Fem afgørende beslutninger der gjorde en forskel

Picture of Anne Holm Nyland Nordestgaard

Anne Holm Nyland Nordestgaard

Fem afgørende beslutninger der har gjort en kæmpe forskel i mit liv
Af Anne Nyland Nordestgaard aka a_la_anne på Instagram

Da Kvinder uden filter søgte fortællinger fra ældre kvinder, og jeg ovenikøbet blev tagget og dermed fik et prik på skulderen, var der kun en vej. Vejen hen til tastaturet.

Lærdom eller inspiration?
Hvad kan du lære af en 63-årig kvinde, tænker du måske. Og helt ærligt, nok ikke så meget, netop fordi jeg har erfaret, at man kun lærer af egne valg og fravalg. Men, måske kan du blive inspireret af at læse om livet som 60 plus. Måske finder du ud af, at ældre kvinder stadig er med på beatet, såkaldte it-women. Vi har mange ressourcer at byde ind med og er stadig efterspurgte i erhvervslivet, bestyrelser og PR-industrien. Forhåbentlig finder du ud af, at du ikke skal være bange for livet i tresårsalderen.
Min mission er at afdramatisere det at blive ældre. Som age influencer driver jeg Instagramprofilen a_la_anne, her gør jeg alt for at brande sølvsegmentet og gør op med den ofte stereotype opfattelse af kvinder 60 plus.

Kort om mig
Jeg lever et aktivt, frit og uafhængigt liv. Jeg har en sygeplejevidenskabelig baggrund, driver i dag egen virksomhed og arbejder, det jeg har lyst til. Jeg bor på Tåsinge sammen med min mand og nyder udsigten til Svendborg Sund hver dag. Vi er en sammen-gift familie, der tæller fem voksne børn og ni børnebørn. Alene af den grund er jeg nødt til at holde mig fysik aktiv for at følge med.

Nedslagspunkter i mit liv
Når jeg kigger tilbage på mit liv, so far, er der nedslagspunkter, hvor jeg har taget nogle afgørende beslutninger, som har ændret mit liv.
Den første var at blive skilt. Efter flere år i et turbulent ægteskab, som til sidst drænede mig for energi og selvtillid, besluttede jeg, at nok var nok. Jeg blev alene med mine to døtre på 12 og 14 år. Selvom det på en måde var en sorg, var det også en stor lettelse.
Den næste beslutning var at blive økonomisk uafhængig. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg måtte se at skabe penge og investere dem fornuftigt. Her begyndte min interesse for at investere i aktier. Jeg investerede også en mindre arv for mine døtre, så de havde en pæn sum, da de startede deres studieliv i Aarhus.
Der var ikke mange kvinder, der investerede på det tidspunkt, og slet ikke sygeplejersker, så jeg havde ikke mange at spejle mig i.
I dag lever jeg FIRE livet (Financial Independent, Retire Early), fordi jeg tidligt besluttede mig for at skabe penge og øge min formue.
Et skridt mere frem mod økonomisk frihed var mere uddannelse, som kunne bane vejen for et bedre lønnet job. Derfor var målet en kandidatgrad i sygeplejevidenskab, som jeg afsluttede som 44-årig. Og jeg fik mit drømmejob, mens jeg studerede.

Næste væsentlige beslutning var, at jeg (helst) ikke ville leve livet alene. Jeg ønskede meget en ny mand i mit liv. Hvor går man hen som enlig mor midt i livet? For godt 20 år siden var datingsiderne meget i sin vorden, og slet ikke så almindelige som nu. For mig var det faktisk også lidt tabubelagt, men jeg hoppede på og mødte min dejlige mand.
En stor beslutning var også at ændre min identitet fra by-kvinde til øbo. Den var svær, men jeg har ikke fortrudt, at jeg solgte mit byhus i Odense og flyttede til smukke Tåsinge. Jeg blev gift igen og har nu i mange år levet det frie liv i et med natur og kærlighed.
Sidste nedslag i mit liv, der har fået en stor betydning er, at jeg valgte at sige mit gode job op som 58 årig. Det krævede mod at satse på at leve af egen virksomhed og investeringer. Men mavefornemmelsen var rigtig.
Jeg har altid været målrettet, og de beslutninger jeg har truffet har overordnet været de rigtige. Men, ind imellem har jeg selvfølgelig fejlet. Fx blev jeg alt for længe i mit første ægteskab, men det er en proces at afslutte noget, og processer tager tid.

Livet som 60 plus
Jeg er livsnyder med stort L, jeg dyrker en del motion fx golf, løb, vandring og cykelture på min mountainbike. Livet som 60 plus er ALDERbedst. Jeg oplever en indre ro, øget selvværd, jeg ved, hvem jeg er, hvad jeg kan og vil stå inde for. Jeg kan stort set det samme, som da jeg var 40 år, jeg er endda i bedre fysisk form i dag.
Yngre kvinder skal ikke frygte den fysiske aldring. Vi i sølvsegmentet har stadig den lille sorte og stiletterne i klædeskabet. Forfængeligheden lever fuldt ud, og det sammen gøre lysten til samvær og sex.
Det ville jeg gerne have vidst, da jeg var yngre. Som ung kvinde i 20’erne så jeg på min farmor og mormor, da de var 60 plus. De var meget “konede” med kort gråblåt permanentet hår. Ikke lige et kvindebillede jeg havde lyst til at spejle mig i. Og deres kvindeliv var der ingen, der talte om. Da min mor var 60 plus, var hun en smuk kvinde, med på moden men lidt konservativ. Fx mente hun ikke, at ældre kvinder kunne have langt hår. Her har moden og samfundet banet vejen for nye spejlbilleder og jeg er rigtig glad for mit lange, grå hår.
Jeg håber, at jeg kan være med til at inspirere mine døtre, svigerdøtre og børnebørn. Og måske også dig. Kig dig omkring og se alle de stærke og smukke kvinder, der er i sølvsegmentet. Mange finder du på Instagram.

Du er velkommen til at kigge med på min Instagramprofil.

Kærlig Hilsen

Anne

Følg mig på Instagram @a_la_anne

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Maj-Britt Christensen

  Tak for et spændende og godt skriv. Jeg glæder mig til at følge med her på siden 🙂

 2. Anne Nyland Nordestgaard

  Hej Maj-Britt
  Tusind tak for din søde kommentar, som jeg først bliver opmærksom på nu. Det beklager jeg;-).

  Jeg er netop blevet fast blogger her på siden, min blog er ved at blive sat op, så der kommer snart en ny blogpost fra mig. Du kan altid følge med på min Instagram profil @a_la_anne.
  Kærlig hilsen Anne

Skriv et svar

Picture of Anne Holm Nyland Nordestgaard

Anne Holm Nyland Nordestgaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg