingen ferieplaner denne sommer, selvom vi er to. Vi tager nogle endagsture, men vi har trods alt bilen🙂 Kram til dig🥰

  2. Pia

    Kære Charlotte
    Hvor er det fint beskrevet, og jeg kan så godt følge dig. Min sommer minder lidt om din, og jeg har det faktisk altid lidt svært her om sommeren. Alle andres lækre feriebilleder kan være en hård nyser, men jeg kan også medsunde dem deres rejser til eksotiske steder, grillaftener med vennerne eller andre sociale arrangementer. Ligesom dig, passer jeg også godt på mig.

    Rigtig god sommer til dig og tak for dit skriv.

Skriv et svar