Jeg har ikke brug for det – men jeg trænger…!!

Kender du det udtryk ?  

Sådan har jeg det med slik, chips, flødeboller – ja næsten alle søde sager og syndige sager. 
Jeg har absolut ikke brug for det! 
For er der noget at jeg er ret god til, så er det at tage på i vægt – men jeg har super svært ved at tabe mig igen.

Selvom jeg fortæller mig selv, at du  IKKE spise slik, du må ikke spise chips, du skal vælge de sunde ting, som frugt, grønt og egentlig bare nøjes med at drikke vand, så kommer alt det usunde meget nemmere ind i min mund.

Jeg er en TRØSTESPISER.!!
Når jeg sidder alene hjemme om aftenen, når jeg har ondt af mig selv, når jeg synes, at jeg har brug for det – fordi i dag har været en hård dag.
Jeg har mange undskyldninger for at putte søde sager ind i min mund.
Men det er altid kun, når jeg sidder alene i mit eget selskab. 
Hvis jeg er sammen med nogen, så rører jeg faktisk meget lidt at de lækkerier, der tit er stillet frem på bordet, når jeg er sammen med venner og familie.

Det er totalt latterligt, for jeg har rigtig rigtig svært ved at tabe mig.
Jeg skal nærmest kigge på et glas vand – ja det lyder nok åndsvagt – men det skal jeg – og så har jeg taget på i vægt – igen. 

Hvis du tager på, så lav dog noget motion, tænker du måske nu……
Det er bestemt ikke, fordi jeg ikke træner, det ved jer, der læser min blog, og jer der kender mig godt.
Jeg danser sådan ca. 5-8 timer om ugen og cykler mere end 80 km. om ugen. 
Og jer der sidder nu og tænker – jamen dans giver jo ikke nogen motion, så er i meget velkomne på et af mine hold, for det gør det.
Det giver faktisk rigtig meget motion og samtidig også en masse livsglæde.

Men hvis jeg om aftenen, når jeg så kom sent hjem, bare ville nøjes med den der kedelige rugbrødsmad, men i stedet så også putter jeg en masse usundt i hovedet efter rugbrødsmaden, så ville jeg nok være en streg i luften.
NEJ måske ikke helt en streg i luften, fordi jeg har altid en tæt og muskuløs pige og har aldrig nogensinde – som i nogensinde – været en str. 36, og kommer det heller aldrig med mindre man fjerner et par ribben, og en hel del gram fra mine bryster, og trods det så tror jeg  alligevel aldrig det ville lykkes, at få mig ned i en str. 36.

Men jeg kan bare ikke lade være med at spise alt det der søde, fordi jeg har ONDT af mig selv…..
Jeg er ondt af:
– At jeg er alene
– At jeg ikke har super mange venner, jeg lige kan ringe til eller ses med, og mange af dem jeg har, er i parforhold og har ikke den store tid til mig, eller også så bor de i Jylland eller også underviser jeg, når de har tid til at ses.
– at mit liv ikke altid er super positivt eller super nemt.
– og en helt masse andet i mit, der gør at jeg kan få ondt at mig selv.
Ja undskyldninger har jeg mange af.

Så er det bedste jo bare at SPISE….
Eller det er det jo ikke!!!
Men det er det jo så i min teori. At putte en masse søde sager i min mund, dulmer min ”Ihh hvor har jeg også ondt af mig selv og fortjent den her chokolade”-trang.
Og hver evig eneste gang jeg har gjort det, så slår jeg mig selv i hovedet og siger, det skal du også lade være med og hvorfor gjorde du nu også det!!!!! Dumme Charlotte……!!!
Og hvad bliver så det næste… så har jeg endnu mere ondt af mig selv og så putter jeg endnu flere søde sager i munden.
Det er en rigtig ond cirkel, jeg har puttet mig selv i. 

Jeg ved ikke om, der sidder nogen derude, der kender det?  Det gør, der helt sikkert.

Jeg ville ønske, at jeg kunne holde fingrene for de søde sager, for jeg ville så gerne smide de der 7 – 10 kilo, så folk kunne sige, nej hvor er du smuk, til mig også.
For lad mig bare være ærlige og sige at min opfattelse er, at hvis du er overvægtig, så er det sjældent SMUK du får af vide du er, altså med mindre de kigger på dit ansigt eller din personlighed, hvis de kender dig.
Men det er ikke dig, der hver gang bliver sagt, ”Hej Smuksak” til.
Så er det enten ”Hej, søde” eller ”Hej skønne” eller et eller andet sødt.
 
Det er jo som sådan ikke fordi, jeg har brug for at sammenligne mig med andre, for jeg har fået af vide, at jeg har en smuk personlighed og nogle flotte øjne og det er jeg glad for at andre tænker om mig.
Men når jeg kigger mig selv i spejlet, så ville jeg for alt i verden ønske, at jeg ikke trøstespiste, for der kan jeg jo godt se på krop, hvad min afhængig gør ved mig.

Det her er allerførste gang, at jeg har fortalt åbent omkring, at jeg er en Trøstespiser, og tro mig, det er ikke nemt at fortælle åbent om, for nu er det ude, og jeg har med dette indlæg også fået mine øjne mere op for, at nu SKAL det stoppe.
Ikke flere dårlige undskyldninger for at spise søde sager, bare fordi……..


Tak fordi du læste med, og tak fordi du ikke sidder og dømmer mig lige nu.
Hvis du har nogle gode råd til, hvordan jeg kan undgå at trøstespise, så skal du være mere end velkommen til at skrive til mig enten i kommentarfeltet eller til min mail.Tusind tak, fordi du følger med på bloggen.

Kærligst 
Charlotte

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Charlotte Frølund

Du kan følge mig her

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 17 kommentarer

 1. Mia-maria Thomsen

  Jeg var faktisk lige gået i seng, da jeg så du havde lagt denne her op. Først tak fordi du har nosser til at være ærlig omkring trøstespisning. 2 det er okay. 3 vi har alle en last på den ene eller anden måde, fordi vi er mennesker, og fordi vi er så hårde i de ting, vi fortæller os selv. 4 sidst men ikke mindst du er smuk !!! Fordi man siger søde, mulle,skat eller andre ord. Betyder det faktisk også smuk. Det er bekræftende og kærlighed i et ord ❤❤❤❤😚😚🙏🙏 tak for dig smuksak ❤💋

  1. Charlotte Frølund

   Skønne, dejlige, smukke Mia-Maria,

   Tak for dine søde og varme ord <3 Og tak for at sige at jeg har "nosser", de har også tage mig længe at gro, og det er nogle kilo, der får lov til at blive hos mig, når nu jeg "stopper" min afhængighed 😉

   Kæmpe krammer Charlotte/ Zilotte <3

 2. Bettina Biel

  Kære smukke Charlotte 🙂
  Jeg ved præcis hvad du mener! …gør det selv i perioder, og lige præcis de perioder er, når jeg er for meget alene hjemme om dagen / aftenen 😬
  Hvad gang jeg sidder og køre i hovedet tænker jeg, stopper i morgen og erstatter med gulerodsstave og skyr… som om det sker 🙄🖕

  5 kilo senere sidder jeg stadig og har ondt i min regnorms rygrad og mave skindet, men detber mest fordi mine bukser strammer 🙄 og toppet med semi depri mode over, at sommeren er på vej osv…!

  Du er ikke alene og derfor udfordre jeg OS!
  #trøstespisenejtak
  Hver aften når vi ryger i sofaen, så skal vi sende et billede til hinanden / ligge det på vores stories, hvad vores aften snack er!
  Også selv om det bare en er kop kaffe, cola, 4 bolsjer ELLER en plade Marabou chokolade lign.!

  Jeg holder øje med dig og du med mig + vigtigst af alt, vi motivere og inspirere hinanden!
  Hvis du har imod udfordringen, så starter vi på TIRSDAG! (aldrig start på noget en mandag! 🤪)

  Vi bruger disse # både på stories og hvis vi laver post på IG/FB =
  #trøstespisenejtak
  #charlottefrølund
  #bettinabiel
  #kvinderudenfilter
  #duerikkealene
  #fordivikan
  #farvel5kilo

  …men det her sagt, så vil det ikke gøre dig smukkere, for du er smuk som du er! MEN…, det vil gøre dig gladere og give dig større mentalt overskud – og her taler jeg af benhård erfaring 😉 …send mig besked om du tager imod udfordringen!
  Krams og kærlighed herfra ❤

  PS. skal hilse fra mine trøstespisekilo og sige, at de er klar til at forlade “matriklen”, og de tager gerne nogen af dine med 😉

  1. Mia-Maria Lie Adelina

   den vil jeg gerne være med på smukke dig 🙂 jeg tror vi er mange der putter i hovedet når vi lander på sofaen. af den ene eller anden grund <3

   1. Nemlig jeg gør det også sveske rosin og jeg skjuler det godt i tøjet 😔andre syntes måske man er perfekt men det føler jeg bestemt ikke altid 😬
    Jeg er på !!
    Krams fra
    Sveske dut

   2. Charlotte Frølund

    Du er med i gruppen #trøstespisenejtak <3

    Sådan smuksak #sammenstårvistærkere <3

  2. Hej Bettina
   JEG er også på og jeg trøste spiser også og det er ret meget syntes jeg 😬i en periode stoppede jeg men så kom det igen 😡

   Øv altså men jeg er så meget på 👍

   De bedste hilsner
   Mette Moff

   1. Charlotte Frølund

    Du er med i gruppen #trøstespisenejtak <3

    Sådan smuksak #sammenstårvistærkere <3

  3. Charlotte Frølund

   Kære dejlige, smukke og varme Bettina <3

   Tusind tak for din opbakning og din ærlighed <3
   Jeg er så glad for, at jeg ikke er den eneste med denne forfærdelige last - eller det viste jeg jo godt jeg ikke var, men det er fantastisk, at der er andre der tør råbe i kor med mig og sige.. HEJ jeg hedder X og jeg er vist en af dem i gruppen af trøstespisere 🙂

   Jeg er så frisk på din "udfordring" og ja tak til først at starte i morgen, mandag skal man aldrig begynde noget nyt, med mindre kun kan give en glæde og varme <3 og jeg husker alle # på insta også <3

   Jeg sætter billede på instastory i morgen og tagger dig og de andre der vil være med (Mia-Maria og Mette Moff) var vist ganske klar 🙂 Og måske kan vi starte et søsterhood sammen mod trøstespisning og så få smidt de der latterlige ekstra kilo, der sjovt nok aldrig har været inviteret indenfor. 😉

   HE HE hils dine trøstespisekilo og sig, at jeg har pakket en flyttekasse, til dem og mine og alle de andres der er klar til at forlade matriklen 😉 he he.. <3

   Kæmpe krammer Charlotte/ Zilotte <3

 3. Kæreste søde Charlotte
  Jeg melder mig også gerne på vognen , jeg har selv en lille kuffert og lidt lår som genere mig , har altid været meget slank og er det iogså stadig men det mine knogler der er sådan , men jeg er klar/ frisk osv !!
  Kom tøser så er det igang Mette er så meget på , skal jo også danse på onsdag ,så imorgen er perfekt men jeg vil altså ikke KUN drikke vand som væske ,skal også have min saftevand 👏

  Zilotte mor du er SÅ SMUK BÅDE det indre og det ydre BASTA BOOM !!

  Vi ses snart så skal der sku krammes ❤️

  Mette Moff (den glade krammer ❤️🤪)

  1. Charlotte Frølund

   Skønne, dejlige, smukke #udenfilter Mette <3

   Tak for dine opbakkende, motiverende og skønne ord <3

   Jaaa du er med i gruppen, og sammen står vi så stærkt og så skal vi sku nok pakke de der uvelkomne kilo langt væk <3

   Glæder mig meget til at både kramme dig og at du skal danse med på onsdag <3
   Det bliver sååå hyggeligt og så svedigt 😉

   Kæmpe Krammer Charlotte / Zilotte <3

 4. Helle

  Er også selv go til at falde i når livet gør ondt 😔har ingen råd men en bekendt jeg har, gik ud og børstede tænder når trangen kom.. har ikk prøvet om det virker( er alt for doven til at rejse mig fra sofaen )
  Men Bettinas råd lyder da fantastisk 👍

  1. Charlotte Frølund

   Hej Skønne Helle,

   Gud en super god Ide fra din veninde (og jeg ved det ikke er mig du har fået det fra 🙂 ), – at børste tænder, når trangen melder sig, det tror jeg, at jeg vil give et forsøg <3
   Så får jeg også motionen ved at rejse mig fra sofaen og ud på badeværelset 😉
   Selv om den godt kan kravle lidt op på ryggen af en, så forstår godt din "dovenskab" lige der 😉 he he...

   Du er velkommen til at hoppe med på Bettinas råd, så kan vi "KÆMPE" sammen.
   Men hvis ikke, så bare lov mig at du elsker dig selv, ligepræsis som du er <3 For du er et super fantastisk menneske, som jeg holder meget af <3

   Kæmpe krammer Charlotte / Zilotte <3

 5. Charlotte Falmer

  Kære smukke Charlotte
  Så godt et indlæg, som vi er – tror jeg – ufatteligt mange kvinder, der kan nikke genkendende til, uanset hvordan vi ser ud i formen. Vi har jo alle sammen et ønske udseende fordi vi fejlagtigt tror, at så vil folk synes bedre om os – samtidig med, at vi gang på gang selv er ude og fortælle vores veninder, at NEJ! sådan hænger det ikke sammen!! Det er jo så utroligt, at vi er så kloge, når det gælder andre og har så svært ved at forholde os til os selv. Men man skal se ud, så man selv er glad, uanset hvilken str. man er, og deth jælper ikke dig lige nu, at vi er mange der trøstespiser og hader os selv for det, men det hjælper os alle sammen, at der sættes ord på det – så tak for det! Bettina! Godt initiativ;-) knus til alle jer smukke kvinder.

  1. Charlotte Frølund

   Kære skønne smukke Charlotte,

   Tak for dine søde ord. Ja vi er altid bedre til at rådgive andre og kigge skævt til os selv. Vi skal lære at elske os selv meget meget mere <3 Der har vi fortjent <3

   Jeg er egentlig også ret godt tilfreds med mig selv, men det er de der ekstra trøstespisekilo, som jeg ikke har inviteret indenfor og nu skal de og trøstespisningen også langt væk - og det handler jo også om det der foregår oppe i mit hovedet og i min sjæl og ikke kun det jeg putter i min mund.

   Men ja Bettinas ide er super god og så er vi flere til holde fast i, at lade det alt for sukkersøde være <3

   Kæmpe Kramme Charlotte / Zilotte <3

 6. Kære Verden

  Kære dig..
  Jeg har jo det på nøjagtig samme måde – at jeg tror at folk bedre kan lide en, hvis man er smuk og tynd – og det er en kamp der der med de overflødige kilo og det er bare ikke lettere, når man bliver ældre.. jeg har også kæmpet hele januar med vægten og en sundere livsstil – men synes ikke rigtigt, at der ikke kommer hul på bylden, men jeg vil bare ikke give op, så jeg kæmper….. jeg har det ikke med at trøstespise, men jeg spiser åbenbart helt forkert – og jeg tager også på bare jeg kigger på mad…. Men jeg er begyndt at have skrællede gulerødder stående i køleskabet og cherrytomater, som lige er lette at hapse, når trangen melder sig… og ja, det næste er også, at jeg slet ikke har noget i huset, der kunne friste… Keep on fighting – du har jo læst nogle af mine indlæg – det lykkedes mig at komme ud af mit ægteskab – hvor der er vilje, er der vej, siger man – så lige nu så kæmper jeg med næb og klør.

  Det er totalt demotiverende.. min kæreste, der spiser mere usundt end jeg gør – han taber sig det ene kg. om ugen – jeg har kun tabt mig 1,5 kig siden 1. januar – og jeg får gået de der 16.000 skridt hver dag, jeg spiser sundt – i weekenden synder vi lidt, men ikke meget – men der kommer ikke hul på bylden, lige nu arbejder jeg på at få min forbrænding i top – og det skal bare lykkes, så ja, jeg er tit på nippet til at opgive – især når vægten står stille og vægten, der måler ens fedtprocent, siger man er udstoppet af fedt til fingerspidserne, men hvis jeg giver op, lykkes det jo aldrig..

  Når jeg vinder den her kamp, så er jeg sikker på at jeg kommer meget stærkere ud mentalt også, for så viser det at man kan påvirke meget i sit liv med vilje…

  Jeg kender dig ikke særlig godt endnu, men du virker totalt fantastisk – som en solstråle i livet..

  Kæmpe knus fra Kære Verden

  1. Charlotte Frølund

   Kære Kære Verden.

   Tak for dine søde ord <3

   Åh ja at slå os selv i hovedet og tro at alting bliver bedre hvis vi vejer lidt mindre, det er vi gode til.
   Vi bør nok blive bedre til at elske os selv præsis som vi er <3

   Mht. til din kæreste så tror jeg bare at mænd har nemmere ved at tabe sig og forbrænder bedre det de indtager end kvinder gør. Så lad være med at sammenligne dig med ham, men klap dig selv på skulderen over at du er godt på vej, for du ved jo hvad du skal og hvad der er godt for dig og hvad du bør undgå, og sååå skal livet heller ikke blive alt for surt, så godt du husker at synde lidt i ny og næ <3
   Jeg hepper på at du vinder den her kamp (også) for jeg ved udfra dine indlæg og de få timer vi har mødt hinanden - at du er en fighter og du skal nok få smidt de kilo, men lad dem ikke påvirke dit sind og dit humør, det er trods alt kun et lidt ekstra på sidebenene, som din kæreste helt sikkert er ganske vild med - for han er jo VILD MED HELE DIG <3

   Kæmpe Krammer Charlotte / Zilotte <3

Skriv et svar