Synes du jeg er gammel?

Picture of Anne Holm Nyland Nordestgaard

Anne Holm Nyland Nordestgaard


Jeg synes ofte, at alder bruges til at sætte folk som dig og mig i bås. Engang var man for ung, nu er man måske snart for gammel? Men for gammel til hvad? Til at søge nyt job, til at deltage i samfundsdebatten, til at indgå i bestyrelser og advisory boards, til at have langt hår, til at gå i stramme jeans? 

Der har været en tendens til, at alder definerer, hvem vi er. Det er noget værre sludder efter min mening. Det er snarere vores personlighed, adfærd og værdisæt, der definerer, hvem vi er. Alligevel kommer vi ikke uden om begrebet alder. Alder er en variabel størrelse. Nogle ældes fysiologisk hurtigere, mens andre bliver yngre med årene bl.a. fordi deres mindset ændrer sig, og man oplever en større frihed. Fx frihed til at tage vare på sig selv, dyrke motion, spise sundt og gøre de ting, man altid har ønsket, når der engang blev bedre tid. Jeg har altid vægtet biologisk alder højere end kronologisk alder, netop fordi den biologiske alder siger mere om, hvordan vi har det. Jeg har en kær veninde, der er et par år ældre end mig. Hun er kronisk syg og ligner derfor en, der er noget ældre. En anden i omgangskredsen er 70+ men har energi og sprudler som en person på 55-60 år. Så den kronologisk alder har mange ansigter.

Heldigvis er der de senere år kommet et øget fokus på midaldrende kvinder, os der er midt i livet og lidt til. Forskning viser, at personer 50+ til 60+ er et segment, der har rigtig meget at byde ind med både inden for erhvervsliv, samfund og i modeindustrien. Fx bruges flere og flere midaldrende kvinder i modereportager og som ansigt for beauty industrien. Vi kaldes sen-agere, en pendant til begrebet teenager.

Jeg er 63 år, fylder 64 i oktober. Er jeg gammel?

Jeg satser på at blive 90 plus, vi bliver gamle i min familie, historisk set. Jeg er heldig at have et godt helbred, en sund krop og et rimeligt, mentalt overskud. Hvis du synes, jeg er gammel nu, og jeg rent faktisk bliver 90 plus, så skal jeg betragtes som gammel de næste godt 25 år. Det er jo helt latterligt. Og heldigvis er der meget, der arbejder henimod et ændret syn på os i sølvsegmentet. 

Jeg betragter ikke mig selv som gammel, og jeg bilder mig ind, at det ikke handler om fornægtelse. Jeg har stadig mange planer, milepæle jeg skal nå, opgaver jeg gerne vil løse, artikler om det nye ældreparadigme jeg gerne vil skrive, meninger jeg vil dele, bjerge der skal bestiges (også bogstaveligt), løb der skal løbes, cykelruter der skal afprøves, golfbaner der skal spilles i ind og udland, oplevelser med familien… you name it.

Alle aldre har sin charme og sine udfordringer. Jeg synes man er smuk, når man lever i harmoni med sig selv, sin alder og den livssituation, man står i. Det giver en særlig udstråling og karisma. Nu hvor jeg selv snart er 64, er jeg begyndt at lægge mærke til alle de smukke og stærke kvinder i sølvsegmentet fra 55+ til 70+. Jeg oplever flere gange, at jeg får øje på en smuk, moden kvinde i gadebilledet, som jeg kigger efter. Det gør mig glad, fordi det virker livsbekræftende. Med smuk mener jeg ikke fotomodel-smuk-agtig. Det handler for mig om udstråling, kropsholdning, en rask gang, stil og ikke mindst smil.

Som influencer er det min mission at vise, at sølvsegmentet er et cool brand på rigtig mange områder. Det er virkelig noget jeg brænder for. Jeg vil slå på tromme for et omvendt aldersparadigme. Jeg er 64 år UNG, alder er et privilegium, og livet er ALDERbedst nu.

Velkommen til min blog og influencer univers.

Kærlig Hilsen

Anne

Følg mig på Instagram @a_la_anne

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Picture of Anne Holm Nyland Nordestgaard

Anne Holm Nyland Nordestgaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg