Det er jo bare 6 kilo, men……

Jeg fik et chok idag, da jeg stod på vægten! 68 kg!

Når jeg siger det højt, så ruller folk øjne af mig og/eller siger – det jo ingenting!
Men for mig betyder det faktisk en del.

Jeg har altid vejet 60-62 kg, så 6 kg ekstra kan ses og dermed mærkes på selvtilliden.
Bevares det er ikke, fordi kiloerne er kommet af ingenting.
Jeg træner ca. 5 dage om ugen i fitness, men kan æde store mængder af diverse madvarer. Fx er det intet problem for mig at spise 4 hindbærsnitter lige i rap, eller spise 3 portioner af aftensmaden. Dertil kan man så sige at det er “heldigt”, at jeg ikke har taget mere på.

Jeg er nået til det punkt, hvor det nu er nok – nu skal der fanme strammes op på selvkontrollen og madvanerne.

Mit problem ligner jo så, så mange andres – intet nyt i det.
MEN det der så sætter nogle tanker igang hos mig, det er folks kommentarer, når jeg nævner det. Nogle ruller øjne, andre siger “visse vasse med dig” – men er det først, når jeg vejer 20+ kg, at det giver mening for andre, at jeg vil tabe mig?
Det er som om, at når man er i kategorien “normal” udseendes-mæssigt, så er det tys tys, så er det ikke ok at beklage sig!
Jeg ved, at der er mange kvinder og mænd, der kæmper en kamp for at tabe mange kilo pga. overvægt. Men skal jeg så have dårlig samvittighed over at beklage mig eller søge gode råd til vægttab, fordi jeg bør være glad for ikke at være overvægtig, og ikke kæmpe den samme kamp, da det “kun” er 6 kilo?

Dette opslag er bestemt ikke ment som et opkast, eller medlidenheds-kampagne.
Jeg synes bare, det kan være frustrerende at få af vide, og blikke der siger “du burde være tilfreds”, når jeg ser mig i spejlet og tænker “jeg er ikke tilfreds”.
Men jeg kan lige love for, at jeg også gør noget ved det fra d.d!!!! Jeg VIL stoppe, imens legen er god, som man siger – så jeg netop ikke kommer til at stå i en hårdere kamp med vægttabet end den i forvejen er – og nej, 6 kg er ikke bare sådan at smide, når man har en sød tand og dårlige madvaner!

Jeg ved også nogle vil sige, at jeg bør elske min krop, som den er.
Det gør jeg skam også, bare 6 kg lettere.

Like & Share

Du kan kommentarer længere nede.

Indlægget er indsendt af

Anonym Kvinde

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Ulla fugmann

  Jeg giver dig helt ret , sæt ind nu hvor det stadig er overkommeligt .
  Jeg kæmper lige nu kampen mod kiloene , jeg var som ung meget fysisk aktiv og havde “perfekt” vægt i forhold til højde og aktivitetsniveau , fik kæreste og mindre tid til træning = mer tid til hygge som førte til vægt øgning jeg hørte også venner og familie ,undtagen min mor, sige at det gjorde ikke noget, det klædte mig , så jeg lod stå til, så kom der børn og vægtøgning, andre livskriser og vægtøgning. Pludselig sagde vægten + 45 kg uden jeg helt opdagede det for jeg var blevet “blind” for mit udseende og endnu værre mit helbred . Nu kæmper jeg mod min krop og tankesæt har tabt 40 kilo men taget 10 på igen pga skader da jeg i mange år ikke har dyrket motion og gik lige hårdt nok tilværks . Så mit råd til dig. Lyt til dig selv , ikke til sådan en små misundelig tyk trunte som mig 😊

 2. Miss Thatcher

  6kg er 6kg for meget! Læg mærke til, hvem der synes ‘det er da ingenting’. Jeg har også mine 6 kg af og til og hører det samme. Mest fra fede eller nogen der misunder mig mit udseende. Fedme smitter, læg mærke til at du spiser mere mad når du spiser sammen med fede mennesker.

 3. Heidi Vand

  jeg kom engang til at “beklage” mig over de 2 kg jeg havde taget på en ferie. Mit modargument til rullende øjne var, “jo jo, men hvis det er 2 kg hver sommer, så er det jo 20 kg på 10 år”. En af dem der virkelig synes jeg var skør, kom 10 år efter og sagde “bare jeg havde lyttet bedre, jeg vejer nu 23 kg mere end den gang. Jeg synes bestemt at folk skal gøre som de synes og alle har ret til at være den de er. Det gælder både dem der vi tabe 2 kg og dem der vil tabe 20, den der vil tage 2- eller 20 kb på, eller dem som ingen vægt har og lever lykkeligt. Lykken burde ikke være afhængig ag tallet på vægten.

Skriv et svar