Enneagrammet – De 3 hjerte typer

Hvis du ikke har læst mine indlæg om enneagrammet og kropstyperne, kan jeg anbefale dig at læse dem først. Du kan finde dem her og her

I dette indlæg vil jeg skrive lidt om de 3 hjerte typer og du skal som altid, være hjertelig velkommen til at skrive, hvis du har nogen spørgsmål eller tanker.

Typerne 2, 3 og 4 har alle det tilfælles, at de går med hjertet først. Gør vi ikke alle det, tænker du måske? 

Selvfølgelig har vi alle sammen hjertet med os, men hjertetyperne har det lidt ekstra. De har det tilfælles, at de frygter ikke at være i kontakt med deres hjerte og ikke at blive elsket for deres sande selv. Frygten for dette kan blive så stor, at de skaber en falsk identitet, som de viser til omverden, for hvis den ikke bliver elsket, er hjertesorgen knap så stor. Dog stadig stor nok. 

Hjertetyperne fungerer som kropstyperne i forhold til, hvilken vej de sender deres energi. I denne triade handler det om, hvordan de opretholder den identitet de har skabt.

Type 2 sender energien ud. De søger positive reaktioner og bekræftigelse af deres værd hos andre mennesker, derfor har de også en tendens til at gøre dem selv uundværlige. 

Type 4 går den modsatte vej. Alt deres energi er rettet indad for at opretholde deres overbevisning om, at de er anderledes end alle andre. De kan have entendens til at leve i offerrolle og derigennem få opmærksomhed på deres skabte identitet.

Type 3 ligger i midten (som type 9 i kropstriaden) De retter både deres energi udad og indad. De har en tendens til at skabe en ideal personlighed og forsøger at opretholde den igennem imponerende bedrifter og derigennem modtage bekræftigelse. 

Hjerte triaden er efter min mening helt vidunderlig. De er givende, kærlige og altomfavnende mennesker, der virkelig kan invitere dig til at gå dybere ind i dig selv og finde smukke gemte steder, du ikke anede eksisterede <3 

TYPE 2

Kærlig

Social

Pleasende

Værdifuld

Type 2 har en grundlæggende frygt for at være elsket og uønsket, derfor er deres basale behov at være elsket og behøvet. 

Den følelse af kærlighed, varme og omsorg de føler, når de hjælper andre, er som ingen anden og får dem til at føle sig værdifulde. 

Type 2 kan have en tendens til at involvere sig for meget i andre menneskers liv. Hvis de ikke har det godt, kan de have tendens til at ofre sig og hælde til den martyriske side. Dette gør de når frygten for at være værdiløs kommer i spil. Type 2 har en underlæggende overbevisning om, at de, i sig selv, ikke er værdifulde. Derfor bliver de nødt til at gøre og være bestemte ting for andre mennesker, for at være værdige til kærlighed. 

De fleste 2’ere kan kende metaforen om at have “en lille sort bog”. Her i skrive de alle de tjenester ned de har gjort dig, stort som småt. Hvis de en dag føler, at de bliver taget for givet eller ikke har fået noget retur længe, ja så hiver de den lille sorte bog frem og kaster eksempler i hovedet på dig, for at understrege, hvor meget de gør for dig! 

Når type 2 er et godt sted, er de de mest kærlige, generøse, venlige og omsorgsfulde mennesker. De forstår at deres værdi ikke afhænger af deres gavmildhed og derfor kan de give og dele ud af deres kærlighed fra et ægte og oprigtigt sted <3 


T Y P E 3

Kompetencefuld

Netværksskabende

Rollemodel 

Imagebevidst 

Type 3 har en grundlæggende frygt for, ikke at have værdi, ud over det de kan skabe og præstere. Det skal forståes på følgende måde;

“Jeg er ikke værd at elske, bare for at være mig. Jeg er i mig selv ikke værdig til kærlighed”

Det vil sige, at deres basale behov naturligvis er at føle sig værdsat for dem de er og ønsket af deres omgivelser. 

Alle typerne har brug for opmærksomhed, på hver deres måde og af hver deres årsag. Type 3 har brug for opmærksomheden for at føle sig værdifulde. Derfor har de en tendens til at arbejde hårdt og have et meget imponerende CV. De har også en tendens til at aflevere dette Cv sammen med deres navn, når de præsenterer dem selv; 

“Hej, navnet er Torben hansen, ingeniør.” 

Type 3 har en tendens til at tilpasse sig andre menneskers behov og ønsker i forhold til, hvad de skal bruge deres liv på, derfor kommer de tit meget langt væk fra, hvad de egentlig selv brænder for, fordi behovet for at skabe værdi for andre, har været altoverskyggende. 

De er ikke kendt for at være en “følende type”, fordi de i mange tilfælde har lagt låg på deres følelser for at følge deres vej mod succes. Ikke desto mindre banker der et meget stort hjerte og et hav af følelser i dem og det er når de kommer i kontakt med dem, at de virkelig skinner. Når de begynder at mærke deres egen sandhed, deres egen mission og begynder at forstå på et dybt og kærligt plan, at de er nok. De er mere end nok. De er værdige til kærlighed præcis som de er. 

T Y P E 4 

Kunstnerisk 

Romantisk

Temperamentfuld 

Melankolsk

Type 4 har en grundlæggende frygt for at være uden personlig betydning, altså at være ligesom alle andre. Deres basale behov er at finde og skabe dem selv ud fra deres egen oplevelse af selvet. Ud fra deres egen indre verden. 

Type 4 er udfordret på, at andre mennesker ikke forstår de komplekse væsner de er. De sætter en ære i at være kæmpende og lidende, men misunder i hemmelighed den lethed, de ser bo i andre mennesker. På trods af deres egenrådighed, bryder de sig ikke om at være alene, de længes efter dybe relationer, der ser dem for det unikke menneske de er.

Type 4 kan have en tendens til at være meget mørke og tunge i deres energi, fordi de tit hænger fast i fortiden. De går, modsat type 2, indad med alle deres følelser og har et utroligt rigt og smukt indre liv. De er eminent gode til at udtrykke sig kunstnerisk og har en evne til at sætte ord på følelser andre typer sket ikke anede de havde og hvertfald aldrig har formået at sige højt og de gør det med en ynde, der kan tryllebinde folk omkring dem. 

Det var alt for nu 🙂 Tak fordi du læser med! Tak fordi du syntes min passion er spændende! Glæd dig til næste gang, når jeg skriver om de famøse hovedtyper og jeg kan allerede nu afsløre, at jeres skribent bor i den triade!

Btw. Alle fotografierne er taget af mig og fanger energimæssigt typerne, dog er modellerne på billederne ikke nødvendigvis den pågældende type. 

Theresa

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Tanketyven

    Jeg fandt for en 5 års tid siden ud af at jeg er type 2. Jeg kan nikke genkendende til alle tendenserne og de basale frygter!
    Det er rigtig spændende at du skriver om ennagrammet synes jeg, men måske kunne du flette flere gode råd ind?
    – Hvad kan man gøre for at komme ud af de dårlige mønstre? Det kunne være fedt hvis du lavede en guide/quiz, til dem der måske ikke ved hvilken type de er – også linke til de indlæg hvor du har skrevet om de typer! 😀
    Det er bare idéer – synes bare det kunne være meget sjovt 😉

Skriv et svar