Tanker om forbrug…

I forlængelse af mit forrige indlæg om Camilla og hendes gæld, har jeg selv tænkt meget på min egen økonomi, som da indimellem godt kunne bruge et eftersyn. Især gennem det sidste år, hvor jer der har fulgt med herinde, nok ved jeg har været hårdt ramt af min eksmand’s død – ellers kan du læse om det her

Jeg giver selvfølgelig ikke min eksmand skylden for økonomien, men min følelsesmæssige deroute på baggrund heraf. Det sidste år er mit forbrug nemlig steget ret kraftigt i forhold til at faktisk ellers synes jeg var på rette vej – og pengene er bare fløjet ud af hænderne på mig ligeså hurtigt, som de kom ind på min konto. Og hvad jeg har brugt dem på, synes jeg ikke rigtigt, at jeg kan mindes? Men jeg ved dog, at vi har fået rigtig meget take away mad og vi har hygget os rigtig meget… men det er ikke sådan, at jeg kan tage en fysisk ting i mit hjem, og sige, at jeg har købt den her ting for mine penge… desværre.
Jo vi har da fået gode oplevelser, god mad og hygget os igennem det sidste år, min søn og jeg. Og det har været nødvendigt for os – åbenbart – i hvert fald for mig, for at jeg kunne holde mig oven vande og ikke bare gemme mig hjemme, som jeg ellers havde allermest lyst til. Men jeg har gjort alt for at holde humøret højt og prøve at være ovenpå, selvom energien har været på nulpunktet, så vi ikke bare sad hjemme og kukkelurede og blev småskøre af sorg.

Men alting har en ende – og det skal det høje forbrug altså også have. For det er altså ikke er en guldgrube at være alene forsørger. For pludselig er man altså HELT alene om alle udgifter og ja, man deler ikke længere samvær, hvor man ellers før kunne spare lidt på madudgifterne. Nej, alle udgifter er nu mine. Tøj, sko, mad, forsikringer, telefon, internet, sport, lommepenge og hvad der nu ellers hører sig til, når man har en teenager. Det kan godt mærkes – især fordi teenageren jo på det sidste også er blevet meget bevidst om, hvilket tøj der skal på kroppen m.m. ligesom han også er begyndt at være meget sammen med kammerater til forskellige arrangementer og lidt shopping indimellem. Alt sammen koster.

Dertil kom det jo også, at den konfirmation vi skulle have været to forældre om at holde – ja, den skal jeg jo holde alene, men stadig med de samme udgifter som hvis vi havde været to. Jeg inviterer jo selvfølgelig dem som min søns far ville have inviteret– altså ud fra hvad jeg tror han ville have gjort. For det havde vi slet ikk nået at tale om inden han gik bort.

Nå men i hvert fald synes jeg det forbrug, vi har haft gennem det sidste år, skal falde gevaldigt på mange områder. Så jeg er jo selvfølgelig gået i gang med at kigge på, hvordan og hvor vi kan skære ned.
Jeg har derfor lagt et budget og har en forestilling om, hvad der skal ændres på – men jeg er da på ingen måder færdig med det endnu.

Et andet sted jeg desværre bruger mange penge er på husleje. Inden min eksmand døde, nåede min søn og jeg at flytte til noget større og desværre også meget dyrere. Men det var ud fra de vilkår jeg havde på det tidspunkt, og jeg mente da nok jeg skulle kunne klare dette økonomisk. Men jeg må sande, at jeg da nok har en lidt for dyr husleje og meget gerne så at den var noget mindre. Samtidig med var jeg nemlig også nødt til at have bil, da vi bor ret langt ude og jeg på det tidspunkt havde et job, hvor jeg var afhængig af bil. Nu, hvor hans far ikke er her mere, så har jeg også brug for den i forhold til kørsel til sport forskellige steder. Så jo det har været dyrt at flytte. Men det er ikke sådan at ændre på, da det vil være ret dyrt at flytte igen.. og lige nu føler jeg ikke vi kan undvære bilen.

Der er sikkert rigtig mange steder jeg (eller andre) kan sætte ind, hvis man gerne vil give økonomien et eftertjek og forsøge at spare lidt i stedet for bare at bruge løs af de penge man tjener, så jeg synes det kunne være sjovt at høre jer, hvilke tips I har til at spare på budgettet f.eks. på madposten eller tøjbudgettet? Gør I noget for at spare eller bruger I løs af pengene? Tænker I over jeres forbrug i hverdagen? Hvor og hvad sparer I på?

Kom lad mig høre, hvad I har af gode idéer? Jeg har også spurgt på instagram og vil samle alle sparetips i et samlet indlæg, så andre kan få gavn af dem også. 

Hvis du synes dette indlæg er interessant, vil jeg blive glad for en thumbs up nedenfor 🙂 

//Nette

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra This is Nette

Skriv et svar