Når Energierne skal lades op…..

Så tager jeg  gerne på ferie til sydens sol, så jeg kan komme helt ned i gear og koble fra og finde ny energi til min travle hverdag.

Jeg er lige kommet hjem fra en ferie på den smukke ø Tenerife, sådan en rigtig charterferie sammen med min mor, min søster og mine to små niecer . En rigtig charterferie med all-inclusive,  underholdning på hotellet, smilende guider, bamseklub med børnepasning, stor pool, skøn mad, dejlige omgivelser og fitnesstræning m.m.
Jeg nød hver en time på ferien. En rigtig tøsetur for vi havde ladet mændene blive hjemme  – alias min søn og min svoger.

Jeg skulle egentlig have været afsted alene (som jeg var sidste forår), men da min mor og søster hørte om mine ferieplaner, slog de til og ville gerne med. Så vi besluttede os for en tøsetur, samme sted, som vi var for tre år siden.
Da min mor og søster først foreslog, at det kunne være hyggeligt at tage afsted sammen, så jeg ikke skulle alene afsted, blev jeg først sådan lidt…. Hov, Nej, Stop I skal ikke med – for det var min ide…. og det her skulle være min alene-ferie, hvor jeg kom afsted og fik ladet kræfterne op og have alenetid/Mig-tid.
For med fuldtidsjob, og danse-undervisning mandag, onsdag og torsdag-aften efter job og weekendundervisning ca. hver 4. uge, så kan jeg godt få brug for at lade arbejde og undervisning ligge og tage langt væk, ned til et sted med høje bjerge, varm sol, hav, kolde drinks og fødderne i sandet. 

Bare trække stikket en lille uges tid og lade batterierne op og koncentrér mig om at være MIG.

Jeg prøvede det sidste år og det var vildt grænseoverskridende i en alder af 45 år at rejse langt væk Helt Alene – uden familie eller venner.
Men ihh, hvor var det skønt, lærerigt og afslappende.  
Mig, en hotellejlighed, en stor altan, udsigt til høje bjerge, strand, sol og smukke omgivelser, og et par gode bøger.

Jeg var på daværende tidspunkt i en periode af mit liv, hvor jeg havde det super dårligt og var træt af mit fuldtidsjob, kørt fast i min undervisning som danseinstruktør, stresset og deprimeret.
Jeg var simpelthen super træt af livet.
Og så tog jeg beslutningen om at rejse væk fra det hele. Ikke sådan at jeg ikke ville komme tilbage igen. Men bare væk for et lille stykke tid og bruge tiden på at samle mig selv op og give mig selv noget ro.

Jeg tog en uge til Gran Canaria, og der på en Ø, hvor jeg aldrig havde været før, fandt jeg tiden til at trække vejret helt ned i maven, fordybe mig i mine bøger og mine tanker, tænke over livet og hvad jeg egentlig ville med det og finde frem til, hvad jeg ville med min fremtid.

Da jeg boede på et meget lille hotel, så var der ingen at snakke med, og det passede mig så fint. Jeg tog på nogle ture rundt på øen og gik meget rundt på egen hånd og især op i bjergene, hvor der ikke var andet end sten, sand og kaktusser og stilhed – helt vildt meget STILHED.
Jeg nød det max. Ingen forpligtelser, ingen der skulle serviceres, plejes eller tales med. Det var så meget mig-tid, noget jeg ikke kan huske, hvornår jeg sidst har haft så meget af.
Jeg er heller ikke særlig god til at give mig selv MIG-tid, når jeg er hjemme og livet kører efter en stram tidslinie.

Det eneste jeg ikke rigtig var vild med, var at gå ud og spise alene, det var mindre rart, især fordi at jeg blev ”overset” af tjenerne på nogle af de restauranter, hvor jeg ville have et bord, og når jeg så endelig fik et bord, følte jeg det som om de andre gæster, kiggede på mig. Men det var nok mere en følelse, jeg havde, fordi jeg var så bevidst om at jeg var alene ude og spise – og det jo ikke er så normalt i Danmark.

Men i år, blev det ikke til en ny alene-ferie, men i stedet en tøsetur til Tenerife, og det har jeg bestemt ikke fortrudt, at det blev sådan. For i stedet for en uge alene med fordybelse, tanker, stilhed og mig-tid, så blev det til en ferie-uge med familietid, samvær, hygge, grin, gode snakke og masser af kærlighed. Kvalitets-tid  med min familie, som jeg ikke ser nær så meget til hjemme, som jeg gerne ville.
En ferie som også har ladet mine energier op igen og fyldt min kærlighedsbeholder op også.
Så jeg siger TAK, fordi min familie (tøserne i hvert fald) valgte at ”hoppe” med og holde ferie sammen med mig.

OG VED I HVAD….. den der alene-ferie….. den kan jeg jo stadig tage på, om et par måneder, hvor jeg måske igen har brug for at komme væk fra hverdagen og lade mine batterier op.
Jeg er faktisk ret god til at holde ferie og komme ned i gear, jeg skal bare helt mindst 100 km væk hjemmefra.
Så lige nu drømmer jeg om, hvor jeg skal rejse hen og hvornår det kan lade sig gøre.
Og nu skræmmer det mig ikke længere at rejse ud og se verden HELT ALENE, for det gik jo godt sidste gang.
Så hvis du ikke har prøvet det, du der læser med på min blog, så kan jeg virklig anbefale det, for man lærer nye sider af sig selv at kende, når man kun skal tage hensyn til sig selv og ingen andre og samtidig komme ud af sin egen komfortzone <3 

Kærligst Charlotte

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Charlotte Frølund

Du kan følge mig her

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Anne Jørgensen

  Kære Charlotte . Så har jeg lige indledt min ferie med at læse alle dine blog indlæg 🤪 Du er er da en herlig talentfuld kvinde . Ikke nok med at du er en gudsbenådet zumba instruktør – du kan da også noget med sprog og tanker . Det bliver da en fornøjelse at følge dig – og mangler du et emne – så er jeg sikker på at der er mange på holdet , der vil dele en tanke Eller ide med dig .Mange sommerhilsner ( og knus ) Anne

  1. Charlotte Frølund

   Kæreste Anne, Tak for din meget rosende og søde ord, det varmer langt ind i mit hjerte <3 Jeg er meget glad for at du har læst mine indlæg og gerne vil fortsætte med at følge mig.
   Du har nok ganske ret i at skulle jeg løbe tør for emner, så kan jeg sagtens hente inspiration fra alle min fantastiske medlemmer på mine danse/træningsforhold – i er skam også alle sammen en kæmpe inspiration for mig <3
   For jeg har så mange mennesker, der hver især kæmper med et eller andet i deres liv, og har den tillid til mig, at de tør betro sig til mig og lade mig hjælpe dem med et ord, et kram og noget opmærksomhed <3
   Det er jeg evig taknemmelig for at kunne have den tillid fra andre mennesker – bare ved at kunne undervise <3
   Nyd din ferie <3 Kærligst Charlotte

Skriv et svar