Sådan træner du til livet som voksencool

Anne Holm Nyland Nordestgaard

Anne Holm Nyland Nordestgaard

 

Mange yngre kvinder har svært ved at forestille sig selv som 50 + og 60+.  Det havde jeg også selv. Og jeg havde ikke så mange at spejle mig i, for da jeg fx var i 40’erne var kvinder på 60 år og derover ikke nogle, man så i modeindustrien og kun sjældent i damebladene. Det var slet ikke kvinder i det segment, jeg vendte mig om efter på gaden.

De sociale medier var heller ikke på banen, så den videndeling der foregår her, var ikke tilgængelig. Som du nok kan forestille dig, var kvinderne for det meste ”grå og usynlige”. Selv de kvindelige TV-speakerne blev sat af posten, når de blev for gamle. Det sker heldigvis ikke i dag. Se bare på 77-årige Ulla Therkelsen, der forsat er aktiv og PÅ.

Livet som en del af sølvsegmentet er meget tydeligere i dag, og heldigvis er der en slags bevægelse i gang. Vi kaldes sen-agere og den nye ældrestyrke. Jeg er overhovedet ikke aldersforskrækket, jeg fokuserer bare mere på den biologiske alder end den kronologiske alder. For nylig tog jeg en test, hvor jeg fik vurderet min biologiske alder til 53 år, altså 10 år yngre. Så det er ikke løgn at 60’erne er de nye 50’ere. Det er skønt at være voksencool.

Jeg gør alt, hvad jeg kan for at påpege, at kvinder i sølvsegmentet er interessante, aktive og vidende og har stil, ynde, udstråling og gennemslagskraft. Det er hele omdrejningspunktet for min bloggervirksomhed og min Instagramprofil.

Hvordan træner du så til livet i sølvsegmentet?

Mine erfaringer er, at det først og fremmest handler om at være glad for livet og suge alt til sig, der giver glæde og velvære. Det handler om nærhed, kærlighed, egenomsorg og relationer både de nære og de mere perifere. Jeg dyrker selv en del motion (faktisk hver dag). Jeg løber, spiller en del golf, cykler lange ture på min mountainbike og går ture i mit skønne nærområde ved Svendborg Sund og Valdemars Slots skove. Jeg spiser overvejende vegetarisk, men er ikke frelst, jeg tager forskellige kosttilskud fx Omega 3 fiskeolie fra laks, der opdrættes økologisk i norske fjorde. De sidste 15 år har jeg besøgt min dygtige kosmetolog hver anden måned, det giver mig velvære og er min form for egenomsorg.

Jeg sørger også for at holde min hjerne i gang bl.a. ved at skrive blogposts, kronikker og indlæg til andre fora og ikke at forglemme arbejder jeg med min Instagramprofil som senior influencer. Jeg læser en del, men ikke så meget faglitteratur mere. Nu kaster jeg mig over forskning ift. ældresegmentet, artikler om brug af sølvsegmentet i modeindustrien, skønlitteratur og nordiske krimier.

Jeg arbejder forsat lidt af lyst (i egen virksomhed) men lever ellers et liv med økonomisk og personlig frihed, fordi jeg har planlagt mit sen-agerliv i mange år.

Det er alt sammen noget, der har givet mig energi og overskud, også i klimakteriet. Nu hvor jeg er på den anden side, er energien faktisk blevet større, så jeg udnytter tiden optimalt.

Det er mine bud på, hvordan du træner til et liv som voksencool. Har du andre bud? Så skriv gerne en kommentar til mig.

Husk at du kan følge med på min Instagram profil @a_la_anne

Rigtig godt nytår!

 

Kærlig Hilsen

Anne

Følg mig på Instagram @a_la_anne

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Anne Holm Nyland Nordestgaard

Anne Holm Nyland Nordestgaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg