Sommerferie – part 2 – København

Der skulle ske lidt mere i ferien end ”bare” den tur til Seawest i Jylland med min søster og hendes drenge, som du kan læse om HER. Så jeg havde efter lidt snak frem og tilbage med Mathias bestilt hotelophold i København. Vi havde snakket meget frem og tilbage om ferie, også om vi skulle til udlandet og jeg havde f.eks. foreslået en bustur til Amsterdam, men vi blev ved Danmark efter økonomiske overvejelser, da jeg gerne ville prøve at holde feriebudgettet på minimum, da jeg jo lige har brugt ret mange penge på at holde konfirmation. (Jeg skylder et indlæg på den front, men det kommer på et senere tidspunkt).

Jeg havde booket fire overnatninger på Hotel Wakeup Copenhagen i Bernstorffsgade, som er det nyeste af de tre hoteller de har i København. Vi har flere gange boet på de to andre, men tænkte vi da lige skulle prøve det nye.

Hotellet er lige så pænt indenfor som de andre, når du træder ind i forhallen. Check in går også nemt, man kan enten gøre det personligt ved skranken eller gøre det selv på en af de computere der er opstillet til formålet.

Vi bestiller altid Sky-værelse, så vi ved der er lidt udsigt. Hvilket dog ikke er helt nemt i København, synes jeg. I hvert fald ikke til det budget jeg kan betale. Værelserne på Wakeup er ikke de største, men jeg synes faktisk de virkede endnu mindre på Bernstorffsgade end på de andre. Jeg ved ikke om det var synsbedrag eller om de reelt var lidt mindre. Men de fremstår som regel pæne og rene og virker nye. MEN denne gang trådte vi altså ind på et værelse, hvor der var som at være i en sauna. Air con blev straks sat til, men den havde absolut ingen virkning, hverken til at starte med eller resten af opholdet. Heller ikke selvom vi henvendte os i receptionen nogle gange undervejs i de dage vi var der.

Værelset manglede lidt rengøring – støvsugningen havde ikke taget mange minutter i hvert fald og der kunne nemt have trængt til en gang mere – det påtalte vi også Den ene af dagene fik vi slet ikke gjort rent og på den ene væg bag en stol var det tydeligt, at nogen havde spildt noget ned af væggen, som ikke var forsøgt rengjort. Det var lidt øv og ikke noget jeg bryder mig om.

Oveni det var der også vejarbejde nede foran hotellet, både morgen, aften og nat. Så nu hvor air con ikke virkede optimalt og vi ville forsøge med vinduet åbent, var det altså ret træls. For der var virkelig meget larm. Så det var ikke meget søvn vi fik i de fire dage. Hverken med air con tændt eller med vinduet åbent. Og ja, det var varmt udenfor, meget varmt, så det ville have været rart med en velfungerende air con.

I de dage vi var i København spiste vi ude. Den første dag (lørdag aften) var vi på Hereford beefstouw i St. Kongensgade, hvor vi fik en lækker steak med fritter og sovs. Der har vi tidligere spist og vi er lidt vanemennesker, så vi ville gerne der tilbage, da det var rigtig godt sidst vi var der. Det var det også denne gang. 

Søndag var vi en tur på Strøget og Mathias fik shoppet en hoodie som han har ønsket sig længe og som ikke kan købes i Odense. Men vi fandt et af de to steder der forhandler mærket i København, Le Fix i Kronpsinsensgade, fik en god service og Mathias fik sin længe ønskede trøje.

Senere på dagen tog vi S-toget til Glostrup og gik ud til Brøndby Stadion for at se superligakampen Brøndby – OB. Desværre tabte Odense, men det var en super fin kamp og ret spændende med hele 5 mål. Min gamle håndboldvenindes søn fik tilmed debut for Brøndby på dagen, så det var lidt spændende og sjovt at se.

Om aftenen spiste vi på en mexicansk restaurant kaldet Nachos. Den ligger tæt på Tivoli. Det var udmærket og ret billigt, hvis man lige ser bort fra priserne på drikkevarerne. Dem havde jeg ikke set da vi bestilte. Men hvem regner også med, at de tager 79 kr for 75 cl cola zero??? Det er jo vanvittigt. Men forståeligt at de så kan holde priserne lave på maden.

Mandag gik vi en lang tur – først var vi på Frederiksberg, hvor vi spiste en dejlig frokost på Café Moccador. Virkelig hyggeligt og lækkert.

Og hold op, hvor så vi bare mange hyggelige caféer på Frederiksberg. De virkede så hjemlige og hyggeligt indrettet. I det hele taget var vi begge ret begejstret for turen derud. Der var stille og pænt i forhold til resten af det København vi oplevede. Vi lagde især mærke til at der ligger snusparker overalt på fortovene. Om jeg forstår folk vil ødelægge deres mund med det.

Jeg skulle mødes med en kvinde på Frederiksberg, der ville donere til mit årlige projekt, hvor jeg samler beautyprodukter ind til pakkekalendere/julegaver til udsatte teenagepiger og enlige mødre. Jeg fik en rigtig fin pose med hjem og er sikker på det bidrager rigtig fint til mit projekt og der er nogen der bliver så glade til jul. Vi var også en tur i Frederiksberg Centret inden vi gik tilbage igen.

Senere på dagen tog vi på Strøget, hvor vi shoppede lidt. Mathias købte et par fede Nike sko og jeg fik mig bl.a. en Bumbag. 

Desuden var vi en tur i Rundetårn. Jeg huskede det som om det var hårdt at gå op, men det falmer altså lidt når man har prøvet at gå op i Eiffeltårnet. Men det var nu fint nok fra toppen og vi kunne se ud over København. Og så fik vi da også lidt historie og kulturelt med på ferien.

Denne mandag gik vi mindst 20 km samlet, til Frederiksberg, på Strøget til Nyhavn, langs Kalvebod Brygge og til sidst var vores ben så ømme, at vi ikke orkede at gå mere, så vi endte med at indtage aftensmaden på hovedbanegården på en eller anden bistro. Ikke vildt kulinarisk, men nok da vi var både sultne og trætte.

Tirsdag var det regnvejr stort set hele dagen, og vi besluttede os for at tage toget til Køge for at besøge min far, som netop er flyttet til Sjælland fra Bornholm. Så kunne vi lige få set hans nye lejlighed og byen han bor i. Jeg var virkelig positiv overrasket over hvor hyggeligt der er i det indre Køge. Omkring gågaden og butiksområdet. Og det ser ud til at der er mange spændende butikker i Køge. Vi var dog ikke inde at shoppe, det må vente til næste gang vi skal derover. For nu er vi jo sikre på at komme igen, nu hvor min far bor der. Vi havde en hyggelig eftermiddag og tog toget retur, så vi kunne komme ud at spise aftensmad.

Det endte med at blive en gåtur til Islands Brygge, som ikk er langt fra hotellet hvor vi boede. Solen var kommet frem og vi fandt et pizzaria og købte et par pizzaer og hver en sodavand med, som vi spiste på græsset lige udenfor havnebadet. Det var super hyggeligt.

Men så var vi altså også mætte af København og de mange mennesker, larmen og den kedelige form for manglende service, som man oplever i flere butikker og supermarkeder. De eneste steder vi oplevede rigtig god service var i Le Fix og i Foot Locker.

Må nok sige, at vi er noget forvente i Odense, med et hej, lidt snak og et Farvel og hav en god dag/weekend hver gang man handler.

Vi kommer ikke tilbage på ferie i København foreløbig. Vi har hygget os og haft kvalitetstid sammen, hvilket var det vigtigste. Vi har tidligere været i København og set det vi mener skal ses, så hvis I undrer jer over vi ikke var mere kulturelle, er det altså derfor. 

Så med et tilbagekig på det, så kan jeg konstatere, at selve opholdet ville vi hellere have haft et andet sted og jeg kan konstatere, at jeg efter at have savnet at bo i København i 15 år, ikke savner det mere. Og skulle jeg nogen sinde vende tilbage og bo der, blev det nok på Frederiksberg, som alligevel ikke føles som København.

Har du haft en god ferie og har du prøvet at få den slags aha-oplevelser i din ferie…? 

//Nette

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra This is Nette

Skriv et svar