Forberedelser til konfirmation

Om syv måneder skal min søn, Mathias, konfirmeres og han er netop startet til konfirmationsforberedelse hos præsten. 
Han er vildt positiv og synes det er alletiders præst, der skal konfirmere ham og hans klassekammerater. De skal konfirmeres klassevis og netop hans klasse/skole skal i maj måned. 

Én ting er jo, at han er startet med at gå til konfirmationsforberedelse, én anden ting er, at der også er en hel masse moren her skal have forberedt. Og så vidt jeg kan forstå på mange andre, der har holdt konfirmation, kan man næsten ikke komme for tidligt i gang. 

I foråret var Mathias og jeg forbi for, at se på et festlokale i et forsamlingshus i nærheden af, hvor vi bor og vi blev også enige om, at her kunne vi godt tænke os, at fejre hans konfirmation. Så lokalet er på plads – heldigvis, for vi var sent ude med booking for hans far og jeg nåede ikke, at få reserveret noget inden han døde. Men så var det jo heldigt, at der stadig var ledigt i forsamlingshuset. 

Stedet hvor vi skal holde Mathias’ konfirmation er godt nok et forsamlingshus, men ikke af den slags, hvor man selv skal medbringe både mad eller kok, serveringspersonale og hvad der ellers følger med. Nej, her er vi så heldige, at der er en forpagter, som selv er kok og som har folk ansat til at være i køkkenet og servere. Det betyder jo så også, at maden skal bestilles via dem. Men det gør nu heller ikke så meget, for så skal vi ikke tænke så meget på det og så er der kun, at krydse fingre for, at det kommer til at spille med menuen. – Og ikke mindst at maden er god. 

Vi har endnu ikke fundet ud af, hvordan menuen skal sammensættes, men Mathias vil rigtig gerne have, at det bliver en buffet, for så er der helt sikkert noget for enhver smag, hvilket jeg jo synes er godt tænkt, for der kan jo nemt befinde sig et par kræsenpinde blandt gæsterne. 
Maden skal vi mødes med forpagteren om, når vi kommer lidt nærmere festen, så det skal nok komme på plads. Det er jeg ikke nervøs for.

Men ved sådan en konfirmation, er der jo meget andet der skal på plads. Og lad mig blot tilstå, at jeg ikke har holdt en stor fest siden Mathias’ barnedåb og min egen 30 års fødselsdag, så det er jo ved, at være noget tid siden. 

Men vi nærmer os jo og syv måneder flyver afsted. Så jeg er da begyndt, at tænke på, hvad jeg skal have styr på. 
Vi må selv stå for nogle af tingene, og det vil jeg rigtig gerne, for jeg bliver også nødt til at tænke bare en smule økonomisk, da jeg jo pludselig står med festen alene. Og jeg HAR jo hørt lidt om, hvad beløb en konfirmationsfest kan løbe op i. 

Jeg har aftalt med forpagteren, at jeg gerne selv vil stå for velkomstdrinks, drikkelse til maden m.m. og snacks dertil, ligesom jeg også gerne selv vil stå for bordpyntning, samt kage og tilbehør til kaffen. Både fordi jeg synes det er mega hyggeligt, men også fordi jeg tænker, at det kan jeg ihvertfald gøre billigere selv, på en eller anden måde. 

Så selvom vi holder festen ude, så er der alligevel en del jeg skal have på plads de næste syv måneder. Jeg har derfor lavet en liste over det, som jeg skal have styr på. 

Først og fremmest er det jo gæsterne. For hvem skal med og hvor mange bliver vi? Så er der indbydelserne og bordkortene. Og måske vil jeg også lave nogle menukort, så gæsterne kan se, hvad vi skal have at spise.  Jeg har tænkt mig, at være kreativ her i vintermånederne og få den slags på plads, så jeg skal have fundet ud af, hvordan det hele skal se ud og om der skal være et tema. 

Derudover skal vi have tøj på plads, både til selve dagen, men også til Blå mandag. Jeg skal have kørsel fra kirken på plads – skal jeg gøre noget ud af det? Skal han hentes på en speciel måde i en lejet bil eller mon jeg kender én, der har en bil som det kunne være sjovt, at han blev hentet i? Eller måske skal det være på motorcykel? 

Mht. drikkelsen, så har jeg tænkt mig, at holde en tøseaften i løbet af de næste måneder, hvor vi skal smage på vine, så vi kan finde ud af, hvilken vin der skal serveres til maden, ligesom jeg også skal have velkomstdrinken på plads. 

Desuden skal jeg sørge for snacks til velkomst, til kaffen og efter kaffen. Men det er vidst det, der er det nemmeste. (Tror jeg umiddelbart nok)

Bordpynt og servietter, bordkort m.m. skal jeg også have på plads og jeg skal også finde ud af, om jeg skal holde tale eller om der skal være en sang? 

Alle de kreative ting skal jeg have købt ind til og umiddelbart tænker jeg, at det nemmeste er, at smutte en tur i Panduro? Eller måske er der nogen af jer, der har erfaring eller ideer til, hvor man køber sådan nogen ting henne? 

Jeg kunne godt tænke mig, at høre om der er andre, som skal planlægge konfirmation eller om I har nogen ideer til de forskellige ting? Jeg er jo indtil nu kun kommet en brøkdel af vejen og før vi får set os om, er der ikke længe til. 

//Nette

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Charlotte Frølund

  Kære Nette,

  Der er super mange ting at tage sig til, men det virker til at du er godt på vej og har tænkt rigtig meget over mange ting – så jeg er sikker på at du nok skal nå godt i mål
  Jeg holdt selv (alenemor også) konfirmation for min søn for – puha 7 år siden – og du spørger blandt andet ind kørsel efter konfirmationen.
  Min søster havde pyntet sin Christianiacykel med flag og balloner (blå naturligvis) og den blev min søn hentet i og bragt hjem. Det var vildt sjovt og anderledes end de sædvanlige dyre biler m.m. der holdt og ventede på de andre. Jeg har også set at en er blevet hentet i en trillebør. Det behøver jo ikke at ligne de andres.

  Mht. bordpynt, indbydelser m.m. – så hold øje med søsterne Grene, Tiger, Normal og andre butikker, for der kan du også hente end masse gode ting til at være kreativ med – og ikke nødvendigvis de helt dyre butikker, hvis du i forvejen har et budget der skal holde 🙂

  Og så lige en ting mere – vi havde også buffet – og det var en succes. Til desserten (som jeg selv stod for) havde vi frugt, is og chokoladekage – og så toppede vi den med en chokoladefontæne – som blev modtaget mega godt <3.

  Da min søn lige havde mistet sin morfar 14 dage før han selv skulle konfirmeres, havde vi valgt at sætte nogle billeder op på væggene i lokalet med blandt andet hans morfar og ham og også mange andre gode mindebilleder af min søn igennem tiden – fra helt lille og op til hans daværende alder – både alene og med nogle af hans gæster og også dem der desværre ikke længere var i blandt os. Det blev en super oppyntning og meget personlig <3

  Det skal nok blive en alletiders konfirmation du får holdt for din søn, det er jeg ikke i tvivl om.

  KH Charlotte

 2. Nette

  Hej Charlotte 🙂
  Ja det kunne også være rigtig sjovt med noget anderledes mht. kørsel – jeg skal ihvertfald nok finde på noget.
  Og rigtig god idé med indbydelser m.m. at holde øje i Søstrene Grene, Tiger o.a. steder… du har helt ret, der kan man være ret heldig.
  Desserten skal vi bestille på det sted, hvor vi holder konfirmationen, men jeg satser på at bestille en rigtig god kage til den efterfølgende kaffe. Og så nok også noget lækkert chokolade.
  Du gav mig lige en god idé med at mindes min søns far på dagen… tror jeg vil sørge for, at der er et billede af de to på bordet, hvor han skal sidde. Det tror jeg vil være rigtig godt.
  Kh Jeannette

Skriv et svar