Brug din stemme

Helene Andersen

Helene Andersen

Nu skal vi snart ned og stemme. Er du klar? Ved du hvad du skal stemme? Jeg interesserer mig ikke synderligt for politik, og jeg er en af dem, som hver eneste gang der er valg til et eller andet, er totalt forvirret og ikke har nogen idé om hvor krydset skal sættes. Men jeg stemmer… hver gang; kommunalvalg, folketingsvalg, EU forbehold, EU. Jeg tager stilling til det, fordi det synes jeg at man skal.

Det er selvfølgelig en smule kliché at sige, at vi skal være glade for at vi har muligheden for at stemme, fordi det er ikke alle der har det, især ikke som kvinde.
I Danmark har kvinder haft ret til at stemme i over 100 år, så man kan jo sige, at det er helt normalt for os, og der er ikke noget specielt over det.
Men.. når jeg nu alligevel bringer kvinders stemmeret på banen, så er det fordi vi lige skal huske på, at der er nogle kvinder der har knoklet røven ud af kjolerne for at vi i dag kan være med til at bestemme hvem der skal have magten i Danmark. Tak for det!
Så det ville da være en lille smule respektløst ikke at bruge den ret, ikk?
Vi ville sgu da også synes det var træls, for at sige det på godt jysk, hvis fremtidige generationer er ligeglade med de ting vi kæmper for lige nu. 

Giv dig selv ret til at brokke dig

For at være helt ærlig, så er den overvejende grund til at jeg stemmer ikke at det er fordi jeg som kvinde føler mig privilegeret over at kunne.
Jeg stemmer, fordi jeg er af den overbevisning, at hvis jeg ikke har gjort hvad jeg kan for at den rette blok, efter min mening, har magten, så kan jeg heller ikke tillade mig at brokke mig, når jeg synes at politikerne laver noget lort, eller siger noget vrøvl.

Hvis du ikke har kunne lette røven fra sofaen og bevæge dig ned for at stemme, og du ikke har en virkelig god grund til det, f.eks. et brækket ben, så har du ikke ret til at brokke dig, basta!
Fordi den der tier, samtykker. Ikke at stemme er det samme som at sige “Jeg er ligeglad med om det føres rød, blå, grøn eller bæbrun politik her i Danmark.
Og hvis du underskylder dig med, at du ikke lige har tid til at stemme d. 1. November, så kommer her en servicemeddelelse: Du kan brevstemme frem til 28. oktober kl. 16. Selv tak!

Jamen Helene, jeg gider ikke stemme, fordi der er ikke nogle af dem jeg gider stemme på.
Så spil kostbar; gå ned i stemmeboksen og stem blank. Send et signal om at ingen af de der tosser er gode nok til dig, ingen af dem fortjener din stemme. 
Ved folketingsvalget i 2019 var der 4.219.537 personer der kunne stemme, og 3.569.521 af dem afgav en stemme. Det betyder at ca. 650.016 personer, af den ene eller den anden grund, ikke var forbi stemmeboksen. Derudover var der 27.781 personer der stemte blank.
Prøv lige at tænk på, hvor stor en fuckfinger det ville være til politikerne, hvis de 650.016 personer der slet ikke stemte, var gået ned og stemt blank sammen med de 27.781 andre.

Hvem skal vi så stemme på?

Det kan jeg ikke hjælpe dig med. Hverken jeg, din kæreste/ægtefælle, din kollega, din nabo eller andre, skal bestemme hvor du skal sætte dit kryds. 

Og hvis nogen kommer og siger til dig, at du skal stemme på en kvinde, fordi “vi skal have flere kvinder i politik” eller “fordi vi kvinder skal løfte hinanden”.. så bed dem om at stikke det der op hvor solen ikke skinner. Du skal kun stemme på en kvinde, hvis du mener at den pågældende kvinde virkelig fortjener din stemme, og du tror at hun vil gøre det godt.

Kun du kan tage beslutningen om hvem du skal stemme på, og du behøver altså ikke at læse partiers valgprogrammer hver aften, eller sidde klistret til skærmen hver gang der er valgdebat, for at kunne træffe et valg. Du må godt, hvis du har lyst, men du behøver det ikke. 
Personligt er der andre ting jeg meget hellere vil bruge min tid på. Men der er vi heldigvis så forskellige.

Der er rigtig mange mennesker, som ikke er 100% enige med et parti, eller en person, men som gerne ville plukke lidt her og der. Det er helt normalt. Du behøver ikke være 100% enig med Liberal Alliance, Alternativet, Venstre, De Grønne, Enhedslisten og hvad de nu ellers hedder, for at stemme på dem. Du skal stemme på dem eller den du har det bedst med og/eller er mest enig med.. eller dem du har mindst lyst til at slå i hovedet med en skovl.

Når du så har været nede og stemme blank, eller sætte et kryds, så synes jeg du skal gå hjem, smække benene op, finde noget lækkert chokolade frem og åbne en god flaske vin.
Så må tiden vise, om du skal bruge det til at trøstespise eller fejre en valgsejr.

Hav en rigtig god valgdag 🙂

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg