Hvad føler du nu?

Jeg bor på landet, og rundt om mig ligger der pløjemarker…

År efter år, går landmanden ud på sin mark og fjerner de store sten, som hele tiden kommer op fra jordens indre. På samme måde er det med følelser.

Der kommer hele tiden følelser op indeni os, og nogen af dem, kan vi godt lide, mens andre absolut ikke er velkomne. Den vigtigste rejse i personlig udvikling er, at kunne rumme sine følelser. Det betyder, at vi ikke prøver at undgå dem ved at fortrænge dem, eller projektere dem over på andre. Vi kan derimod sætte det rigtige navn på følelsen, mærke den, acceptere den, og lade den forsvinde igen.

”Elsk alt det som kommer op!”, er et kendt motto blandt selvudviklingsnørder. Det betyder, at vi er bevidste om, at vi fx føler vrede lige nu, men at vi ikke lader vores vrede gå ud over andre. Vi rummer den indeni os selv, uden at søge efter et FORDI. Vi plejer lige at finde en forklaring på HVORFOR, vores humør pludselig ændrede sig, men så snart vi søger efter fordi´et, så leder vi efter et sted at placerer skylden for vores nu dårlige humør. ”Det er også fordi, du sagde det der”, eller ”fordi jeg selv er et fjols”, eller ”fordi det regner” Når vi dropper fordi´et, vil vi opdage, at i det øjeblik vi bare siger følelsens navn, og mærker hvordan den føles, så vil den forsvinde igen, og en ny følelse vil dukke op.

De følelser som vi ikke blev anerkendt i, da vi var børn, er de følelser, der vil vise sig mest, som fx vrede, angst, sorg, osv…og de kommer op som trold af en æske, indtil vi har accepteret dem og rummet dem. Giver det mening? Hvis vi fx pludselig bliver kapret af jalousi-følelsen, så er det fordi, vi skal kigge på den følelse. Den buldrer og bamler indeni, og vi skal tage os af den nu, og se på den. Det gør vi ved at omfavne den, og rumme, at der kører jalousi indeni os lige nu. Vi skal ikke handle på det og prøve at kontrollere andre, blot acceptere og elske hende eller ham, som føler sig jaloux lige nu. Når vi kan rumme os selv, kan vi også begynde at rumme andre. Så lad os starte med det samme: Hvad føler du skat? Hvad har du brug for?

//Joan Ørting

www.joanoerting.dk

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

avatar_kvinde

Indlægget er indsendt af

Joan Ørting

Andre indlæg i denne kategori

er du forårstræt? Forårstræt, træthed, træthed symptomer, trættere end normalt, jeg er mere træt end jeg plejer

Er du forårstræt?

Jeg stødte på udtrykket ‘forårstræt’ her forleden, og tænkte ’Hvad pokker er det?’Vinterdepression. Den kender man. Det bliver

Læs indlægget »

Skriv et svar