Sommerferien er lige om hjørnet – og den skal holdes i Danmark

Billederne er fra en tidligere ferie i København

Og vores har været planlagt i et stykke tid!

Da jeg skulle holde konfirmation for min søn her i maj måned, vidste jeg godt på forhånd, at sommerferien i år ikke lige kom til at handle om luksusferier til udlandet eller i det hele taget bare en ferie til udlandet, for konfirmationen kostede jo alligevel en hel del. MEN ferie skal vi have og den skal heller ikke være uden oplevelser.

Så her er lidt om hvad vi indtil videre har planlagt for vores sommerferie.

Min søn starter sommerferie i slutningen af juni måned og jeg følger så efter to uger efter. Så da jeg skal på arbejde i hans første uge af sommerferien, får han lov til at hygge sig og geare ned derhjemme med de kammerater der nu også må være hjemme og om fredagen holder jeg en fridag, hvor vi nok kører en tur til Jylland for at finde morfar på cykel, da han skal køre Danmark Rundt på cykel sammen med Giv Håb som støtter Børn & Unge i sorg. Om lørdagen slutter deres tur af i Odense, så der skal vi helt sikkert også tage imod dem.

Den næste uge regner jeg med, at han smutter en tur til Lolland og besøger mormor og morfar og nok også hans moster og nevøerne. Men så nærmer vi os også tiden hvor JEG også skal have ferie. Jeg har tre ugers ferie og jeg GLÆDER mig helt vildt. Også selvom vi ”bare” skal være i Danmark og ikke kommer udenlands i år.

Vi har generelt altid vekslet mellem at være udenlands det ene år og i Danmark det næste. Men jeg frygter altid vejret og at vi ikke få særlig meget sol og sommer, men til gengæld en masse regn. Derfor har jeg også prøvet at planlægge ferien sådan, at vejret ikke skal have den allerstørste indvirken, samt at vi kan tilpasse os aktiviteter alt efter hvordan det udarter sig.

Allerede i november da min søster fyldte 40 var vores gave til hende et ophold i sommerferien med 3 overnatninger sammen med hendes drenge og os. Vi havde ikke lagt os fast på hvad og hvor vi skal hen. Men det kom senere. Og for at være sikker på, at der er aktiviteter for drengene uanset alder, så har jeg booket et ophold hos Landal Greenparks. Jeg valgte Seawest i Nymindegab, hvor min søn flere gange har været med sin far og som han gerne ville besøge igen.

Jeg har booket et hus derovre til 3 overnatninger og i opholdet er der inkluderet en del aktiviteter, deriblandt et stort badeland. Der er også mulighed for at komme i fitnesscenter og wellness. Så vi skulle være sikret hvis regnen siler ned udenfor. Skulle vejret være super godt, er der en masse ting vi kan lave udenfor, samt køre ud at se i landet omkring Nymindegab og ikke mindst ligger Vesterhavet tæt på, så strandtur vil der også være mulighed for. Jeg glæder mig i hvert fald til de fire dage vi skal være i Jylland og håber helt sikkert på at vejret er med os.

En anden ting vi har planlagt for vores ferie på forhånd, er en storbyferie, hvor sønnike og jeg tager på hotelophold i København. Vi har booket fire overnatninger på det nyåbnede Wakeup Copenhagen. Vi har tidligere boet på de to andre hoteller de har i byen, så vi skal selvfølgelig også prøve det nyeste som åbnede i marts i år. Vi kan rigtig godt li, at det er nyt, rent og lækkert. Og ikke mindst i en prisklasse så man ikke bliver rippet. Man bor centralt, så der er ikke langt til noget.

Vi har tidligere været på lignende storbyferie i København og der var vejret ikke så meget med os. I hvert fald ikke nok til at vi fik prøvet hverken havnebad eller stranden på Amager. Men så fik vi set en del andre ting.
Da jeg har boet 9 år i København fra jeg var 19 til 28 år føles København for mig som at komme hjem, nok især Amager, som var der jeg havde min residens. Det var også her jeg mødte min søns far inden vi flyttede til Odense, hvor han oprindelig kom fra. Derfor er det også vigtigt for mig, at min søn også kommer til at kende København og ved hvad byen har at byde på. Og hvem ved, måske han en dag beslutter sig for at slå sig ned i storbyen.

I det hele taget har jeg altid lagt vægt på, at vi indimellem skulle holde ferie i Danmark, for jeg mener det er mindst lige så vigtigt at vi kender vores eget land som det er at vi kender udlandet. Derfor har vi også holdt flere ferie indenlands, både på Lolland og Bornholm og sidste år havde vi et par dage i Skagen, som jeg helt sikkert også håber at komme tilbage til på et tidspunkt.

Udover de to ophold så har vi også planer om, at vi begge skal på Grøn koncert. Programmet i år er lige i min smag, så det vil være første gang i mange år jeg skal med. Sønnike har tidligere været med mig og veninder derud, men sidste år var han for første gang alene afsted med sine kammerater. Lur mig om det ikke bliver sådan i år – at han er sammen med kammeraterne.

Jeg er ikke til de store festivals, men Grøn koncert som kun er én dag, er mere mig. Så kan jeg komme hjem til mig selv og jeg bliver ikke for mæt af musik. Jeg ved godt vi i Odense også har Tinderbox, men det har altså heller ikke rigtig fanget mig endnu. Hvem ved, måske en dag. Der er bare så mange andre ting jeg hellere vil bruge penge på.

Jeg satser også på vi når at besøge familie i løbet af ferien, men det må blive lidt spontant og alt efter hvordan det lige passer ind i resten.

Uanset hvad, så glæder jeg mig rigtig meget til tre ugers ferie med sønnike, hvor vi bare skal nyde det og slappe af. Og ved I hvad, helt uden at jeg har tænkt over det, så flyver vi ikke – det må være lidt positivt i al den snak der ellers er om bæredygtighed og klimaforandringer.

Hvis I har lyst, kan I følge vores ferie på min instagram @thisisnette_odense  

Læs også om vores sommerferie sidste år som gik til MALAGA i Spanien

Har I fået planlagt jeres ferie og hvad byder den på?  

//Nette

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra This is Nette

Skriv et svar