5 anbefalinger du ikke må gå glip af #1

Kender I den følelse af, at se/høre/læse noget, som bare rør én, helt ned i ens grundvold. Jeg elsker simpelthen at få anbefalet noget, som ender med at imponere mig. Jeg elsker at blive rørt, specielt når det kommer fra et sted jeg ikke havde forventet. Den følelse kunne jeg virkelig godt tænkte mig at give videre til jer!

Derfor har jeg besluttet at dele mine 5 stærkeste anbefalinger med jer hver søndag. Det er 5 ting der har rørt mig i den forgangene uge, som jeg håber også kan røre jer. Ting der rør mig meget er: feministiske budskaber, miljø-forkæmpere og skæve eksistenser, og i denne uge har jeg taget lidt med af det hele!

1.       Gretas rørende tale til EU parlamentet. 

Det første klip jeg har taget med til jer, fik mig til at tude. Til dem der ikke kender Greta er hun en ung miljøaktivist, som har rørt det meste af verden, med hendes stålfaste holdning til miljøet. Trods sin unge alder, er hun super skarp i sin argumentation og hendes taler rør mig nærmest hver gang!

2.       Dokumentaren om sangeren R Kelly og hans pædofile tendenser. Link her

Den her dokumentar om R Kelly gav mig virkelig gåsehud. Jeg kan allerede sige nu, at den er ikke for sarte sjæle. Man kan finde den lige nu på dr.dk, og den er i 6 afsnit. Alt i alt skal man nok regne med at sidde klisteret til skærmen i 6 timer. Jeg synes på flere punkter at denne dokumentar-serie er vigtig. Først og fremmest at få ud i lyset hvad vores samfund er villig til at overse, fordi en kunster laver god musik, men også i forhold til sorte kvinder, og deres kamp for ligestilling!


3.       Catchy fransk sang med feministisk budskab.

Denne video fik jeg tilsendt af en veninde, som godt ved jeg elsker noget med et godt feministisk budskab, og jeg synes bare den var super nice. Det fede er, at musikeren ikke er gået på kompromis med sang og melodi, selvom det er tydeligt at budskabet er vigtigt for hende. Jeg synes I skal se og høre den, også selvom den er på fransk (det er muligt at slå engelske undertekster til – tryk på det lille cc nede i bunden af videoen).

* Som en lille nice-to-know referer titlen Balance ton quoi til det franske #metoo som er #Balancetonporc – som betyder Afslør din gris. Jeg går ud fra at gris her referer til alle de “svin”, der har gjort ubehagelige ting overfor de her kvinder.

4.       Miriams rørende historie, om sit forhold til en psykopat. Link her

Denne historie rørte mig virkelig. Den er lidt lang (der er 15 dele), men hold kæft det er så ærligt og følsomt. Jeg læste alle indlæg med numsen helt ude på kanten af stolen. Denne historie inspirerede mig til at skrive min egen fortælling om et tidligere forhold

5.       En fabulous familie – en serie om dragqueens og om at vælge sin egen familie. Link her

I denne serie flytter 3 dragqueens sammen, og man får et indblik i deres liv med kærlighed, udfordringer og hverdags-pjank. Hvis man elsker skæve eksistenser og glimmer – så skal man helt sikkert se denne serie. Den er super rørende og meget ærlig. For at se denne serie skal man dog have tv2 play.

Det var mine anbefalinger for denne uge! Hvis I har nogle anbefalinger til mig, må I MEGET gerne linke dem i kommentarfeltet!

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra Tanketyven

Følg @Tanketyven på instagram.

Skriv et svar