Lykkehormonet Oxytocin

Lykkehormonet Oxytocin

Kender du det med at overskuddet, energien og humøret ikke rigtigt er på sit højeste? Jeg kender det alt for godt til tider. Det kan være svært lige at overskue tingene og gøre noget ved det så vi igen kan føle os glade og oplagte.
Der er hjælp at hente i vores egen krop til at øge lykkefølelsen, energien og humøret.
Oxytocin er et hormon, der udskilles i kroppen, hver gang du gør noget godt for dig selv. En svensk professor i fysiologi, Kerstin Moberg har med sin forskning vist, at hormonet meget let og i samme grad frigøres hos begge køn ved alle former for behagelige og nydelsesfulde stimuli.
Berøring er det, som stimulerer frigørelsen af oxycotin mest. Det vil sige alle ydre og indre fysiske påvirkninger som massage, knus, varme osv.
Oxytocin dannes i hjernen i hypothalamus (det center der også regulerer stress og antistress). Hormonet frigøres herefter til blodbanerne og her påvirker det vores centrale nervesystem, så vi spænder af og får ro. Det vil med andre ord sige at vi stresser af. Mængden af kortisol (stresshormonet) halveres, puls og blodtryk daler og du føler ro, velvære og varme i kroppen.
Selvom mængden af oxytocin i blodet halveres efter blot nogle få minutter, så får vi glæde af det i lang tid, da den resterende mængde bliver længe i kroppen.

Dette gør hormonet for dig og din krop:
Blodtrykket daler
• Pulsen daler
• Stresshormonet kortisol halveres
• Optagelsen af næringsstoffer fra kosten forbedres
• Immunforsvaret styrkes
• Angst og bekymring dæmpes
• Aggressivitet og vrede dæmpes
• Du beroliges og bliver afslappet
• Din kreativitet og energi forbedres
• Du føler dig ønsket
• Humøret forbedres

Livsnydelse og alt det der gør dig godt og glad udløser oxytocin i din krop.
Kropsterapi (massage) er en meget stor hjælp til at få lykkehormonet i kroppen til at stige. Da der i kropsterapi både bliver anvendt berøring, samtale, indføling, forståelse, åndedrætstræning mv. vil der her blive skabt en stor afslappethed og forløsning af spændinger og blokeringer i kroppen som derved skaber en lethed og frihed i kroppen. Det er godt for kroppen og derfor stiger oxytocinen.
Alt hvad der vender energien indad og nulstiller de ydre aktiviteter, udløser hormonet.

Så gør noget godt for dig selv og andre og mærk det på din krop og dit sind.

Kærlige hilsener fra
Fie
Kropsterapeut og åndedrætsvejleder

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Kontakt oplysninger

+45 50693268
kontakt@opus-kroterapi.dk
www.opus-kropsterapi.dk

Andre indlæg fra Opus Kropsterapi

Skriv et svar