Opus Kropsterapi

Jeg hedder Karen-Sofie (bliver kaldt for Fie) og jeg er uddannet Totum kropsterapeut. Jeg har klinikken Opus Kropsterapi i Farum.

Opus betyder behov på Latin og dette gav god mening for mig da jeg skulle finde navnet til klinikken. Alle har på den ene eller anden måde behov for hjælp til at få løsnet op for nogle ting, enten psykisk eller fysisk, og igen at kunne føle lethed.

Jeg har, af to omgange, været ramt af stress og oplevet et par traumer ligeledes i mit voksenliv. Alt dette har sat sine spor i min krop og i mit sind.

Da jeg senest blev ramt af stress, kunne jeg slet ikke mærke mig selv og min krop. Jeg forstod ikke, at netop Jeg kunne få stress. Jeg ville jo gerne have styr på det hele både som karrierekvinde, som hustru og som mor for mine børn. Men jeg var ramt.

Udover det fik min far konstateret uhelbredelig kræft og blev lam af det fra den ene time til den anden en nat. Her stod det klart at hvis jeg skulle finde tilbage til mig selv og mit overskud, for at kunne være der den sidste tid for ham og mig selv så skulle jeg lave noget, der gav mening for mig.

Jeg har selv fået kropsterapeutiske behandlinger da jeg blev ramt af stress, den sidste gang. For mig gav det mening ikke kun at sidde at snakke med en psykolog men også det at mærke på min krop hvordan den egentligt føltes og havde det. Det stod klart for mig, at jeg havde isoleret mit hoved fra min krop. Krop og sind hænger sammen!

Jeg valgte at tage uddannelsen som Totum kropsterapeut for netop, at kunne hjælpe andre med både psykiske og fysiske udfordringer. I mit daglige arbejde med mine klienter i min klinik i Farum, er jeg drevet af at hjælpe dem til at få det bedre i deres krop og i deres sind. Det der er så fantastisk og givende er at kropsterapi er for alle! En frossen skulder, migræne, et dårligt knæ, stress er bare en lille del af de problemstillinger jeg kan afhjælpe. Der er også plads til dem som bare trænger til at få en pulserende opløftende massage hvor der er plads til omsorg og forståelse og bare det kun at skulle være sig selv i 60 min. Jeg er meget passioneret omkring mit arbejde og nysgerrig på kroppens tilstand og den mulige vej til at få den til at føles let og fri igen.

Derudover er jeg er mor til to børn, Elisa på 10 år og Mads på 8 år og er gift med Frederik. Han er min største støtte i livet og jeg er glad for at han altid har været ved min side i medgang og modgang, lige siden vi lærte hinanden at kende på HHX i 1996.

Jeg glæder mig meget til at være en del af dette forum og til at kunne dele ud af viden og fortællinger om krop og sind samt erfaringer.

Kh Fie

Hvis du har lyst må du gerne dele:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Indlæg fra Opus kropsterapi

instagram
Book tid på www.opus-kropsterapi.dk #totumkropsterapi #opuskropsterapi #kropsterapi #kropogsind #totumkropsterapeut #værgodveddigselv #slipstress #nordicbodytherapy
🌟Totum kropsterapi🌟

Formålet ved en kropsbehandling er at rette op på ubalancer og skævheder, synlige som usynlige, som er årsag til smerter og følelsen af nedsat bevægelighed. 
I behandlingen løsner jeg din krop ved brug af forskellige teknikker. Pulserende bevægelser, akupressur og triggerpunkttryk. Jeg guider dig undervejs til en fri og kontrollerende vejtrækning. Jeg vil lære dig at blive bevidst om et spænd og ved min hjælp kunne give slip. Undervejs vil du opleve at jeg kan få dig til at gå fra smerte til at blive smertefri i enkelte områder. Totum kropsterapi  behandlingen er især effektiv, fordi kroppen bliver behandlet med en holistisk tilgang. Hvis vi tager udgangspunkt i ryggen, vil de fleste behandlingsformer behandle på problemet, altså der hvor smerten er. Fx. Ved et tilbagevendende lændeproblem kan det med fordel godt give mening ikke kun at behandle lokalt på lænde området.Hvis problemet ikke kun sidder der hvor smerten er, men det er resultatet af en mange års skæv fodstilling eller et spænd mellem skulderbladene, vil smerten vende tilbage i lænden efter et stykke tid. Det er derfor vigtig at arbejde med kroppen som helhed (holistisk).
På samme måde er det med det psykiske. Hver en følelse har et kropsligt aftryk. Hvis du er trist, vil dine skuldre være trukket op og frem, dit hoved hænger og du er let foroverbøjet. Den kropslige struktur er forbundet til følelsen. Hvis du ikke bliver bevidst om de spændingsforhold, kan de blive permanente. På samme måde sker det, hvis du er stresset. Din vejrtrækning bliver overfladisk og anstrengt, og kroppen får iltmangel, og du får hovedpine, bliver udmattet osv. Vejrtrækningen er derfor det vigtigste i en behandling og her vil jeg guide dig til at få en fri og dyb vejtrækning. 
Et frit åndedræt er første skridt mod en fri krop.#totumkropsterapi #totumkroosterapeut #velvære #slipstress #opuskropsterapi #kropsterapi #kropogsind #gørnogetgodtfordigselv #nordicbodytherapy
Elsker det billede her af min dreng Mads💚. Et symbol på frihed, nysgerrighed og bare det at være i nuet . Kroppen er fri. #slipkroppenfri #kropsterapi #totumkropsterapi #totumkropsterapeut #værinuet #opuskropsterapi #nostress
#totumkropsterapi #kropsterapi #totumkropsterapeut #slipkroppenfri #velvære #stress #tankemylder #gørnogetgodtfordigselv #opuskropsterapi #paspådigselv
🔐Hvordan virker kropsterapi – på det fysiske plan?

På det fysiske plan virker kropsterapi ved at løsne kroppen og skabe gennemstrømning i vævet, så næring kan optages og affaldsstoffer udskilles så effektivt som muligt. Den pulserende massage skaber – evt. i kombination med tryk, stræk, akupressur, zoneterapi og åndedrætsteknikker – de bedste muligheder for kroppen til at helbrede sig selv.
En Totum kropsterapeut ser også på de enkelte kropsdeles sammenhæng med resten af kroppen. Kroppen opfattes som en helhed i den forstand at en blokering et sted kan påvirke kroppen et andet sted. Blokeringer kan f.eks. ligge i et led og derved nedsætte bevægeligheden – ikke kun i leddet men også i den del af kroppen, som må kompensere for det låste(blokerede) led.
Faktisk er det ikke altid det oprindeligt låste led, der giver de største smerter. Det kan også være det kompenserende område i kroppen, der gør, at vi i første omgang går til behandling. Ved at løsne både symptomet og årsagen virker kropsterapi ikke bare lindrende, men også helbredende.

Book din tid på www.opus-kropsterapi.dk #totumkropsterapi #totumkropsterapeut #kropsterapi #dinkrop #mereenergi #mereoverskud #stressfri #balanceikropogsind #velvære #gørnogetgodtfordigselv
Luk Menuen